Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Redes üzemi kondit nem is láttam még 160 mikrósat , indító lehetett . 10- 20 kvar os fázisjavító kell oda indítani .
Nagy lepárhuzamosított fénycső kondi telepem is volt de sorban eldurrogtak idővel , nagyobb kapacitás , nagyobb feszültség indításnál , nem bírják .

Csuhás

Megpróbálok keresni ilyen kondit, mert nincs a polcon.
Csillag delta indulás talán nem kell hiszen a körfűrész terhelés nélkül indul és remélhetőleg nem ránt olyan nagyot a hálózaton. Viszont fixen csillagba hagyni talán jó lenne, úgyis aránytalanul nagy ez a motor ahhoz a körfűrészhez. ( Jaj de borzasztó vacak az a fűrész, igazi falusi ócskavas, életlen, lenyalt fogú kitöredezett vídiás, üt vagy 5mm-t oldalra és vagy 3-at sugár irányban. Ha kézzel visszafelé forgatom akkor zsírzásért sír a csapágy, de hiába mondom hogy oda kellene figyelni a lap felfogásra és a kenésre )

TROMF22

Nem nyúltál bele ebbe a szomszéd-fűrészgép témába kicsit óvatlanul?
Ha ennyire "ánti-talentumok", még csinálnak valami balesetet és te húzod a rövidebbet.

jani300

Autotrafós 400 volttal indítok , azért is kell fázisjavító a feszültség miatt . De ez ugye nem megoldható , szomszédnak , megvenni esélytelen .
Azért mond el neki hogy éles lappal akár még fűrészelhetne is .  Kopott lap csak éget , fogja a motort .
Nem irigyellek ez ügyben :)

jani300

Idei tél végén ismerős csaj levágta 3 ujját , bika 3 fázisú körfűrésszel ... Vissza varrták megmaradt , de jó sose lesz . Ha nem segít akkor azért haragszanak , nehéz ügy .

Csuhás

De igen. Mit tegyek, az ember nem lehet haragban a szomszédjával. Így legalább az elektromos gányolást egy kicsit rendesebben megcsináltam neki.
Két hete megcsináltam neki azt amit, ha jól hallom most is használ, azt egy régi magyar lekerekített borda nélküli motor viszi. Saccra egy lovas lehet max. Annak a kondiját kb három évente lecserélem.

RJancsi

Sziasztok! Nem CNC, de itt annyi okos ember van (rajtam kívül). [#wilting] Nemrég vettem egy AHD 4 kamerás megfigyelő rendszert, amit sikeresen be is üzemeltem, és sikerült a routeren a portot is megnyitnom a külvilág felé. Amit nem sikerült elérnem: hiába állítom be, hogy mozgásérzékelés esetén induljon be a felvétel, a kameraképen megjelenik a mozgás ikon mégsem indul el a felvétel. Látott már valaki ilyet? Mit szúrok el? Ha időzített felvételt állítok be az hibátlanul működik, tehát a HDD jól lett telepítve.

4ep4jzk7b

Sziasztok segítséget kérnék !

A következő vill. motor adattábla alapján 4 pólusú ? ( az L 4 azt jelöli ? )

És ha igen akkor a fordulat 1400 körüli ?

Szükséges a frekiváltóba az pontos adatot betáplálnom .

Előre is köszönöm a segítséget .

Üdv öreg

PSoft

Négypólusú a motorod, 1400-1440 körüli fordulattal 50Hz-en.
Ha jól látom a tengely csúcsmagassága meg, 90mm.
Az "L"(long) betű meg, a motortest kialakítására utal. Hosszú/karcsú motortest, így viszonylag alacsony(90mm) a tengelymagassága.

jani300

Sose találkoztam még evvel a fajta jelöléssel .
De úgy néz ki igen . Hajtóműves motor , mert elég alacsony a feltüntetett fordulat ?

TROMF22

A tipusjel eleje a hajtóműves jellegére utal.
NDK-s VEM gyártmányú hajtómű+motor kombináció.
n kimenő = 125 1/perc.

jani300

Köszönöm , valahogy így gondoltam .
Két adattábla szokott lenni , egy a motoron ,egy a hajtóművön . Ilyenekkel találkoztam eddig .

PSoft

Akkor szokott két adattábla lenni, ha külön életre képes a motor,és a hajtómű is.
Az NDK-s VEM "hajtóműves motorok"-nál, pld. a motor első pajzs,és a hajtómű hátfala, ugyanazon öntvény.
Ha szétveszed, vagy a hajtóműnek nincs hátfala, vagy a motornak nincs első pajzsa.
Egy, szerves egységet alkot a motor a hajtóművel.
Ezért...közös az adattáblájuk, mindkét részre vonatkozó adatokkal.

9pk59nuy

Szerintem nem szúrsz el semmit!

Én a harmadik ilyen "dobozt" vettem meg, de egyik sem úgy működik ahogy én azt elvárnám. Nem tudom például visszanézni azt a részletet szelektíven ami mozgást tartalmaz. Így azután 10x-es gyorsítással kell mazsolázni az előre egérrel kijelölt részeken (mindig csak egy csatornán és nem egyszerre a négyen!!!). A végén még megbokrosodok, és veszek egy szalagos rögzítőt valahonnan!

RJancsi

Köszi a bíztatást! Itthon vettem, garanciás úgyhogy kedden elkezdem piszkálni a forgalmazót.