Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Egy ilyen átépítésnél maradt a trapézmenetes orsó, vagy azt golyósra cserélték?

jani300

Szerintem nem lehet megúszni a cserét .
Habár van teljesítmény marógépem , ami két trapézmenetes orsóval operál , bírja hivatalosan is az egyirányú marást , de ez túl bonyi lenne .

remrendes

Nemhogy hobby, de szerintem a profi gyartoknak sincs idejuk pihentetni a gepvazakat.

jani300

Nemrég meghozták egy szánszerkezetnek a forgózsámolyát .
Az csak 150-200 kiló . 1100 valamennyi szer 300 valamennyi . Van rajta két sosem csúszott megmunkált sík csík . igaz térben lépcsősen eltolva . Na abba csak menetet kell fúrni a síneknek .(nem mindha megcsinálnám )

000000000

CNC-nél alap a előfeszíthető golyós orsó, tehát csak az lett beépítve mindenhova.
Gép lett építve nem játék ! [#nevetes1]
Például olyan elvetemült az ismerős, hogy amit például 20-as lemezből meg lehetett volna vágni azt is leöntette. ( motortó )
Egy másik gép precíziós szerszámcserélős főorsója lett beépítve, de mivel annak nagy volt a háza azt is gyártatott újat.
Megcsinálta az öntőformákat aztán elvitte leöntetni.
Amit más megcsinál lemezből az nála öntvény !
Az energialánc tartót is külön megtervezte, de azt csak lézeren vágatta ki majd lehajlították aztán elvitte felületkezelésre.
De aki mozdonyokat gyárt otthon annak nincs akadály ! [#nevetes1]

jani300

Pedig az baj ! Mesterségesen öregbítik .
Azt azért hallottam hogy precíziós gépeket csinálnak(tak) öreg gépvázakból . Itt ma már mindent törnek , a termelés a fontos , nem biztos hogy jó irány !

jani300

És legalább gőzmozdony ?

000000000

Természetesen !
De van dízel keskeny nyomsávú is ! [#papakacsint]

000000000

Akinek úgy jobban tetszik nyomtávú

jani300

Fel sem tűnt ! De határőr voltam ,ott van nyomsáv ! :)

000000000

A lényegen mit sem változtat, hogy ott van benne sok millió aztán áll egy csarnokban.
Ha kirúgják alólad a pályázatot meg lehet ba**ni az egészet !

niu7vyvp0

Szia

Csökkentettem a z sebességet és kitöröltem a programból a főorsó bekapcsolás sort és eddig úgy nézki, hogy a mélység gond megoldódott, sőt eddig X-Y ba is volt 0.2 mm amivel együtt éltem de tegnap meglepetésemre ez is eltűnt :) Remélem így is marad :)
Szóval nagyon szépen köszönöm a tanácsokat [#worship]

csendesj

Sziasztok.
A következő problémáról szeretnék infót, megoldási javaslatokat kérni:
A műhelyembe található pc-n windows7 fut 64bit-en,
pár hónapja vettem mert a régi lassú volt Atmelstudiohoz.
Most lett kész egy cnc- vezérlő felújítása és szerettem
volna kipróbálni és most szembesültem hogy a Mach3 nem
kezeli a párhuzamos portot 64bit-en.

Gondolom másnál is előjött már ez a probléma.

Köszönöm a segítségeteket.

z2a2u8wf

Üdv mindenkinek
Van egy ilyen lágyindítóm Moeller DS4-340-2K2-M.
A motorig eljut mind a 3 fázis de mégse indul el. Deltába van kötve a motor. Mi lehet a gond?

w0hgtwf3w

A WIN 7 nem kezeli a párhuzamos portot, és ez bitszám független.
Egypáran már kioktattak itt, hogy lehet (valamit kell az oprendszerben állítani) de konkrétan azt nem mondta senki, hogy nálam faszán fut és nagyon ok minden.

Ebből következően én csak az XP-t tudom ajánlni nekem minden gépen az van és teljesen jól működik.