Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

0gbwyh99

Láttam már én is ilyet , egy Kínai nejlon zacskó daraboló gépben . Én javítottam a meghajtóját . Háromfázisú motor , a meghajtóban olyan IGBT modul van benne mint a freki szabályzókban (IGBT (POWER MODULE) 20 A - 600 v , :PM20CSJ060) és az halt meg . 70 euróért szerezték be . Hatalmas motor van rajta , van benne vagy 15 kiló ! Ha a csupasz kivezetéseit összekötöttem , fogóval sem tudtam megmozdítani a tengelyét !

000000000

Normál léptetővezérlőkkel nem fogod tudni meghajtani.

e6bkdgi5f

Hi!
Hát ezt most nem is tudom melyik topicban kellene megkérdeznem...  
Szóval hogyan lehet AutoCad-ben (2005) rajzolt DXF fájlt megetetnei a Mach3-mal? Vagy G-kódot készíteni belőle?
A Mach-ban hiába kattintok a DXF import gombra, mert vagy csak hiányos kódot generál belőle, vagy egyáltalán semmit.

43pbwjg8s

Régebbi verzióban mentsd!
Van rá lehetőség.

e6bkdgi5f

Hát akkor sem stimmel valami...
Először rajzoltam csak simán vonalakból egy keretet és írtam bele egy szöveget. Ezt próbáltam átalakítani. Nem ment. Aztán rájöttem, hogy lehet hogy testté kellene őket alakítani és akkor biztosan jó lesz... Na így sem lett jó.
Itt a próba, amivel utoljára játszottam:
http://www.stud.u-szeged.hu/Csaplar.Zoltan/RajzUj.dwg" TARGET=_fnew>DWG

DXF változat:  
http://www.stud.u-szeged.hu/Csaplar.Zoltan/RajzUj.dxf" TARGET=_fnew>DXF

Egyébként az AutoCad-ben több fajta DXF-et is ki tudok menteni, ahogy elnéztem visszaolvasva a programba, az egyiknél ilyen formátum veszik el, a másiknál, meg amolyan... :S

34jpagzua

Ennek nem kellett pozícióban tartania, ide-oda hajtania. Ezért nincs hozzá meghajtó.

0gbwyh99

Próbáld "Autocad R12"-es verzióra menteni és utána beolvasni a Mach3-ba . [#nemtudom]

43pbwjg8s

Valszleg István ezt már kipróbálta úgyhogy halgass rá!
Én a legstabilabb (általánosan ehető) DXF-et a R14-nél találtam.
De ahogy momdtam: István tuti próba után mondta amit mondott, úgyhogy halgass rá.
Az újabb verziójú DXF-eket egyelőre felejtsd el, ha kommunikálni akarsz más programokkal!

43pbwjg8s

Sajnos nálam nincs fenn ACAD, így nem tudom tesztelni neked. De várj! Átküldöm PRO/E-n és megnézem azzal erdményt.

43pbwjg8s

Egyet azért tisztázzunk:
Ez egy 3D modell, avagy egy 2D rajz?

43pbwjg8s

Még egy kérdés:
Saját vonaltípust használtál a rajzban?
Mert nekem az importnál ezért kiabál:
"Invalid line font pattern.  Aborting definition!...."

43pbwjg8s

Azt hiszem mielőtt bármit mondok, egyszerűbb ha elmondod mit is tartalmaz ez a file?
Rajz?
3D Modell?
Alkatrész?
Összeállítás?
Milyen reprezentációt akarsz használni (2 van a default mellett)?

Szóval tudnom kellene, mit is kell látnom amikor behozom ezt a modellt.
Úgy könnyebb! :)

ywathzay

Egy  kb 10-es téglatest, benne egy dupla kör süllyesztéssel. Az ACad megnyitja. probléma nélkül.

43pbwjg8s

Még szerencse ha azzal csináltad. :)
Megint nem akarok marhaságot írni, így inkább előbb kérdezek:
Hova is akartad Te behívni ezt a 3D modellt DXF formátumba?  
A 3D modelleknél aztán sürgősen felejtsd el a DXF-et!
Elsősorban ajánlott a STEP, rosszabb esetben IGES.
Ha tudja a fogadó rendszered akkor esetleg ACIS (.SAT) bár ez eléggé terjengős.

Ezek csupán az elsődlegesen ajánlott formátumok.
Ha lehet kerüld az újabb fájlcsere file verziókat és használd a régebbieket!

e6bkdgi5f

Bocs, csak most látom, hogy nekem írtál. Jól mondta Kopirnyák, csak próbaképpen rajzoltam egy téglatestet és kivágtam a közepéből kettő különböző mélységű gyűrűt.
De próbáltam 2D-ben is rajzolni. Csak egy szimpla bekeretezett szöveget és azzal sem volt jó. :S

Nem tudom mik ezek a formátumok, amiket emlegetsz, mert az AutoCad nem ismeri őket.

Na inkább mást kérdezek.

Egyszerű 2D-és marásokhoz milyen progit érdemes használni? (pl. keretezett szöveg, készülék előlap, ...)
Köszi