Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az első spirálig nem túl hosszú, de a spirál meg azért van gondolom, hogy hajlongani tudjon, kérdés, hogy a spirál résznél eleve nem e nagyobb az átmérője belül.

ag8iuddv9

Ha nagyobb a lyuk a spirál résznél akkor mehet mélyebben.

000000000

Sziasztok!

Elírtam. SKF-től a 20mm-es porvédős lineáris csapágyra vabn ajánlatom 4500Ft-ért.  

Ez noname az ebayről.. Nem tudom próbáltae már valaki...
http://cgi.ebay.com/4-Linear-Ball-Bearings-20-mm-Bearing-CNC-Router-Bushing_W0QQitemZ130259995668QQihZ003QQcategoryZ57122QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1713.m153.l1262

És a THK is hasonló árban van.

Sajnos a trapézorsó 17eFt métere az SKF-nél
és 5500Ft a 20-as vezetősín.....

Igazság szerint, félkörívű golyóscsapágyak is futhatnának a lineáris csapágy helyett...

A csúszó bronzcsapágyas lineáris csapágy működik normálisan vagy inkább költsek ré a golyósra?

Sima acélrúd a telepről nem teszi meg vezetősínnek?

Írja valaki a weboldalán hogy klf alú profilokból építette a gépét.

Ezeket hol lehet beszerezni?

Az ember azt gondoloná hogy nyakra főre hirdetik  magukat a cégek de ehelyett vagy három napja csak nyomozok.....

András

0gbwyh99

Nagyobb , így világos [#buck] Köszi ! [#worship][#wave]

43pbwjg8s

VAn egy fél marék ilyen lineáris vcsapágyam.
Vayg D18 belső, vagy D20 most nem tudom megmondani.
Nehogy már pénzt adj érte!
A hétvégén behozom, és csinálok róla képet.
Ha kell, majd fizeted a postát! :)

000000000

Sziasztok!

Ajajjj... Ennyire nem működne a lineáris golyóscsapágyas megoldás????

Selejtes gépet nem építenék....

Mi a probléma?

Én használtam modellautóba 700Ft-os kínaai szabadonfutót ami az 5 perces időmérő végére szétesett és 2300Ft ért vettem INA-t ami túl van a 10 üzemórán és kutya baja sincsen.....

Tehát az egész lineáris golyóscsapágyas dolgot felejtsem el vagy azon belül csak a kínait?

Köszi: András

43pbwjg8s

nem azért mondtam hog yne adj érte pénzt mert problémás, hanem azért mert nekem van és adok ingyen.
Ennyi. :)

4mjnxdwuu

THK, NSK, IKO, INA, SKF, Star, Bosch-rexroth, ebből pár már összeolvadt, de ezeket a neveket keresd....

000000000

Sziasztok!

Vezető sínnek mit használjak?

Van a Ferroglobus-ban 20-as hengerelt acélrúd 3400Ft/6m, húzott 2000Ft/3m és ezüstacélban 5400Ft/2méter.  

500-2700Ft ig változnak az árak és akkor az SKF és más kifejezetten lineáris csapágy sín árairól ne is beszéljünk.

Iparszerűen nem marnék de az sem lenne jó ha pár hétvége után szép kis vájatokat járnának ki maguknak a lineáris csapágy golyók....

Üdv: András

43pbwjg8s

Általában ezek a csapágyak alá illik olyan anyagot használni ami felületi edzett.  
Mint pl a pneumatikus munkahengerek dugattyúőrúdjai, vagy a nyomtatókban haszált vezetőrudak. Persze ezek kis átmérőjőűek, nem jóük neked, de a jellege ilyen kell hogy legyen.
Az IGUS-nál kapsz felületi edzett, köszörült tengelyanyagot is.

svejk

A munkahengerek dugattyúrúdjai csak krómozottak nem kéregedzettek, persze ötvözött anyagok, de lineáris csapágynak nem jók, ripp-ropp kikezdik a golyók.
Ha jól rémlik akkor Gyöngyösön van egy korrekt cég elfogadható árakkal akik ide való rudakat árulnak. Keresd Varsányit, Ő onnan vette a 10 gépre valót, de valahol itt a fórumon is be lett linkelve a cég.

000000000

Sziasztok!

Épp azt nézegetem hogy melyik anyagnak mekkora Rockwell keménysége van és a sima ezüstacélnak 65HRC az IGUS tengelyeknek 52-64HRC tehát nagyjából ugyanaz....

Üdv: András

4mjnxdwuu

43pbwjg8s

Teljesen igazad van a dugattyúrusakkal kapcsolatban! Bocsánat!

43pbwjg8s

És milyen a felületi érdességük?
Ha hasonló akkor az olcsóbbat kell venni.