Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

3D DXF-et a LazyCam nem fogja behozni, csak 2D-t! R11 vagy R12-vel próbálkoz és a betüket is vonalakká kell konvertáltatni. A régi Mach3-as leírásomban írok erről (igaz, akkor még nem létezett LazyCam).

43pbwjg8s

Hát igen. Nem magamban beszélgettem. :)

Az érdekes. :)
Az ACIS (.SAT) az Autocad (Autodesk) saját formátuma.
Esetleg próbálkozz máskor az export menűponttal! :)
A többit pedig meg kell, hogy ismerd a jövőben fontos lesz. Alap 3D filecsereformátumok. A legtöbb 3D szoftver (CAD/CAM) ezeket olvassa/írja.

43pbwjg8s

Bocsánat!
Még egy formátum amit illik ismerni: STL.
Nézz rá erre is!

43pbwjg8s

Ha ilyen egyszerű dolgokat akarsz csinálni nézd meg az ArtCAM-ot.
Van külön topic róla.

pv3yjkayy

Segítséget szeretnék kérni,nemrég üzemeltem be a gépemet. KCAM4 el próbálkoztam ment is szépen simán a gép csak nem tudtam beállítani hogy annyi millimétert menjen  miden tengely amennyit beírok, valószínű azért mert nem egyforma a három tengely és egy fordulatra nem ugyan annyit halad elöre. Ezért most a MACH3 mmal próbálkozom ez már kezeli a különböző tengelyeket csak ezzel az a bajom hogy nem megy simán csak darabosan rángatózva a kcam el viszont simán megy. És nemtudók rájönni hogy miért van ez? Ha valaki tudna segíteni megköszönném .

000000000

Milyen vezérlőt használsz?
Szinte biztos, hogy az impulzus hosszat meg kell nyújtani (javaslom a Sherline mode-ot bekepcsolni és a Step pulze-t 5-re állítani)! Ne feledd a beállítás után a Mach3-at újraindítani!
Érdemes bekapcsolnod a Enchanged Pulsening mode-ot is (vagy valmi ilyesmi a neve)!

43pbwjg8s

Közben én is kérdeznék, ha nem baj.
Az egy dolog, hogy lépésvesztésem még az X-és Y tengelynél.
Ennek egyik oka az, hogy sajnos ezek a sínek nem nagyon akarják az igazat, és egész kis piszok esetében is elkezdenek dadogva szorulgatni.
Azok a Mineba motorok amiket most használok nem túl izmosak, de ha egy sime futás közben megpróbálom akadályozni a tengely elmozdulást, ha nem is hatalmas, de elég szép kis erő kell, hogy elérjem azt, hogy megfogjam a motort.
Van viszont egy érdekes hang amit nem tudok beazonosítani. A levett motorokkal is csinálja.
A hajtáskor időnként mintha kis roppanások, koppanások hallatszanának.
Ez esetleg éppen egy-egy olyan pillanat amikor valamiért a motor megáll? Lépést veszt?
Vagy ez egy normális jelenség?
A motorok egyébként hosszabb használat esetén is kézmelegek. Változtassak esetleg egy kicsit a gerjesztésen, hogy kipréseljek belőle még egy kis erőt?

pv3yjkayy

Köszönöm a gyors segítséget!!Ez egy egyedi vezérlő. Még csak most ismerkedem a mach 3 mal a sherline modot megtaláltam de a step puze-t azt nem.

pv3yjkayy

Köszönöm a gyors segítséget!!Ez egy egyedi vezérlő. Még csak most ismerkedem a mach 3 mal a sherline modot megtaláltam de a step puze-t azt nem.

pv3yjkayy

43pbwjg8s

A motortunning alatt keresd!
Minden tengelyre külön-külön be lehet állítani. Ne felejtsd el a beállítás után elmenteni minden tengelynél külön-külön!

000000000

A roppanás a Step jel ki-ki maradása (egyenlőtlensége) inkább. Próbáld ki:
Megy a gép ás egy ablakot az egérrel megfogva mozgatsz a képernyőn!

43pbwjg8s

István!
Van rá valami ellenszer?

pv3yjkayy

Hát nem lett jobb,még mindig darabosan megy. Ezt én is kíprobáltam hogy az egérel megfogtam egy ablakot működés közben de eluszik és rezonál. Akkor milehet a baj?

000000000

Mach3 support site, XP optimalizations file (txt)!