Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ecp4rs0md

Szia!  Régen használtunk egy Acifer K nevű vegyszert a tisztításra szerintem kapható most is nem drága nézd meg.

ANTAL GÁBOR

Írtam hogy beépítettem egy vízórát a meghekkelt rendszerembe . Nos a legegyszerűbb indikátornak tartom ( és teszi is a dolgát -de azt később)  Én úgy indulok hogy direktbe kötöm a keringető szivattyút ( egy wagó kattíntás ) Aztán minden külső parancs nélkül elindítom  ( az égő nem kap gázt stb  tehát nagy baj nem lehet ). Kattogva indul és légtelenítek . Ki be kapcsolgatom és mindaddig csinálom amíg nem szörcsög . Akár 10 perc is eltelhet . Az automata légtelenítőt nagy ívben kidobtam a kukába  ( mert az utó- boncolás kimutatta hogy rossz volt )  Ha fogy a víz a rendszerből akkor utánatöltöm
Nemrég csináltam és azt vettem észre hogy mindaddig amíg a tágulásiban nem növeltem föl a nyomást 2 bárra nem volt tökéletes .( nálam a tágulási is hekkelt mert kint lóg egy magas ponton és a gázoldalon is van manométer és korrekt töltőszelep ( pneumatikus cuccokból lett csinálva és több éve kifogástalanul működik )
No és a vízóra : ha minden sikeres akkor stopperral megmérem a térfogatáramot és megjegyzem . Miért? Mert mostanában azt veszem észre hogy kissé lecsökkent ,vagyis valami szutyok csökkenti a keresztmetszetet . Most készülök egy monstre mosatásra

ANTAL GÁBOR

Ja és a vízóra ( termikus okok miatt ) a kazán alatti visszatérőben van

jani300

Szerintem elég a mosógép szivattyú . A grundfos sem szállíthat többet , nem kockáztatnám .

jani300

Az aprítékégetős rendszerem mint írtam nekem sem keringet rendesen . De idén csak egy fél órás próbaüzem volt  még . Kombinálva van gázkazánnal is , tavaly jól működött ,  az előremenő és a visszatérő közti hőlépcsőt szoktam tapintással "mérni" . De most ha belegondolok ,lehet csak töltenem kell a rendszerre , alagsorban van a kazán ,fent nem is hallgattam . Nem ott vagyok . nem fűtök még ott .

000000000

A letobb gondot a csapviz okoza a rendszeredben (gázas a csapviz) ez elen nemtudsz mit teni zárt redszerbe ahol alapbol kicsire van méretezvea tágulási!
Mert alapbol a legföbb probléma ott van pl 100l csapvizböl 70...80c párszol melegitve lesz kb 90l (gázas) nyi ezt a zárt redszeres nem igazán tudja kövezni a viztérfogat csökenés ezt ugylátod hogy eresztene a rendszered valahol mert visszaesik idönkén a rendszerben a nyomás az uj feltöltt vizmenyiségel de csak vizmenyiség csöken a felszabadult gázok miat ezt rátöltésel tudod korigálni[#papakacsint]!

000000000

foszforsav oxidácios  védelmet képez az acélon radiátorok (rozsdamaró efekt ) de szinterezés elöt is használják erö szeretetel öblités szeröen oxidácios védelemhez acélra...

000000000

A rozsdamaróként elhíresült szer is részben foszforsavat tartalmaz ami a rozsdát vas-foszfáttá alakítja ami így már nem pereg nem morzsálódik mert egy jóval szilárdabb keményebb anyaggá alakult.  
Egyes alapozófestékekben is van foszforsav, vagy reaktív foszfor vegyület, de ezeket a felkenés után ha megszáradt se szabad azonnal fedőréteggel borítani.
Kell neki hőmérséklettől függően 12-24 óra a foszforsav átalakulásához, vagy annak távozásához a bevonatból.
Szerintem vízköre ecetsav !
Csak egy a bibi vele, hogy töményen már +10 °C megfagy !
Mindig szívtunk mert gőzzel olvasztgattuk mikor meghozta a hidegebb időben a teherautó.
Ezt adják a mosás végén az utolsó öblítéshez a ruhákhoz, lepedőkhöz mint lug semlegesítés.
Aztán nem vakarózik az ember mint egy rühös [#nevetes1]  
Anno volt is valami lug "égési" baleset mikor a mezeket nem öblítették rendesen és a pályán beleizzadtak.
Nem csoda mikor a fekáliás programon a vegyszer adagoló 3 grammot mosószert nyomot 1kg ruhához.
A kis gépbe ment 200kg száraz ruha !

s5f8tmfv3

Sziasztok! Tudja valaki hogy az Item PS 4-15 lin kocsival mi kompatibilis? Esetleg beszerzési forrás? Köszi!

Kelepeisz Lajos

Uraim, valaki meg tudná mondani hogy a HTD-3M szíjnál mit jelent a HTD jelző, miben más mint sima 3M szíj?
Köszönöm

vjanos

A HTD a profil neve, a 3M meg a 3mm fogtávolságra utal.
Szerintem ugyanaz, csak simán nem írják ki.

Kelepeisz Lajos

Szia!
Nem, van különbség, ezt a képet találtam, jól látni miről is van szó.

vjanos

Azt jól látni, hogy más a HTD az STD meg az RPP Profil :)

smalla

HTD: High Torque Drive
STD: Super Torque Drive
RPP: Reinforced Parabolic Profile

A HTD-3M-ből a 3M a fogosztást jelöli: 3mm

így önmagában a 3M valami hiba, hiányzik a szíj profiljának megjelölése.

Szerintem

Kelepeisz Lajos

Jó tudni mit jelentenek ezek a betűk.
Köszönöm