Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

34jpagzua

Szóval erről lenne szó.

000000000

ez tényleg nyóc tekercses!:)

PSoft

Nyolcszor fél az mennyi,Nem négy??? :))

s7manbs8

Nem arról volt szó már párszor, hogy szétszedett motornak elmegy a mágneses tere, és ha összerakjuk, gyengébb lesz ?

Ezzel játszani kell egy kicsit lehet.

Azt nézd meg, hogy melyik tekercseknek a vasmagrésze van egy vonalban és azokat kösd sorba egymással pl. úgy marad 4 tekercs, vagy kit tudja. Te jobban látos, hogy geometriailag, hogy jön össze a léptetés.

000000000

Nem látom rendesen az adattábláját! Mi van arra írva?!!
240V 0.4A meg 50/60Hz?????? Mi ez??????

34jpagzua

Jól látod az adatokat István. Ez olyan motor amit lehet szinkron motorként vagy léptetőként kötni. Gyárilag szinkronra van kötve, ez látszik a képen. Három vezeték a két forgásirány miatt van. 60 Hz-en 72 rpm.

000000000

EZT NEM ÉRTEM???A MOTORT ŐSSZESZERELÉS UTÁN MÁGNESEZIK???MIÉRT GYENGŰLNE A SZÉTSZEDÉSTŐL???AKKOÖR EGY LÉPÜTETŐ EGYSZER HASZNÁLATOS?NEM LEHET CSAPÁGYAZNI SEM???

000000000

Még ilyennel nem találkoztam. Jó pap...[#sniffles]

000000000

Ok, de akkor a feszültsége és árama mos mekkora is? 240V??? Mivel akarod meghajtani?

svejk

Mivel hogy a léptetőmotor a szinkronmotorok egy speciális fajtája...
Ilyen nagyfeszültségű tekercsekkel nem lesz egy sebességbajnok, még ha párhuzamosan kötöd is őket.
Biztos sok ilyened van, hogy megéri vele foglalkozni.

svejk

A régebbi (talán AlNiCo) nagyteljesítményű mágneseknél ha az erővonalak nem tudnak záródni elvesztik 40-60 % erejüket.
Én a gyakorlatban a HPIII lézernyomtató léptetőmotorjánál, a Videoton(Kollmorgen) tárcsamotornál és a SanyoDenki vasnélküli forgórészű DC motorjainál találkoztam a jelenséggel.

A tárcsa és vasnélküli forgórészű motornál utólag egy felmágnesező tekerccsel delejezik fel, míg léptetőmotornál az a módi hogy a forgórészt pl. csapágycserénél vagy nem húzod ki az állórészből vagy egy megfelelő méretű vascsőbe dugod át úgy hogy egy pillanatra se nyíljon meg a mágneskör.

Egyébként ez a kérdés kb. félévenként megismétlődik itt a fórumon, lehet nem ártana valahol a főoldalon elhelyezni valami magyarázatot.

000000000

KŐSZŐNŐM A FELVILÁGOSITÁST,ÉS IGY MÁR ÉRTHETŐBB!AZ IGAZSÁG AZ HOGY ÉN NEM FOGLALKOZTAM EDDIG A MOCI ELEKTRO-MEKHANIKUS FELÉPITÉSÉVEL,ÉS ÉRDEKLŐDÉSEM ABBOL FAKAD,HOGY TUDOTT DOLOG,AMI ELKOPHAT,AZ EL IS KOPIK,ITT ÉRTSD A CSAPÁGYAKRA,ÉS IGY MÁR MÁSKÉPP ESEK NEKI,HA SZŰKSÉG LENNE RÁ!BAJTÁRSI ŰDVŐZLETTEL!:)))

svejk

Nem lehetne kikapcsolni a CapsLock-ot???
Értem én hogy PDA meg miegymás, de így elég rosssz olvasni.

000000000

34jpagzua

A meghajtással még nem foglalkoztam. Egyenlőre arra vagyok kiváncsi, hogy mim van.