Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Kérem a Modit, törölje a 35703 bejegyzésem, köszönöm!

B.Zoltán

Egy kicsit értelmesebben leírt magyarázat az oxid feltörésre ,mint ahogy én próbáltam leírni.

Mit jelent az AC DC balance a gépen?
20 és 80% között lehet állítani, mire jó?

Az AWI-nál azért nem tudod használni a fordított polaritást, mert elolvad a wolfram elektróda. A fogyóelektródásnál ilyen gond nincs, ott lehet fordított polaritás, hiszen folyamatosan olvasztod le magát az elektródát (a "drótot"). AWI-nál az AC balance pont arra van, hogy be tudd állítani, hogy a váltóáramnak mekkora "része" legyen az egyenes, illetve a fordított polaritás, azaz mennyire törje az oxidréteget, vagy csak olvassza az anyagot.

6rk75uezn

Annó nekem is voltak tesztek fogyós (Mig)alus hegesztéssel,nehéz jót hegeszteni,nagyban gépfüggő is,4.6 os Argon 1es Almg huzal,teflonos huzalvezető.
Hát ilyen:

B.Zoltán

Semmi gond, nincs harag!
Én sem akartalak megbántani semmivel.

B.Zoltán

Először nekem sem akart sikerülni, de fontos az élőmelegítés vagy egy befutó rész, ahol felmelegszik az anyag kellően a tényleges hegesztésig.

Így képről nézve nem tűnik rossznak, de ezt te látod a valóságban milyen.
Nekem csak annyi volt a vágyam, hogy normálisan beolvadjon a hegesztés a hegesztendő felületbe és használható legyen mechanikusan.

6rk75uezn

Pontosan,iszonyatsok hőt elvisz az alu,előmelegitve nem próbáltam még,de igen egész elfogatható.
Nagyon ritkán hegesztek alut.

fn47xk7ei

Alumínium hegesztésnél az oxid feltörésre nem jó megoldás a polaritás váltás ( AWI DC) inkább az állandó HF-es gyújtóáram használata a megoldás azaz hegesztés közben is üzemeljen a HF-es gyújtó egység ... már amelyik gyújtó egység bírja a folyamatos üzemet . Régebben egyszerűbben gondolkodtak - a hegesztő főtrafó áramát alu hegesztéshez nem egyenirányították hanem "csak" balanszolták így is jól lehetett hegeszteni - ma pedig az AC/DC AWI-s inverteres hegesztőgépet a hegesztő 50-70 Hz közzé állítja ( nem nagyon használják a 300 Hz környékét ).

B.Zoltán

Három videó:
1. MIG-gel Alut hegeszt spool Gun pisztollyal (én is ezzel hegesztek így nem kell a teflon betét stb. hobbira jó)

2. 9 percnél összehasonlítja a MIG és a TIG  hegesztési varratot.

3. DC TIG-gel Alu hegesztés (héliummal)

B.Zoltán

Egyet értek veled, hogy nem szerencsés vagy nem jó megoldás.

Nagyon melegszik a AWI pisztoly is és hamar elfogy az elektróda is, de valahol láttam így hegeszteni. Ez nem azt jelenti, hogy ez jó megoldás szerintem is.

Azért DC TIG-gel és héliummal nem csúnya az a varrat. Én elfogadnám ezt a minőséget itthonra.

B.Zoltán

Ezt írja ebben a videóba.

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy az Alumíniumot csak akkor lehet varratolni, ha van egy AC hegesztőgép; és sok esetben ez igaz. Ha azonban tényleg egy csipetnyi, és szükség van az Alumínium hegesztésére, de mindössze egy DC gép van, így tudod megtenni ... És NEM, nincs szükséged a héliumra. 100% argon!
A barátunk fordította.

Én csak erre gondoltam és természetesen nem azt akarom erőltetni, hogy nem kell az Alu-hoz AC gép.

B.Zoltán

A polaritás váltással szebben lehet hegeszteni Alut, mint a DC helyes polaritással. Gond ott van, hogy csak oxid feltörés van és az ív is bizonytalanabb stb.

De ezt már nem linkelem be, ahol mondják.
Részemről ez a téma lezárva, AC AWI-t kell venni, aki megtudja fizetni.

fn47xk7ei

Csuhás

Vateráztam ma quick recéző görgőket. Két pár 15 és 30 fokos dőlésű. Meg tudná valaki mondani milyen pozícióba kell ezeket befogni? Egyáltalán érti valaki forgácsoló recézés geometriáját?

000000000

Az alu oxid a ludas 2000c felet olvad ezt ac áramal szakitják fel de az alu csak 600..700c olvad ezért geci hegeszteni mert az oxid ik könyebb fajsulyu mindig fentmarad az alu tetején de ez magasaban is olvad az alunál sajnos...
tiszta argon alat történik az eljárás!
Ha gépedröl nem találok semit edig!

000000000

csakyt |   |  [35681] szolt!