Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Egy kis segitséget kérnék olyas valakitől aki otthon van a fogaskerekek világában,miért kerepelhet egy fogaskerék pár.
Aki úgy érzi tud segiteni az kérem irjon üzenetet.
Köszönöm.

Csuhás

"De van záró kérdésem: ha szépen mind a három fázison szimmetrikusan lágyindítok, az rosszabb minőség szerinted?"

Épp csak egy kicsivel: Nagyobb a vesztesség, és 1/3-al több teljesítmény félvezetőt használsz a szükségesnél.

Csuhás

Nézd meg hogy a fogaskerék fogai szemre épek-e. Nézd meg hol fényesek, fogárok alja és a fog teteje nem lehet ilyen. Nézd meg mekkora a kotyogása a kapcsolatnak. Nézd meg lötyög-e a kerék a tengelyen.

z2a2u8wf

Ezt a gépet most rakom ossze. Nincs gyari megoldas. Vagy frekivalto vagy Lágyindító. De mivel ez egy eszterga lesz és  csak egy fordulatszámon fog menni ezért gondoltam egy frekivalto pazarlás lenne. Maradt a lagyindito ehhez kértem segítséget mert nem szakmám így az elektromos műszaki rajzok sem világosak számomra.

000000000

Nem beszélve arról, hogy két tirisztort egymás után kötve lesz nagy IBM, de nem megfelelő működés az biztos !

szf

ABB mérnökei mind a három fázissal dolgoznak.
Elötte a gépembe olyan volt ami csak két fázist hasogatott induláskor csúnya hangot adott.
ABB-s ténylegesen lágyindit.

000000000

A 3 fázis kontrolos lágyindítónál viszont:

- egyenletes az árameloszlás (a tiednél lüktet, DC komponenst termel, rázkódhat a motor)
-nagyon kis áramról, nulla közeliről is indítható a rendszer (a tiednél nem)
- univerzális, azaz csillagra is jó (a tiednél csak deltához jó)

A műszaki élet már csak olyan, vannak előnyök és hátrányok.

000000000

[#eljen]
Erről írtam az előbb az egyenetlen, lüktető áram eloszlás kapcsán 2 kontrolos esetén, mint az egyik hátrányos tulajdonságáról.

z2a2u8wf

És a motort köthetem deltába is? mert olvastam hogy 3kw alatt csak csillagba lehet.

fn47xk7ei

A "gyári megoldás " hogy értsd : amit bemásoltam képet a te lágyindítód adatlapjáról .3f-mágneskapcsoló-lágyindító-motor oszt kész .A Mach 3- relé-dc 24V oszt mehet rá a mágneskapcsolóra és a lágyindítóra is egyben - párhuzamosan oszt működne . De neked jobb a más megoldás .[#nemtudom]

szf

Tudom.Nagyon sok lágyindítót használtam fel.Ha "finom" munkára kellet vagy a hálózatot kímélni akkor csak az ilyenek jöhettek szóba.

szf

Szerintem keres a fórumon egy olyan szakít aki érti az erősáramú szerelést. Mert így akármit is bekötni felelőtlenség!
Ha közelemben lennél akkor megcsinálnám.

fn47xk7ei

Ez így messze nem igaz - az adattábládon 400 V csillag - maradj annál mert már érzem a füstöt .[#rinya]De én is olvastam !Van régi kis horgász , vadász de műszaki könyvtáram is ám és gyorsan előkerestem egyet ... a legnagyobbat .[#nevetes1]

000000000

Köszönöm!
Ezt akkor elmagyarázhatnád PSoft-nak is.:)

Örülök, hogy te is a magasabb minőségű 3 fázis kontrolos kialakítású lágyindítók híve vagy.

fn47xk7ei

A képek lemaradtak .