Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Kis piros műanyag vacak aminek a tetejét lehet leszedni ?
Ááá dehogy láttam már ilyet ! [#nevetes1]

PSoft

Ha már mutatod ezt a fajta motort...

Egy pojekthez hasonló, de 110VAC-s kellett volna nemrég.
Van(lesz) már, "gyári" de...

Két féltekercs van a póluspáron, sorba kötve 230V-ra.
Utólag gondolkodva, igen könnyű egy ilyen 230-asból 110V-ost "kötni".:)

000000000

Ismerős ?

Ott van benne az a fránya rézdrót is a vasmagban. [#papakacsint]

Mellesleg ha ilyet látok akkor inkább elfutok nehogy javítani kelljen ! [#nevetes1][#idiota]

jani300

Kb egyidősek vagyunk . De én rendetlen :) Van kaszám , avval azért nagyoltam néha ...  
Jó valahol , valamit  elcsesztem , örülök ha megélek , sokat melózom ,kevesebbet bírok már .
Sok mindent el kéne adni , ami marad avval elbírnék .
De ezek nem idevaló dolgok :)

jani300

Az enyém régebbi , még alu házas nem ez a gazdaságos sajtolt vacak .
Olyan sajtolt házas vacakkal ,de kondenzátorossal zaklatott a győkér szomszéd , hogy miért csak búghat .
Az hogy kigyulladt benne a fű meg hogy kiolvadtak a csavarok a házból még nem lehet elég ok arra hogy tönkremenjen a motor szerinte . Egy ezresért vette használtan ... Nem engedtem be , az utcán csapkodta földhöz , én meg röhögtem rajta az ablakból .
Na de akkor árnyékolt pólusú , hihetetlen azért .
Nem megy tönkre a kondenzátora :)
Jó lesz az ,fék nélkül , két új csapággyal  [#integet2]

gaben

Ez sem jó? Kaindl BSG 20

őrülT-Tudós

Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem. Az elektronika, vezérlés pipa.
A cél, kisebb alumínium tömb marása. A gép felépítménye még nincs megtervezve. Munkaterület kb 800mmx800mm.
A következő alkatrészeket szeretném beszerezni:
Lineáris sín+kocsi, golyósorsó, építő profil.
Tapasztalt kollégák tanácsait várom, mit honnan érdemes ÁR/Érték arány miatt beszerezni. Milyen átmérőkre lenne szükségem. Előre is hálás köszönet mindenkinek! [#worship]

000000000

Nem tudja valaki, hogy egy ablaktörlő motor mekkora teljesítményű és miylen hajtómű van rajta? Mekkora sebesség és áttétel illetve nyomaték??

Ugyan ilyen kellene nekem is csak egyenes kihajtással, de egyik sem tartalmazza ezt a paramétert.

jani300

Co előtolókat készítettek hasonló motorral , gagyi garázskapukban is hasonló mozgató motor van . Csigahajtású . eGY RÁCSMOZGATÓ SZETTEM VAN TRAFÓVAL MINDENNEL (KISAJTÓVAL)

Kisamotors

Elég változó, de nagyságrendileg:

60-100 Watt, de szakaszos üzemben többet is elbír.
40-100 Rpm.
Csigahajtómű van bennük.
Nyomatékuk 4-10Nm
Áttételük olyan 1:40-1:70 lehet.

Kisamotors

800x800mm-es fémipari cnc gép az már kihívás.
Kisebb alu tömbökhöz miért kell ekkora gép?

vadember

Nekem van egy Wartburg ablaktörlő motorom, arra 13Nm van írva. Abból csináltam kúpkészítéshez az eszterga kézi szánjára előtolást. Két sebességes.

z2a2u8wf

SSR relenel ha raadom a kapcsolasho szükséges DC áramot akkor leellenorizheto szakadasvizsgaloval a másik oldalon?

000000000

Nem !
De meddig tart egy 100-as izzóval meg pár drót lepróbálni 230-ról ?

svager

Nem????
Én meg az összeset kidobtam..[#falbav]