Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Igen a kénsav még hagyján mert azt kapok hígítva, de a kalciumfluroid, ez megint necces, nem igazán találok.

9a8r3iviv

FEt-es kimenet van 24v tápfesz TTL

szf

Ez nem véletlen kábel átvezető?

RJancsi

Ma (már) így hívják a homokszórással mattított üveget is. Az nem jó megoldás?

sasi

Én használok időnként HF-et, de vegyifülkében is kellő tisztelettel kel vele bánni.
Engedély nélkül nem szerezhető be.

ANTAL GÁBOR

A kalciumfluorid az egy ásvány : Magyarországon is fellelhető ( volt ) a velencei hegységben bányászták ( Pátka és Szűzvár környékén  ) Flotálással dúsították  Neve : fluorit
Manapság fel ment az értéke mert az alu kohászat számára igen fontos olvasáspont csökkentő anyag  ( a kriolit ) mesterséges előállításának alapanyaga ( a meddőhányókat felszedik és kitermelik belőle )  
Ha eljössz Miskolcra a következő ásványfesztiválra ( kb 2018 márc 12-19 ) akkor ott vehetsz . De ásványkereskedők is tartják . Érdekessége hogy fluoreszkál ha megfelelő hullámhosszúságú fénnyel világítják meg
( nem Wikipédia - fejből írom )

PSoft

"nem Wikipédia - fejből írom"

Igen, mert...Te magad vagy a Wikipédia.:) [#worship]

jani300

Találtam alapszintű segítséget segítséget frekiváltó beüzemeléshez . Evvel kellett volna kezdenem ,utána kérdezni . Jobb későn ...beüzemelés kezdőknek

z2a2u8wf

A gondom hogy a mach3-ban meg akarom cserélni az x y tengelyeket. Meg cseréltem a pin és a motor tuning beállításokat, mégis az addigi y elkezd 20-30-40 centinkent megállni.
Mi lehet a gond?

D.Laci

Te 2km közelebb laksz Csernobil-hoz mint én :)
A Mach3 is megáll vagy csak a motor?
Szerintem telepítsd újra az egészet :(

z2a2u8wf

Ha nyomva tartom a kurzort van hogy 2-3 másodperc után továbbmegy.

smalla

ötlet:

túlmelegszik a léptető vezérlő IC és letilt, aztán ha hűlt egy kicsit, akkor megy tovább.

nézd meg jól illeszkedik e a hűtőborda.

Gondolom léptető motorról van szó...

000000000

450nm nem jó?
festve viszi...[#taps]

z2a2u8wf

smalla

Ha szervó, akkor be kell lépni a vezérlésbe a saját szoftverén keresztül aztán megnézni, hogy mi baja van :)

Azok már általában elég okosak ehhez.