Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

De siklócsapággyal már többet bír az is, nem ? Ott nincs akkora nyomás a felületen, nagyobb felületen fekszik fel.

Révész Richárd

Jó napot kívánok az uraknak.Uj fórumozó vagyok viszont régi olvasója a fórumnak.Én az SKF tengelyt ajánlanám az biztos hogy sokáig birja.Tapasztalat.Már megfizettemm a tanulópénzt mindenféle más tegely használata miatt.

svejk

Igen, oda viszont csak olyat, mert kitűnő felület és olcsó, könnyen beszerezhető.
Főleg ha műanyag az ellendarab és van kenés.

Bicska

Én pedig a tűrésre lennék kíváncsi....sztem ezek még nem "megmunkáltak" [#wow3]. Olyasmi mint az OBI-s menetesszár...vagy rosszabb?!

000000000

Sziasztok!

A Ferroglobusnál az ezüstacélhoz a következő paraméterek tartoznak:

TS 2210 SI- 20 H8 G  
Kivitel  
csiszolt  

Van még egy másik igen kemény acél:
Anyagszám  
RB119102000  
Anyagminőség  
C45E  
 Werkstoff szám  
1.1191  
DIN szabvány  
DIN 1013  
 Átmérő  
20,00 mm  
EN méret szabvány  
EN10060  

Vajon ezek mire lehetnek jók?

Létezik olyan hogy szerszámacél és ezek meglepő módon mind 0.5mm-rel nagyobb átmérőjűek mint a megszokott értékek és a kivitelhez azt írják hogy "lágyított, hántolt" és például a 20-as megnevezése "CS2842 RB- BR 20,50 A+SH"......

Gondolom ez szolgálna arra hogy megmunkáljuk és utána keményre edzük.....

Üdv: András

Üdv: András

3k74cecek

A nyomtatókban lévő vezető rudak nem felület edzettek. Mindössze szépen megmunkált a felületük, és közepes szilárdságú anyagból vannak.

43pbwjg8s

Na alázzál még Te is Szigma! :)
A múltkor sikerült egyet eltörnöm. Igaz nem mélyen de ott volt rajta az edzett réteg.
De legyen ahogy akarjátok. :)
A lényeg nem ez.

s7manbs8

Mondjuk azt a 20 dekás fejet elbírják azért, végül is pont arra találták ki.

43pbwjg8s

Elbírnának azok többet is.
persze én nem csak kettőt tennék belőlük.
De még a nygaobb ármétőjű tengelyekből sem.
Min 3. Jobban ellenáll a csavarásnak.

svejk

A C45 speciel kipróbáltan kudarc, kis terhelésnél és próbajáratásnál már nyomott hagytak a golyók. A tűrése is +0-0,04.
(Az plusz E betű nem tudom mit jelent nálad)
De kár ragozni, #3562-ben ott a cégnév, addig senki sem talált olcsóbbat, és az pont arra való amire neked kell.

svejk

Dehogy alázunk, csak a sárba tiprunk :)))
Belőlem és gondolom Szigmából is a tapasztalat beszél. Nem kevés nyomtatót szétkaptam a kis gagyiktól kezdve a DFX8000, vagy IBM-ekig és sok mindenre használtuk a vezetőket, de valóban egyik sem volt felületedzett, csak köszörült.
Természetesen ez nem jelenti azt hogy a Tiéd nem az volt, csak nem az a jellemző.
Hidraulika szárban is van komolyabb anyag, csak az 4x-es áron van, és még mindig nem a golyós cucchoz találták ki.

43pbwjg8s

Csak tegyétek! Sőt! Kérlek rá, mert abból tanulok. Többek között azt, hog yne hebehurgya módon odavetett válaszaim legyenek! :)
Ugyhogy csak csapkodjátok azt az ostort!!! :)

s7manbs8

A golyóktól még a hengergörgők is jobbak, ott valamivel nagyobb felületen fekszik fel a találkozó két anyag, na én se fogok nyomtatóvezetővel golyós akármit csinálni, még jó, hogy mondja itt néhány tapasztalt fórumtárs, hogy nem jó.

43pbwjg8s

Mndjuk nem mindegy mit szeretnél rajta cibálgatni.

Egyébkként a golyós megoldásnak van egy jó tulajdonsága:
A golyókosár axiálisan is tud futni ha kell. Ezt hengergörgőssel nem csinálhatnád meg.
Rövid mozgatásnál (tudom itt nálunk nem ez a jellemző) gyakorlatilag úgy mozog az egész rendszer mint a golyós fióksinek.

Egyébként voltam ma a MÉH-ben.
Hoztam némi érdekességet.
Majd csinálok képeket.

jah! Hengergörgős csapágy is van egy fél marékkal.
Egy csomag D10-es tuti. A másik csapatot most nem tudom hirtelen megmondani. Szintén D18-20 környékén.
Ha valakinek ilyesmi hiányzik szóljon csak!

43pbwjg8s

Egy (pontosabban elsőre kettő) csapágy adatainak a megtalálásában kérném a segítsségeteket.
Amit tudok róluk az az, hogy légkondikban (autólégkondi) használják. Ha minden igaz kétsoros golyós csapágyak. Csak radiális terhelés felvételére alkalmasak. Ezek pl. éppen ékszíjtárcsák csapágyazási feladatait látták el.

A számuk:
35BD219DUM1
A másik:
35BD5222DUM2

Mind a kettő NSK gyártmány.
Az NSK oldalán a keresés nem ad semmit. Máshol csak általános adatokat (élettartam, terhelhetőség, C... nem) találok.

Került belőle egy pár most a kezembe. Jó lenne tudni, ho ylehet-e használni Őket valamire.