Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Uraim valaki tudja mire lehet jó ez az eszköz, vadi új dobozában van, ez egy kb 20cm ármérőjű és kb 25cm hosszú a két végén egy-egy 2col be és egy 2col ki csőcsatlakozó van, és kilóg belőle egy 4 eres kábel a 3 fázisnak. Valami vízkezelő cucc de így nem mond semmit, talán vízlágyító lehet?

bznc93pf5

köszönöm ezt is !! [#eljen][#integet2]

jani300

Ez valami mágneses csodamasina lehet .
Vízlágyítás ennél azért néhány fokkal komplikáltabb .

ANTAL GÁBOR

Azért te sem panaszkodhatsz memória ügyben   ( Nálam is süllyedt -talált )

2f428kduf

Valamikor,úgy 25-30 éve, ez egy mágneses "vizkezelö" volt. Úgy néz ki mint egy 3 fázisu vill. motor,illetve szivattyu, de nem forog a forgórésze, a résen átfolyó víz, a  mágneses téren átfolyva, állítólag olyan változáson esett át. hogy nem vállt ki a vízkő. Már akkor is "Tamás" voltam, mert a fűtővíz szivattyuk is ilyenek, mégis kövesedik a rendszer. De már annyi csodaszer volt.

Kelepeisz Lajos

Értem, köszönöm az infót. Jobb híján fogtam és odaadtam a vasasoknak, így legalább nem foglalja a helyet.[#csodalk]

6rk75uezn

Lehet valamit kezdeni azzal ha egy patronba üt a szerszám?
Pl egy pneus furatköszörűnél,de a felsőmarómba is üt valamennyit.
(még nem mértem rá hogy a patron fészek hogy fut)

zozo

Az ugye kizárható, hogy esetleg nem megfelelő sorrendben szereled a patront-szerszámot össze?
Ha nem kettős kúpos, hanem hollandis, akkor először a patron van a hollandiba pattintva, majd utána beletéve a szerszám.

Bocs, ha ez világos, de többször olvastuk, hogy beleteszik a patronba a szerszámot és úgy húzzák rá a hollandit.

svejk

Kicsit elbizonytalanodtam...
Adva egy 3 fázisú motor-szivattyú páros.
Az adattála szerint 250W  380/220 V, 0.71/1,25 A.

Ez idáig rendben is van, csakhogy én egy 16 uF-os kondival deltában 1 fázis 230 V-ről fogom járatni.

Ebben az esetben hány A-re állítsam a motorvédőt?
(hirtelen nem is tudom hogy alakulnak számszerűen a tekercsáramok ilyenkor)

zozo

Én nem számolgatnék, inkább mérnék[#nevetes1]
Igaz, az indulási áramot körülményesebb mérni, de neked biztosan van olyan műszered, ami tárolja a max. áramot.

svejk

Nincs lehetőségem a szivattyút beüzemelni és 3 fázis híján üresjárati összehasonlító méréseket sem tudok végezni per pillanat.
Érzésem szerint 1,5 A körül kellene lennie.

A lényeg ugye, hogy egyik tekercsen sem folyhat 0,71 A-nál több, hiszen csillagban ennyi az engedélyezett.

zozo

"A lényeg ugye, hogy egyik tekercsen sem folyhat 0,71 A-nál több,..."

220V-ról 1,25A (deltában) ezt terhelés alatt kell érteni a motoroknál, -ugye? Tehát ez fölé nem illik terhelni.
A kondi gondolom nincs beleszámítva, ezért állítanád 1,5A-re?
Jó tudni ilyeneket is.

zozo

Gyakorlatilag ugyanazt az energiát elfogyassza, mint 3 fázisról, csak éppen 2/3-a a hatásfoka.  
Frekiváltóról mekkora lenne a hatásfoka?

fn47xk7ei

Én szerintem kevéssel 1,7 A fölé kellene állítani mert alapból adott az egyik tekercs 220 V-on 1,25 A-es árama ( ami 230 V-os hálózati feszültségünk mellett biztosan több is ) + a másik két sorba kötött tekercs árama amelyek áramát csak ha megfelezem ( 0.71/2...cc.a 0.35 A ) és még nem vettük figyelembe az egyik tekercsel párhuzamosan kötött kondenzátor durván 200 ohmos reaktancia ellenállását ami 110 V-on kb. 0.55 A . Szóval én indulásnak 1.25+0.45 = 1.7 A-re saccolnám az áramot . De a tévedés jogát fenntartom mert nem vagyok villanyszerelő .

fn47xk7ei

A hatásfokát én nem tudom mennyi így bekötve de az biztos , hogy teljesítményben valószínűleg nem éri el a háromfázisú kapcsolás felét sem azaz asszinkron motort adott szivattyú teljesítményre nézve - aminek gyárilag 250 W-os motort szereltek így valószínű , hogy a jóval kisebb teljesítményű motor melegedni fog ... lásd mint ha egy fázis kiesne és a maradék két fázis közül az egyiken fesz csökkenés is lenne ergo a 230 V-os egy tekercsen mérhető áram sem 1.25 A lesz hanem jóval több . Így mechanikus szemmel nézve én biztosan nem kötném be egy fázisra a háromfázisú keringető szivattyút egy fázisra .De ez csak az én egyéni véleményem ![#worship]