Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Majd megvárom akkor a Palit , talán visszajön .

Csuhás

0: Nézd meg hidegen az egyenirányító diódáit, és a kimenet esetleges zárlatát.
1: Nézd meg hogy van-e segédtáp.
2: Nézd meg a lágyindítás reléjét mert az gyakran megmakkan.
3: Ha még nem jó, akkor nincs mese, szisztematikusan végig kell méregetni.

Csuhás

+1: Nézegesd meg a panelt mert a bejutó kosz, por, folyadék gyakran jól látható hibákat generál.

jani300

Köszönöm belenéztem ,csak a fedelet levéve , poros , de eddig látható hibát nem találtam . Egyébként nem sürgős , ráér . Amit már rég meg akartam kérdezni .
Autótrafóról (230/400) Táplálva , ugye ott a nulla az egyik fázison . Állítólag figyelik a földzárlatot a frekiváltók .
Akkor ez hogyan működik nullázott hálózatnál . És a fázisfigyelés kikapcsolása , hogyan van az angolul [#fejvakaras]

smalla

Sziasztok, kellene nekem 15db a képen látható gumigyűrűből. Arra gondoltam, hogy kiöntöm szilikonból, de nem tudom hogy álljak neki. Létezik önthető, olajálló szilikon? Miből érdemes a mintát elkészíteni? Műanyagból? Vagy azt is szilikonból? Mi minden kell hozzá? Köszönöm a segítséget.

RJancsi

Kérdezd meg őket. Sokféle öntőgumijuk van, talán olajálló is.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Valaki nem tudja véletlenül hogy a sav mart üveget milyen savval marják?

sasi

Az üveget hidrogén-fluoriddal (HF, folysav) maratják. Nagyon agresszív, veszélyes anyag.

Kelepeisz Lajos

Akkor gondolom beszerezni sem egyszerű?

Kelepeisz Lajos

Most olvasom mire képes, ez totálisan felejtős, brutál veszélyes.[#wilting]

9a8r3iviv

Sziasztok!
Adott egy mínuszos PWM jel , tehát a pozitívhez képest szabályoz.Hogyan tudom megoldani ,hogy ebből a jelből
csináljon egy pluszos PWM jelet a testhez képest?
Lehetőleg az egyszerűbb variáció érdekelne.
Válaszokat előre is köszönöm.

6nxdinzyn

Hy
Talán ha ezt a linket tanulmányozod. Olyan IC-t keress amibe van ilyen rajzjel.Mint amatőr írom.

Inverter

svejk

TTL jel? (5V-os?)
Ha igen akkor pl. 74HC14

Már ha jól értjük a problémát...

De adott esetben elég lehet egy NPN tranzisztor egy(kettő) bázis és egy kollektorellenállattal.
Vagy akár egy gyors optocsatoló, javarészt azok is fázist fordítanak.

2f428kduf

Olyan megoldás is van, hogy kalciumfluorid és kénsav elegyével kenik be az üveget. Ahol fedi ott homályos lesz az üveg, így mintákat is lehet csinálni.Ez kevésbé veszélyes, de jobb szabadban, itt is hidrogénfluorid képződik. Bár szerintem ezt sem könnyü beszerezni.

9a8r3iviv

Jól érted a problémát.
Köszi a választ azóta már agyaltam és Én is az optocsatolóra jutottam.PNP-vel akartam csak persze, hogy nem találtam.