Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Van egy ilyen dc motorom ,sajnos törött enkóderrel .
Nem találok hozzá pdf et .
Profi kitámasztott felfogóval van , kíváncsi lennék az adataira . Hátha valkai ismeri .

bznc93pf5

tudtok-e valakit aki flokkolással foglalkozik?

esetleg Szeged környéke?

vagy, flokkoláshoz alapanyagot hol lehet beszerezni?

köszi

RJancsi

PSoft

Van egy fórumtársunk, Ő már flokkoló...gépet is épített!:)
Ha olvassa, biztosan segít, hogy...hol/mit.

bznc93pf5

közben utána néztem a technikai dolgoknak, kiderült hogy minden adott hozzá, már csak alapanyagot kell beszerezni, nagy tételben hol lehet?

RJancsi

Több évtizede (a '80-as évek elején) közreműködtem egy flokkoló gép építésében. A nyomdai mélynyomó technológiára épülve évekig a kesztölci tapétagyárban készítette a velúr (műbársony) tapétákat. Mi a flokkvágó- és a nyomdagépet csináltuk, a flokkoló egység egy magyar villamosmérnök/feltaláló találmánya volt. Kíváncsi lennék mi lett a gép sorsa...

RJancsi

bznc93pf5

bznc93pf5

bznc93pf5

ipari mennyiség kellene, kb 6ezer nm-et kell bevonni első körben

bznc93pf5

közvetlen, gyártó merre lehet?

PSoft

Köszi az infókat![#worship]

Ezek szerint akkor, legalább két fórumtársunk van, aki...:)

RJancsi

Akkor már érdemes egy vágógépet csinálni/venni. Régen a Magyar Viscosa-nal Nyergesújfalun lehetett nylon motringot venni, és azt felszabdalni 0,5-1 mm hosszú flokk szálakra igény szerint. Ma már Zoltek Zrt-nek hívják és nem tudom mit gyárt, illetve földi halandó vásárolhat-e náluk.

bznc93pf5

köszönöm a segítséget!! [#eljen][#eljen] [#integet2]

RJancsi

Igazán nincs mit. Közben kutakodtam egy kicsit, és megtaláltam a "Laci bácsi" (gondolom már meghalt az öreg) szabadalmát.

Szabadalom kereső

A keresőbe írd be: 179911. Pataki Lászlónak hívták a feltalálót.