Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ha jól értelmezem a címkét akkor ez az indító 240VAC vezérlő feszültséget igényel.

z2a2u8wf

Nekem teljesen homályos. Nem tudom mi kell a 13-14 és az A1-A2 csatlakozásra. Viszont a földhöz képest mindhárom poluson 230voltot merek.

Csuhás

Az én értelmezésem szerint, a 13, 14 üres, azon kapsz egy kontaktus jelzést hogy felpörgött a motor.
Az A1 A2 közé kell egy 220V ha azt akarod hogy forogjon.

z2a2u8wf

És ezt elég akkor megkapnia amikor az indulási 3fazist?

Csuhás

fn47xk7ei

De ha egy kicsit feljebb emeled a tekinteted akkor rögtön meglátod - 15-30 V DC ... de rohannom kell !!

000000000

Picit sok a jóból!
Az SSR és lágyindító sorba kötve nem szeretik egymást, megszakadhat, leoldhat az egyik által be-ki kapcsolt fázis, ezért nem indul el a motorod. Csak az egyik eszközt használd.

z2a2u8wf

Nekem valahogy így volt egyszerű. A mach3-bol kapcsolom az SSR relet ami adja az áramot a lagyinditonak.Viszont az A1-A2 bemenetre az SSR-t kikerülve fixen adtam ac 230voltot.

fn47xk7ei

Azt tudod , hogy a lágyindítás időzítője onnan számol amikor jelet kap az A1-A2 és persze addig üzemel is - kivéve a kifutást . De lehet , hogy rosszul értelmezem a "fix 230 V"-ot .Meg jobb lenne egy mágneskapcsoló az SSR helyett .

J-Steel

Ma reggel amikor kinyitottam a garázst, és megtaláltam a beletört csúcsfúrót kiderült, hogy nem kobaltos hanem HSS volt.
 Na most aztán fogalmam sincs mi van. Én azt hittem kobaltost vettem, nem is néztem mi van rajta.

Akkor tényleg lehet, hogy el volt már kopva. Arra is emlékszem, hogy csak valami alacsony sebességen <500 alatt használtam amikor történt a dolog.

Megnéztem a HBM BF 30-as gép maximum 2800-as fordulatra képes. Legközelebb majd feltekerem maximumra a fordulatszámot.

Az a baj, ha egy ilyen HSS csúcsfúró beletörik az anyagba (alacsony széntartalmú acél), akkor ki kell flexelni és fel kell hegeszteni, hogy újra belefúrhassak.

z2a2u8wf

A fix 230volt úgy alakul hogy amint bedugom a 380-as duvillát arról leválasztva megkapja a lágyindító az A1-A2-re a 230voltot. a motor nem kap áramot amíg a mach3 nem ad jelet az ssr-nek.
De ha jól értem direktre köthetem a lágyindítót a motorral és elég ha a mach3 az ssr-en keresztül az A1-A2-re kapcsolja a 230 voltot?

000000000

Sajnálom, alkalmazkodnod kell a műszaki tövényekhez, mert egyébként gyorsan szószerint füstté változik a kényelmed.

Mellesleg az hogy egy fázist a lágyindítót átkötéssel kezel, ez egy eléggé primitív megoldás, pl. a Robsy lágyindítóknál ilyen komolytalan megoldás nem létezik.

000000000

Túlbonyolítod a témát, használj egy acélhoz jól megélezett HSS fúrót, és kész. Kerüld ezeket a központfúrókat, nem optimálisak a te esetedben.

J-Steel

Azért kell a központfúró, mert szeretném a vastag lemezt a pontozás helyén befúrni. Ha sima HSS fúrót használnék, akkor az elmozdul (elhajlik), és a lyuk arréb kerül.
 Most végra jót jól szeretnék csinálni.
 Sokszor előfordult már, hogy 4 lyukból három volt jó helyen, az utólsóba nem tudtam beletenni a csavart noha a felpontozás még jó volt.

000000000

Ez vicces, hiszen pont így nem lesz a pontozott helyen a furatod, mert a merev fúród "maróként" viselkedik, és kimarja fúrás helyett az új központot, a pontozottat meg nem veszi figyelembe. Így már az is érthető, miért törnek a szerszámaid még jobban.

Mellesleg nem lenne egyszerű a marógéped nóniuszával ráállni a furat középpontra, ha már rajta van a munkadarab az gépasztalon? Így nem kellene pontozgatni.
A pontozást ugyanis hagyományos fúrógépnél vagy kézi barkácsolásnál használjuk elsősorban.