Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

csakyt

Tudnál egy ilyen beszerzési forrást mutatni a görgőről?

fn47xk7ei

Minden hegesztéstechnikai boltban van így keresd meg a hozzád legközelebb lévőt vagy a neten is találsz - de ha "kitörne a háború" és nem találnál akkor még nekem is lenne és szívesen elcserélném sima acélhoz valóra .[#integet2]Fontos , hogy milyen előtolód van ill. milyen görgő való bele mert sok fajta létezik és abból kell kiindulni .

Révész Richárd

Hegesztőbolt, biztosan tudnak segíteni.

B.Zoltán

Ha Argonod van, nem egy nagy durranás hegeszteni co-val Alut.
Nekem egy trafós co-val kis gyakorlás után sikerült.
Nem kell nagy befektetés a hegesztéshez.

B.Zoltán

Találtam képeket alu hegesztésemről, az első egy próbavarrat 6-os alumínium lemezre, a többi egy eltört kompresszor hengerfej összehegesztése (azóta már 4 éve megy).

Biztos lehet szebben hegeszteni AWI-val, meg akinek nagyobb gyakorlata van, CO-val is, de a lényeg az, hogy stabilan beégett az aluba, akár 1-es, 1.5-es alut is próbáltam hegeszteni, azt is szépen lehetett.
De tényleg nagyon ritkán van szüksége az embernek alumínium hegesztésre.

0.8-as szilícium ötvözetes huzallal hegesztettem, azzal nekem könnyebb volt, mint a magnéziumossal.

sufnituning

Ha jól tudom, sima MIG-MAG DC inverterrel nem tudsz alut hegeszteni, csak AC-sal, és argon gázzal jobb, mint co-val.
ugyan ez MMA-val DC-vel nem megy, fel kell törnie valaminek az oxidréteget. AC AWI-nál még külön van egy oxidtisztító funkció is.

fn47xk7ei

Lehet hegeszteni DC-vel is csak kis igényed legyen - lásd a hengerfej hegesztés milyen zárványos . Mi anno kipróbáltunk egy Ergus MET hegesztőgéppel az ALU hegesztést és aránylag mechanikailag tűrhető varratot produkált ( csövet már nem ajánlott ) - de ez nem jelenti azt , hogy ez lenne a megfelelő mert igazából AC kell hozzá .

B.Zoltán

Nagyon precíziós hegesztésre biztos nem a legjobb ez a hegesztési mód.

Leszámítva azt, hogy ez a hegesztés még nagyon az elején volt  és nem lett kellően előmelegítve, de ennek ellenére nem kellett eldobnom a kompresszort. Az a pár zárványt meg le van sajnálva.

Úgy olvastam valahol, remélem jól emlékszem, hogy a fordított polaritás miatt lehet hegeszteni Alut co-val az töri fel az oxidot.
Állítólag fordított polaritással AWI-val is lehet, ha csak DC-s is.Ilyenkor az elektróda nagyon fogy, nem próbáltam soha.
Co-nál meg ez a fogyóelektróda.

B.Zoltán

Co írtam, de ez csak a hegesztő típusára értettem.
Az Alu hegesztését ARGONNAL csináltam.

sufnituning

A fordított polaritásnak semmi köze az oxidtöréshez, az elektróda az viszont jobban fog fogyni.
A bevont elektródásnál  (MMA) úgy kell hegeszteni, ahogy a pálca dobozára rá van írva  - vagy + és vagy ~, ami az elektródapolaritásra vonatkozik.
Fogyóelektródásnál, az awinál és a plazmánál: test+ és az elektróda-

sufnituning

Az nem "CO" hanem : fogyóelektródás védőgázas ívhegesztés

sufnituning

Széndioxid védőgázas fogyóelektródás ívhegesztés
Rövidítése: CFI vagy MAG (Metal Active Gas). Ezt az eljárást elsősorban ötvözetlen és gyengén ötvözött szerkezeti acélok egyesítésére használják. A CO2 védőgáz alkalmazásakor problémát jelent, hogy a szén-dioxid gáz szén-monoxidra és oxigénre bomlik, ezért jelentős oxidációval lehet számolni. Az elektródhuzalba ezért dezoxidáló elemeket (mangánt és szilíciumot) ötvöznek. Előnye a gáz olcsósága és a mély beolvadás, hátránya a nyugtalan hegesztési ív, ebből következő erős fröcskölés.

sufnituning

Argon védőgázas fogyóelektródás ívhegesztés
Rövidítése: AFI, nemzetközileg a MIG betűszót használják (Metal Inert Gas). Az eljárás során a hegesztőív a folyamatosan előrehaladó hegesztőhuzal és a munkadarab között ég. A hegesztőhuzalt két vagy négy görgő tolja előre, amelyeket a huzalelőtoló hajtószerkezete mozgat. A hegesztőhuzalt a hegesztőpisztoly huzalvezető spirálján, valamint a rézből, réz-cirkónium ötvözetből készült áramátadón keresztül vezetik a hegesztés helyére. AFI-hegesztéskor egyenárammal dolgoznak, és legtöbb esetben fordított polaritást alkalmaznak.

B.Zoltán

Esetleg írhatjuk MIG-nek is, remélem nem oktatni akarsz?

Föltételezd már, hogy idős korom ellenére még talán ha nem is annyira mint te, de tisztába vagyok a dolgokkal,és a CO az nem co hanem CO2 hegeszt.
Azért írtam így mert általában a CO megnevezést használjuk.

Nekem a test a negatív és a pisztolyon van a pozitív pólus.

sufnituning

Nem, nem oktatni akarlak ez most tényleg rosszul jött ki, ne haragudj!