Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TROMF22

Állítható körmöskulcs (vagy csaposkulcs) homlokfuratos csapágyanyához.

J-Steel

Amire gondolok olnyan mint egy körmös anya, csak ez nem a menetes tengelyre, hanem menetes furatba kerül.

J-Steel

Köszönöm! Pont ezt kerestem!!!

w0hgtwf3w

Segítség !!!
Segítség !!!

Próbálok egy irodai asus gépet mach-al beállítani.
Minden beállítás a másik (működő) géppel azonos, de nem akar semmi sem mozdulni.
Fehérvár környékén van valakinek 1-2 napra LPT port tesztere ???
Nagyon hálás lennék !

8fwbve26d

Sziasztok. Kérdésem lenne a tapasztaltakhoz. Átalakítom a gépem hogy az Y tengelyt két orsó mozgassa. De most akkor a két motort egy nagyobb drivernek kell vezérelni vagy a vezérlőböl mehet a jel két drivernek is? 3A -os motorok vannak a driver vagy 4A es tb6600 vagy DM542 4.2A es ez két verzióm van 4-4 db remélem nem kell ezért vennem egy 6A-ost is

RJancsi

Jobb megoldásnak tűnik, ha a motorokhoz külön-külön drivereket használsz. Így nem lesz gond az áramerőséggel. Mivel nekem szükségem volt mind a négy tengelyre (és ennyi driverem volt), én egy driverrel hajtom a "párhuzamosra" kötött két léptetőmotort. Eddig nem vettem észre lépésvesztést vagy más problémát, pedig két db 2 A-es motort szolgál ki 1 db 2,5 A-es meghajtó. A microstep 1/4-re van állítva.

svejk

EC Bázisból egy két LED meg 330 Ohmos ellenállás?
Akár a lábait összecsavarva...

szf

D.Laci

BIOS-ban engedélyezve van az LPT port?

w0hgtwf3w

D.Laci

Akkor egy LED kel és kiderül, hogy működik vagy sem.

000000000

"A frekiváltót igazából nem érdekli, hogy hány pólusú motor van rajta."

Ez így túlzottan leegyszerűsítő és necces állítás.
Minden frekiváltót érdekli pl. az indítás vagy leállítás szempontjából a pólusszám.
Ugyebár az összefüggések alapján egy két pólusú aszinkron motor dupla névleges fordulatszámú, mint a 4 pólusú társa.
Azonos hajtásbeállítás, motor kubatúra, P esetén sajnos ez azt jelenti, hogy a 2 polusúnak ~ NÉGYSZER több felpörgési időre van szüksége, és bizony könnyen lehet, hogy emiatt letilt a frekiváltó az áramlimit idő túlépése miatt.

svejk

Az eredeti kérdésben szó sem volt le-felfutási időről vagy letiltásról.
Tapasztalataim alapján a pólusszám megadása a kijelzésen kívül semmit nem állít.
A vectorosok üzeme más, de azt meg kitárgyaltuk Rjancsival.

De majd biztos megírja az úriember, hogy milyen a készüléke és mire jutott vele.

Csuhás

Kaptam ajándékba egy fázisjavító kondit (3*92uF ha jól emlékszem) Bekötöttem üzemi kondinak, de nem tud felpörögni a motor. Jelenleg csillagba van kötve két kivezetésre a 230V míg a szabad pontra és az egyik betápra a kondi. Forog de kézzel lefogható a tengely. Itt hagytam mára abba a dolgot.
Holnap bekötöm 3 fázisra hogy egyáltalán jó-e a motor, illetve mérek áramot a kivezetéseken. Tele a hócipőm mert egyáltalán nem úgy viselkedik a motor mint ahogy vártam.

s4sryue

Azt szeretném kérdezni:  külömbözö feszűltségű dc motorok(50v-75v) alkalmazhatóak-e egy adott vezérlésben.?