Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Egyszerre lefúrod a 36-39 mm-t vagy közben visszahúzod a szerszámot ? ( mert az segítene)   Gondolom gyorsan akarsz haladni. Ha visszahúznád akkor az emulzió bele tudna folyni a furatba .Hűtene és kenne

prinx

Üdv kevésnek találom a fordulatot az előtoláshoz képest meg gondolom valamilyen szinten kopott a szerszám. Probáld meg 3500 fordulat 300-350 tolással. Én azt ajánlom hogy max 0.1-0.2 élenkénti előtolási sebességgel számolj. A te paramétereid alapján 31.4 vágó sebesség és 1.15 élenkénti előtolási sebesség van. Vagy nem írtad el a fordulatot? Remélem tudtam segíteni...
Üdv H.Attila

szf

jelenleg is tisztítunk hőcserélőket.
Egy kis előtét tartályba kb100L-es bekeverjük a citromsavas vizet majd egy krp50-es szivattyúval keringtetjük a hőcserélőben. Persze a visszatérőág megy vissza a tartályba. Gőzzel vagy gázrózsával melegítjük közel 50fokosra.
4-5cm-es vízkövet 4-5óra alatt hozza le.
Ha ph mérő gyengeséget mutat akkor cseréljük a folyadékot.

jani300

A vízkövesedés szempontjából az csak jó hogy nem lett a víz cserélgetve . Azt szerintem teljesen ki lehet zárni hogy száz liter víz eltudja vízkövesíteni ezt a kazántestet .
Ha még a mi jófajta kemény vizünk is .
A gyári vízkötelenítő készülék egy nyitott tartályból keringeti a tisztító folyadékot csak a hőcserélőn át , és a tartályba folyik vissza az anyag .
Van rendes keringetés , a szivattyút nézted ?

Kisamotors

A PVC ugyan az az anyag? Nem változott a beszállító, vagy a származási hely?

jani300

Csak egy kérdés . Milyen hőcserélőben fér el 4-5 centi vízkő ? Vagy csak elírtad a mértékegységet ?

jani300

4-5 centi vízkőhöz inkább dinamit kellene :)

szf

aminek a csatlakozó csöve kb100mm átmérőjű.
egy ilyen kis kazán hőcserélőt is ezzel a módszerrel tisztítják a kollégáim otthon unalmukba.[#vigyor0]

szf

azért kell vízkövezni , hogy utána szét lehessen szedni.
De a forrasztottakat is evvel a módszerrel csináljuk.általában olyan 99%-os szokott lenni.

jani300

A csatlakozó cső rendben , mennyi 2-3 Mw ?
De lemezesben nincsen több hely 10 milinél bizonyosan .

szf

igen de a lemezeket összekötő csövekbe rakódik le legelőszőr. Már vágtam szét ott ahol lassú az áramlás ott vésni lehet a vízkövet. A lemezek közt nagyon gyorsan "kiolvad" a vízkő savazáskor. De a cső és lemez találkozási pontokon sajnos órák kellenek.

jani300

Jó , volt hogy a gőzkazán tápvíz csövét ki kellett fúrni , mert nem ment bele a tápvíz , rendben .
De 4-5 centit tuti nem szed le 4óra alatt !
Pláne hogy 5 centivel el is dugult a százas cső .
A Palitól már megszoktam a nagyotmondást , de ez nekem nem hihető ,bocsi .

szf

Majd, ha hazamegyek lefényképezem , hogy a félcolos csatlakozású hőcserélőnél kb leszűkül a csőkeresztmetszet 5-8mm-re .

jani300

A gőzösek nagyon el tudnak kövesedni a nagy hőlépcső miatt ,az is igaz ,azért .

szf

lehet a csőátmérő és a vízkő közti összefüggés pontatlan. De, ha hajlandó vagy utazni szívesen meghívlak egy ilyen műveletre. Stopperrel, kamerával stb.