Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xgn8p4wk5

Üdv!
Valaki tud esetleg magyar nyelvű szakirodalmat a fémipari hántolásról?

Előre is köszönöm!

B.Zoltán

Az a vízóra nagyon jó ötlet, csak nekem most macerás lenne beépíteni, most tettem be egy szakaszoló csapot, és szét kellene hozzá szedni újra, kazánt leemelni, ami 80 kg, de lehet, hogy előbb-utóbb én is rakok be egyet.

Bosszant, hogy én szerintem nálam a keringés úgy érzem nem lehet gond, mert 28-as rézcsövön jön a kazánból, 22-essel folytatódik, végül 18-as a gerinc, és csak a radiátorokhoz megy 15-ös rézcső. És amit kivágtam darabot, szinte semmi szemét nem volt benne, csak egy kis enyhe elszíneződés a visszatérő rézcső falán.

A YouTube videóban látható Impulzusos levegőadagolásos mosás mindenképpen jó dolognak tűnik, lehet, hogy érdemes volna megcsinálni házilag nekünk is, 2 baros levegővel meglökdösni a mosóvizet, valamit biztos segítene.
(valahol hallottam, hogy 2 baros levegővel történt az impulzusos mosás)

B.Zoltán

Hát, én is féltem a Grundfos szivattyút, mosógép szivattyúért meg nem olyan nagy kár. És nyom az rendesen, ez még a békebeli Hajdú.

svager

Nem találkoztam még magyar szakirodalommal csak egyszerű leírásokkal,pedig én is sokat kerestem.
Mit szeretnél tudni,lehet tudnak segíteni itt a fórumon.

ANTAL GÁBOR

És akkor az a piros kütyü egy kompresszor lenne amibe beleépítettek egy vezérelt mágnesszelepet ? Gondolom a mosatás a hálózati vízzel történik . ( Lehet hogy egy visszacsapót is beleraktak a rácsatlakozásnál ? ) Mert akkor ezt házilagosan is meg lehet csinálni

ANTAL GÁBOR

Most látom hogy mosókompresszornak írják

Szalai György

PSoft

'Teccik ez a portré...
Sir Joseph Whitworth
Meg fogom gravírozni.:)

Szalai György

Mindenki csodálatára. Ki is színezed?
Úgy látszik, már vigyáznom kell, hogy mit linkelek ide.
Neki köszönhetjük a brit birodalmi menetet, ami nélkül (is) ma egyszerűbb volna az élet.
Gondolom a rézkarc és fametszet jellegű képek stílusát hűen visszaadja a lézergravír is, mert azok is vonalszélességgel és sűrűséggel árnyalnak.

PSoft

Nem is vagyok olyan béna, mint ahogy a topikcím feltételezi!:)Itten van-e a nagyobb felbontású, ezen...több részlet látszik.[#vigyor2]
Ezt is kiszínezzem...mindenki csodálatára?[#nevetes1]

B.Zoltán

Szerintem is meg lehet csinálni házilag, nincs benne semmi bonyolultság. A háttérben ott megy a kompresszor neki.

ra8nsmk6w

Én ezt 3 db mágnesszeleppel épitettem meg + egy nyomáskapcsoló 1 vagy 2 időrelé és egy segédrelé. Irdatlan mennyiségű csatlakozó nagy része bontható.
Nálam a legegyszerübb az volt, hogy a keringető sziv helyére kötöttem be forditott folyadék árammal (ez nagyon fontos)
Mivel semmi tényleges kapaszkodóm nem volt Igy kisérletezgettem. A legjobb mosási hatásfokot úgy tudnám jellemezni mintha egy négyszögjellel vezérelném a viz és levegő szelepet. Itt van szerepe a nyomáskapcsolónak ami csak egy bizonyos nyomás után engedi el a vizet egy mágneskapcsolón keresztül. Igy létrehoz egy viz kalapácsot ami aztán felszaggatja a lerakodásokat.
És mégegy kell visszacsapó szelep is.

jani300

Ebben a mosatásban annyi bibit látok , hogy a vízmű semmiképpen nem engedi meg hogy visszacsapószeleppel legyen elválasztva egy idegen rendszer a hálózatától . Ez egészen bizonyosan szabálytalan . Szerintem csak külön tartályról dolgozhatna szintkapcsolóval . A ciszterna vagy kútvíznek is külön hálózatot kell kiépíteni .

ecp4rs0md

Igen a tuti a külön rendszer, nekem is külön van a kútvíz és így biztos,hogy nem keveredik a két hálózat.

ra8nsmk6w

A visszacsapó a levegő körben van. És mindkét kör mágnesszeleppel vezérelt. Valahogy úgy mint a linkelt rottenberger mosóban.