Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Az asztalt is rögzíteni kell, mert az orsó holtjátéka miatt esetleg megrázza.

J-Steel

A HBM BF 30As gépnek ISO 30-as (SK30) a befogója van, ehhez direkt vettem egy ISO 30 B16-os átalakítóval gyorsszorítós tokmányt.
 Abba fogtam be.

vjanos

Kínai központfúró... nekem is van, az első érintésnél hosszában!! kettétört a hegye. A másik vége jó, az már bírja egy pár hónapja.
Olcsó volt... :)

000000000

Optimum BF20-as gépen simán fúrok marok keményfém szerszámokkal.
Még 2-3-as keményfém marókkal is és nem törik !

000000000

Kaptam havertól pár marék központfúrót. ( békekeli )
Érdekes módon van közte pár olyan ami nem keresi a központot hanem egyenesen irtózik attól, hogy azt megtalálja. ( sosem használt darabok )
ilyennel még nem találkoztam. [#nemtudom]

svager

Esetleg megnézhetnéd,hogy a tokmány mennyire pontos,amit én kaptam a géphez az két tízedet ütött,és hármas alatti fúrókat mind törte.
Ja meg azt nézd meg,hogy pontosan merőlegesen áll a főorsó az asztalra,a gyári jelölés nem biztos,hogy jó,már attól is elmegy ha nagyon meghúzod a csavarokat...[#wink]

x0bnhi5ag

Köszönöm, megpróbáltam, az indításra kattan a servopackban egy relé, a motor falkan sípol de nem mozdul. próbálkozom még.

000000000

Ne már !
Múltkor 4mm-es edzet acél tengely kellet átfúrnom keresztbe 2-es furattal.
A HSS fúró meg se tudta karcolni, így keményfémmel mentem neki és nem tört el !

svager

a mostani géppel nekem sincs bajom (Bf 45)
és a kisebb méreteket csak keményfémmel fúrok

z2a2u8wf

Van egy ilyen motorom ami az alábbi módon van bekotve a képen látható lagyinditon keresztül. Az egesz előtt van egy 3fázisú ssr amit a mach3 kapcsol. A motor polusain kimerheto a 230v. A motor mégsem indul. A lagyinditon zölden villog a run. Mi lehet a gond.

fn47xk7ei

Lehet , hogy hülyeséget írok de az A1-A2-n nem látom a bekötést .[#fejvakaras]

fn47xk7ei

A lágyindító úgy tudom 2 fázist vezérel a harmadik fázis állandóan rajta van a motoron talán ezért tudsz mérni 230 V-ot - bár azt sem tudom hogyan mértél pontosan . A vezetékek között 400 V-ot kellene mérni a felfutás után .Ha hülyeséget írtam elnézést .

z2a2u8wf

A1-A2-re Mit kell kötni?

z2a2u8wf

És mire való a 13 14 bekötés?

fn47xk7ei

Ez is egy SSR így ugyanazt a vezérlő 24 V dc feszt mint a kapcsoló szilárdtest relére kötöttél - szerintem .