Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Akkor a vezérlőd nem kompadtibilis a Mach3-assal...

000000000

Azért a Step lowe active beállításokat se feledd el átnézni, kipróbálni!

43pbwjg8s

Rinaldo

A config/motor tuning oldalon nézz szét, ott találod a step és dir pulse mezőket, illetve itt kell jól beállítani a felbontást sebességet és gyorsítást.A sherlin mód bekapcsolásakor a step és dir pulse értékei nincsenek hatással a kimenő jelekre egy fix értékkel dolgozik a szofver.A sherlin módban a kernel frekvencia növelésével arányosan szélesedik a step jel és növekszik az előfutás értéke.Érdemes még az activ low pipával is kisérletezni..
Ha nem opto leválasztott a vezérlő bemenete a közös test potenciált ellenőrizni érdemes.
Vagy ha van kéznél egy LPT kártya azt a gépbe helyezni a szoftot arra irányítani és azzal tasztelni mert lehet hogy károsodott az alaplapi UART..
A sherlin módra leírtak lényegesen korábbi verziókra voltak igazak a mostaniakat nem teszteltem ha mára nem igazak akkor..bocs.
Korábban step és dir pulse értéknek 24 és 14 értékeket is elfogadott a szoft és azt úgy is adta ki, kisérletezz bátran..

000000000

Méréseim szerint a serline mód alapból kb. 24uS-el dolgozik és erre rakódik rá a Dir Pulse értéke (csak 3 felett mérhető a hatása). Ezek persze a V2.6x.xx verziókra voltak nálam is igazak...

Rinaldo

Igen valahogy így és magasabb kernelen ezek a lépés jelek szélesednek..
Ha a sherlintől elvesszük a pipát akkor a következő indításkor a motor tuningban beállított step és dir pulse  értékek lesznek a mérvadóak újra.Igazából az a jó ha tudjuk hogy mi a vezérlőnk minimális jelszélesség igénye a fenti két adat tekintetében és 1-2us-el többet beírva biztonságos vélhetően a jelfeldolgozás.Ha az activ low vagy high-et rosszul választjuk meg no az okozhat anomáliát rendesen még ha tudjuk is a pontos jelszélesség adatokat hiszen ellenkező activ jelalakot akarunk feldolgoztatni ott más jelszélességek adodnak.

Szedlay Pál

Kérlek benneteket segítsen valaki szájbarágósan vagy itt a fórumon vagy emailben vagy telefonon visszahívom.
Rhinoban vagy valamilyen programban kellene megfelelő átmérőjű és hosszúságú rudakat egy stl. modell felületére tegyek, de nem pont x,y,vagy z irányból, hanem a perspektívikus iránynak megfelelően ahogy én beállítottam szemre. Úgy mintha "hasba akarna szúrni".
Segítsen valaki, mert nem lehet ez olyan nehéz csak én nem tudom hogyan csináljam.
Előre is kösz.

43pbwjg8s

Általában a legtöbb szovtverben létezik egy olyan, hog ymunkasítk. Ez az amin éppen dolgozol. Pl. ezen rajzolod meg azt a profilt amit ki akarsz mondjuk húzni a térben.
Ha ilyesmit akarsz csinálni, akkor általában létre kell hozni egy olyan síkot ami a megfelelő irányban áll a térben.

De ha elküldöd, megcsinálom neked gyorsan PRO/E ben.

43pbwjg8s

Bocs, csak úgy abbahagytam a közepén.
Szóval létrehozol egy síkot (vagy a rúd profiljának a megrajzolásakor specifikálod) és már rajzolhatod is a köröket.
Ne haragudj az általánosításért, de nem tudom milyen szoftver van kéznél nálad, és az éppen mi tud.

43pbwjg8s

Ahogy nézem ez abszolut érthetetlen volt. Bocsánat.

43pbwjg8s

000000000

Sziasztok!

Három év kihagyás után kicsit feltuningolnám az akkori bútorlapos hobbycnc-met.

Érdeklődnék hogy 20mm es lineáris golyóscsapágyat hol lehet beszereznia a legolcsóbban illetve 20-as tengelyt bele és trapézorsót.

Eddig a VBX es ebay bolt tünt a legolcsóbbnak.

Illetve annak ideléyn valaki próbálkozott danamidba menetet fúrni elhegyesített végű trapéz orsóval és így készítette a trapéz anyát.

Ez a megoldás végül bevált?

Köszi: András

000000000

Sziasztok!

Valakinek van tapasztalata a kínai, THK illetve az SKF lineáris golyósorsók közötti különbségrő?

4500Ft os ajánlatom van az SKF orsóra és ha sokkal gyengébb a noname akkor pár ezer forintért nem építenék selejtes CNC gépet....

Köszi: András

43pbwjg8s

0gbwyh99

Üdv. mindenkinek!
Van egy "Helical" flexi illesztő elemem :
http://heli-cal.com/Library/images/product_images/wac25.jpg" border=0>
A kérdésem az hogy ezekbe meddig szabad belenyomni a tengelyt ? Csak az első spirálig , vagy lehet mélyebben is ? [#nemtudom]