Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

nyiszi

Sziasztok!
Cserélt már valaki Siemens MP370 érintőpanelen fóliát?
Hogyan kezdjek neki? Mi a jó módszer?

svejk

Egy pár mérést tudtam végezni egy tájékoztató jellegű lakatfogóval az üresjáratban forgó motoron.
Mint kiderült a motornak a tekercselése elég aszimetrikus, így nehezítve az összefüggések megértését.

- 400 V csillagban a fázis áramok 0,4-0,5 A közt voltak. (ez ugye egyben tekercsáram is)
- 230 V deltában 0,75-1 A közt ekkor a tekercsáramok 0,45 és 0,8 A közt alakultak.
 1 fázis 230 V /16 uf üzemivel a betáp árama 0,73 A, a tekercsek árama 0,5-0,7 A közt volt, a kondin átfolyó áram pedig 0,9 A.

Tehát az utolsó sejtés volt a helyes, hogy 1 fázisú üzemben nem éri el a 3 fázisú delta üzem áramát.
Egyben Psoft ajánlása is helyesnek bizonyult miszerint nem követünk el nagy hibát, ha a delta üzemmód áramára állítjuk ilyenkor a motorvédőt.

fn47xk7ei

Az üresjárati mérésnél ez elfogadható de én a sok "kardoskodásom " közepette azért többször odaírtam , hogy a véleményem a szivattyú max. teljesítménye közelében értem azaz a ha a szivattyú úgy van leterhelve , hogy a tudása javát adja . De mikor beüzemeled a valós állapotok úgy is kiderülnek pontosan . Ez a szivattyú amúgy szerszámgépbe lesz beépítve vagy lehet tudni pontosan milyen üzemi viszonyok közzé kerül ?

svejk

Marómotor(ok) hűtővizét keringeti.

y580keijn

Üdv.

Megkértek,hogy segítsek egy műhely kiárusításban. Találtunk egy hegesztő szettet amik szerintem összetartoznak. 3részből áll.  Leszámítva,hogy vastagon áll a por rajta szerintem nem is használták. A munkakábel is újnak tűnik.

Aki ismeri a rendszert és esetlegesen segítene az eladási árát belőni,azt megköszönném az eladó hölgy nevében.

szf

Kollégám whirlpool acm 928ba indukciós főzőlapja csak felvillanó 8-asokat mutat.
Találkozott már valaki hasonló hibával?
Mi lehet a baja?

svejk

Gondolom IGBT zárlat, tapasztalatom szerint -igaz még csak alig fél tucatot javítottam-  más nem nagyon szokott bennük elromlani.
Az esetek többségében csere után mennek tovább.

000000000

IGBT vagy nagyfesz kondik (fekete kockák) kiszáratak ....

ANTAL GÁBOR

Még nem aktuális de már felvetem . Van 20 mázsa kokszom Budapesten egy pincében .Majd  meg kellene szabadulnom tőle . Kovácsolós fórumot keresek mert azoknak biztos érték . Ki tud segíteni , vagy kinek van más ötlete ?

Csuhás

POM műanyagot mivel érdemes ragasztani? Nyák lemezre kell "lábacskákat" ragasztanom.

Rabb Ferenc

Loctite 770 Primer-el kell előkezelni a finoman felérdesített POM-ot. Egy ecsethúzás a kis körömlakk ecsettel, majd 1-2 perc száradás. Ezután egy pötty Loctite 406 a NYÁK-ra és összenyomás.

Műxik más pillanatragasztóval is, de a 406 rugalmas. Alkalmazható szilikonhoz és kisebb igénybevételnél teflonhoz is.

Ha nem akarsz a ragasztás körül fehér "kivirágzást" használj Loctite 460-at

Csuhás

Köszi! Utánaolvasok ezeknek az anyagoknak.

2f428kduf

Fel tudnátok világosítani, az ionizációs lángör hogy müködik. Két szondával el tudom képzelni, de eggyel??

RJancsi

Két szonda van, amiből az egyik a gázégő (test) a másik a lángba nyúló szonda. A két fém között a lángban levő ionok vezetik az áramot. Ha nincs láng, megszakad az áramkör és letilt a gázszelep.

2f428kduf

Köszi, de egyen vagy váltóval megy. Mekkora feszültséggel. A gázkazánomon, ami működik, márek a szondára, nincs rajta feszültség a gépvázhoz képest. Indítom a kazánt, felmegy 50 Voltra. Hát medzakkantam, talán váltóval megy?