Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Azt is szabálytalannak tartom . Sem az elvet sem a működést nem vitatom . Csak a vízmű ilyen módon nem engedi összekötni a hálózatát ,semmivel ,szerintem .
Még egyszer , saját tartályról ,saját nyomásfokozóval  működhet ilyesmi csak ,szerintem .
Vegyszert adagolnak a vízbe , akár vissza is dolgozhat , valami hiba esetén . Ebből még közveszély okozás is megállhat akár .
Nincs energiám utána keresni , de kétlem hogy ne lenne igazam .

Révész Richárd

Teljesen igazad van [#eljen]. Nem kell semmilyen hiba, hogy visszafertőzze az ivóvíz hálózatot.
Csak megszakítótartállyal lehet bármilyen berendezést ilyen formán működtetni.
Ez előírás, nem ajánlás.

B.Zoltán

Nekem csak akkor kötöttek be a vizet, ha a vízóra után ott volt a visszacsapó szelep, hogy még véletlenül sem tudjak visszanyomni a hálózatukba semmit.

jani300

Minden elromolhat . Tudom hogy kell , de akkor sem engednek semmit a közüzemi hálózatra rádolgozni párhuzamosan .
Külön kell kíépíteni ,vízórával a rendszert ha más vizet is használsz . És a vízóra szerint csatornadíjat kell fizetni érte . Ezt elég komolyan is veszik szerintem .

000000000

már egy ideje a mért oldalon is glombázák a vizora caknit persze meg bontható igy is a mért oldal bálhol... de nehezitik a buherálást kokányolást...

B.Zoltán

Most értem, ha más vizet használsz.

Egy fűtőrendszer kimosásánál miért kell más vizet használni.
Én úgy látom a videókba, hogy a csap vizet használják, hogy mosás után mivel tölti fel arról már nem beszélnek, vagy marad a csak víz és kap valami adalékot, lágyítást.

Valamennyik videóba láttam, hogy még az oxigént is valami adalékkal kivonta a fűtővízből.

Élnézést valószínűleg nem értettem a lényeget.

B.Zoltán

csakyt

Szeretném a segítségeteket kérni, hogy megtudja-e valaki mondani nekem, hogy mi a különbség a co2 hegesztő és az aluminium hegesztő között a különbség. Tudatlan vagyok ebben. CO hegesztővel, lehet-e aluminiumot hegeszteni. (FEMIG 160) as géppel

keri

Mindenre van példa de általánosságban a CO csak acélokra jó.
Alura meg meg AC AWI kell, amin van váltakozó áramú oxidtörő funkció.
De létezik bevonatos pálca is alura.

csakyt

És ez  mit jelent. A FEMIG 160-al akkor lehetne aluminiumot hegeszteni, vagy nem?

zozo

"De létezik bevonatos pálca is alura."

Na, azzal külön meg kell tanulni hegeszteni. Legalábbis én megszenvedtem, mire egy ajtót meg ajtótokot összeállítottam[#nevetes1]
Ha eltalálja az ember az ívtávolságot, akkor jó, szépen varr, de ha kisebb vagy nagyobb, akkor szívás. Na meg persze az ívfogás, az sem egyszerű. Fordított polaritással 3 fázisú hetrával hegesztettem, nem nagy örömmel.
Vagy valami nem volt a helyén...esetleg pálca minőség? -nem tom.

Révész Richárd

Előmelegítés és pálca szárítás volt?
Ha nem akkor azé' [#vigyor4]

000000000

Ezt ugy jelemezném mindegy melyik ujadat harapod mindegyik ugyfog fájni!
Most van egy géped ami szénacélhoz használsz ehez valo segés anyagal ( drot) co vagy kevert gáza  egy alap funkcios gépel áram/elötolási állitásal!
Az ilyen redszerekre is lehet fejletebb segédanyagal aluminiumot hegeszteni de ez olyan huzal amiben a porbél van !
Ez viszont nem olcsó sajnos!

fn47xk7ei

Én nem értem ami igen gyakori felvetés , hogy kezdésként rögtön megjelölik az ALU hegesztést - majd mindig kiderül , hogy hogyan is van és mibe kerül és nehéz dolog mellé aztán meg soha nem is használod .[#fejvakaras]

csakyt

Argont használok a co.-hoz. Viszont most azért kérdezem ezt, mert ha ezzel a géppel lehetne aluminiumot hegeszteni, akkor vwennék hozzá alu huzalt, és gyakorolnék vele. De ha eleve nem lehet ezzel a géppel, akkor nem  vennék alu huzalt.