Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

laca

Tegyél fel egy-két képet a szívatós fúróról !

y580keijn

Fazékkövem van hozzá fehér és talán rózsaszínű. (biztos hogy nem piros)

y580keijn

Azt már nem tudom lefotózni,mert a sokadik pröbálkozás után megtanult repülni és a garázs mögőtt van a hulladéktárolóban.

Maximum holnap tudok köszörülni valami selejtet....

jani300

Köszörülj meg egyet kézből , és szárazon próbálgasd hogy s merre kell állítani :) Azt azért hozzáteszem hogy én sem igazán értem a videókról ezeket a gépeket , fúróhoz .

vjanos

Lézerezd meg, a plexit vágja, a pc kigyullad :D
De gondolom sima lánggal is hasonlóképp.

y580keijn

Egy videót találtam ahol a fickó megélezte vele a fúrót és folyamatában acélon be is mutatta az eredményt.

De a beállítások nem igazán látszanak.
Sajnos a videót nem mentettem a későbbi elemzésre...[#falbav]

GPeti1977

Lézerrel vágtam szépen viszi a felület is nagyon szép színtelen, ha PC lenne akkor barna csúnya felület lenne, meg állítólag nagyon füstölne, ugye jól tudom az olvasottak alapján?

jani300

Hát , buta maradtam ...
De dobott a net hasonló kérdést , így akkor ez eredeti gyári .
Egyfázisú asszinkron motoros fűnyíró . Nincsen segédfázis tekercse sem az állórésznek . De rövid húron is be van tekercselve az állórész , főfázisnak .
Azt nem értem már csak mitől indul el mindig egy irányba ?
Árnyékolt pólus azért csak nincsen már egy kilovattos motorban ... Habár a motor méretei ugye kérdésessé teszik ezt a teljesítményt , is . A lényeg működik , remélem csak a csapágy kopott nem a gagyi alu ház .

Csuhás

Lehet árnyékolt pólusú motor, hiszen egy fűnyíró alig igényel indítónyomatékot, így az olcsóbb motor is megfelel.

000000000

Valami hasonszőrű motor lesz az mint a képen.
A tekercs mellet bal alul és jobb felül van egy rézdrót gyűrű amiben örvényáram keletkezik és ez segít indítani adott irányba.

jani300

A nyomaték az rendben is van , állandó kondis a másik fajta is . De gazdaságtalan lehet nagyon .
Igazából nem olcsóbb , ugyan az a motor , csak nincsen kondenzátor . Csak azért írtam hátha kibogarászta itt már valaki . Csapágycserénél lehet kiderül azért valami , de mivel idén még nem nyírtam füvet , lehet  megy a másik szorulós mellé :)

000000000

A szorulás nem hiba !
A legtöbben van fék ami alapállapotban fog.
Néha ez szokott berohadni aztán ezért kerül a kuka mellé.

jani300

Jó ezt ismerem ... Nem tudok mást elképzelni én sem ,  de mint írtam 1kw , ritka nagy baromság lenne .
Rendes hornyos az állórész nem kiképzett pólusú , még a végén mingyá szétkapom  :)

jani300

OK ! Az lesz az első ami nem lesz benne ,többé :)
De a házban ott a kondi helye . De biztos hogy nem volt benne . De akkor ilyen fűnyírót még Te sem láttál , ez azért már valami:)

fn47xk7ei

Az idén még nem nyírtál füvet ??? [#wow1]Én ma késő délután is azzal foglalkoztam ... aztán este meg locsoltam a gyepet ... , hogy jobban nőjön a fű és a következő hétvégén megint legyen majd mit nyírni .