Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

lehez fogyó eletrodás (co) alut hegeszteni gáz (argon)

keres rá ez igy dolgozik

IWELD POCKETMIG 195 ALUFLUX

zozo

Hmmm... köszi, akkor ezért. Legalább ezt is megtanultam mostanra :)  
Az anyagot is elő kell melegíteni? Hát, nem volt melege, az biztos.
Lényeg, az ajtót azóta is naponta csapkodják az üzletben és bírja jól, pedig jó nehéz üvegbetét van benne. (csak majd egy napom ment rá :) )

000000000

csakyt

Nem gépet szeretnék venni, hanem az érdekelne, hogy a meglévő FEMIG 160.-as géppel, argon védőgázzal, lehet-e alumíniumot hegeszteni, ha alumínium huzalt veszek bele.

000000000

Nem látok elöre mifog történi holnap... egyhonap... évek... után[#ijedt] mire lesz szükség...

ecp4rs0md

Szia! Hegesztettem valamikor alut,(Trakis MIG240-es géppel) de nem csak a gáz kellett hanem a munkakábelben a megvezetőt is ki kellett cserélni egy teflonos megvezetőre ha jól emlékszem.

000000000

De az igen hogy milyen folyamat kell hogy létrehozd!
Mit kell leküzdeni amikor csinálod alu hegesztést miért kerülik!

jani300

Hát ... Ez quva jó !  Meg kéne próbálnom . Milyen gáz kell hozzá ?

jani300

Ja ,látom az előző hozzászólásban .

ecp4rs0md

A végén már az acélhoz is Corgont használtunk sokkal szebb volt a varrat és fröcskölt.

ecp4rs0md

Bocsi a vége az,hogy nem fröcskölt. Nem lesznek a varrat körül olyan kis odaégett bogyók.

Révész Richárd

Az előmelegítés főleg vastag anyagnál fontos. Az elektróda szárítási idejét és hőfokát a gyártó feltünteti a csomagoláson.

Révész Richárd

És a tológörgőt is cserélni kell.

csakyt

A tológőrgőt, mire kell kicserélni? Tudsz olyan görgőt mutatni?

fn47xk7ei

Alu-hoz U alakú horonynak kell lenni a görgőn de még a munkakábelben spirált is teflonra kell cserélni .