Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

prinx

A végálláskapcsoló szereti összeszedni a zavart ha nincs felhuzó ellenállás. Én árnyékolt vezetékkel és pull up-os végállással csináltam meg. Nálam is hasonló jelenség volt állandóan beuavarta a léptetőmet.

z2a2u8wf

Ez pontosan hogy néz ki?

Kelepeisz Lajos

Szia!
Pabló kollégánk szerkesztette magának amit átadott nekem is, úgy gondolom nem lenne szép dolog úgy továbbadnom hogy ő nem tud róla, ha kell keresd fel és kérd el tőle, biztos át adja neked is.[#integet2]

prinx

Üdv lehet venni több helyen is elég olcsón. Igaz nekem saját gyártmány van de vettem ebayen is kb 500Ft-os tétel teszi a dolgát de biztos vannak jobbak is.

i5z5suee

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy valaki vállal-e Miskolc közelébe Mach3 program szervizelést beállítást egy CNC Plazmavágón??? HA valaki tudna segíteni azt nagyon szépen megköszönném. Meg persze meg is fizetném
Előre is köszönöm![#vigyor3]

hyuekyh7a

Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan kis elektronikával ami a bemenő pwm jelet fordítja?
Ha a bemenő jel kitöltése mondjuk 99% akkor a kimenő jel kitöltése 1%, és fordítva,természetesen a köztes értékek is ugyan így,  mindezt 24V tudja!

000000000

Szinte bármelyik elektronikai üzletben ~30 Ft-ért egy tokon belül 6 db ilyen "elektronikát" vehetsz. Pl. ezt a "csoda kódot" guglizzad meg: "74HC14".

000000000

Ja most látom a montatod végét (kicsi a minitorom:)), az előbbi csak akkor igaz ha elég az 5V-os kimenet.

24V-ra még olcsóbb a megoldás, csak egy tranzisztor (pl. BC546) meg két ellenállás kell hozzá.

hyuekyh7a

Köszi!
Nem csinálni szeretnék és egy kicsit drága lézerhez kell!
Gondoltam van valami kész megoldás!

000000000

Bocs, nem tudtam, hogy X*10 milliós lézerjeid mellett egy 10 forintos jel invertáló elektronika megépítése gondot okoz 3 alaktrészből, és az jobb neked, ha ha jóval drágábban, lassabban valami hasonlót veszel készen.

hyuekyh7a

Na pont ezért nem tákolunk össze három alkatrészből semmit, mert több tízmilliós gépbe megy!

000000000

Vicces érvelés, hiszen ha egy feladat 3 alkatrésszel is megoldható, minden bonyolultabb és drágább megoldás csak ront rajta, és pont a te megoldásod lesz így a "tákolás".

Csuhás

Invertáld meg a jelet a vezérlőprogram beállításainál. Nagy valószínűséggel ezt tudja a program.

000000000

Pedig másal nem tudsz logikai értelmezést forditani  pozitiv NPN vagy negativ PNP ez van minden digitális áramkörben a tranzisztor alap..!
ennyi erövel egy kiáramu ssr is lehet és minden meg van egyböl invertálás és szint ilesztés..

niu7vyvp0

Sziasztok,

Sikeresen megjött a lézerem és most kezdem tanulni a corel amit adtak hozzá. Nos a corelben van olyan funkció, hogy egy beimportált képnek áttudjam venni a körvonalait, mint az aspireban is lehet?
Plusz mit még nem fejtettem meg, hogy az egymást fedő vonalakat, hogy lehet törölni, anélkül, hogy az alap forma vonalait kitörölné a program, aspirbe erre ugye ott van a kis olló ikon, de itt ilyet még nem találtam :(

Esetleg tudna valaki segíteni?

Köszönöm