Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

h45wyjwrn

Sziasztok. Kis ifóra lenne szükségem . Van egy cnc maró gépem szeretnék veni egy lézer fejet rá. Eddig Mach3 h2. üzemelt és aspire val dolgztam . Miket kell váltztatni hogy működjön a dolog ?

Csuhás

Időközben eljutottam oda fűrész rendberakásával, hogy ki tudtam próbálni. Elsőre elég instabil volt a szalagfutás. Ezért 5mm vastag új gumibandázst ragasztottam fel a kerekekre. Javult de nem voltam teljesen elégedett. Ezután forgó gépnél egy flexel a kerekek szabad részén elkezdtem lecsiszolni a gumi szélét. Kb 1mm-t szedtem le a ferdén a kerekek szélén. Nem törekedtem pontos domborulat elérésére csak a a gumi szélén két 1/3-os letörést csiszoltam a kerekekre. Egyelőre csak a felső, és a hajtó kereket csiszoltam a terelő maradt változatlan. Nos a hatás igen jelentős volt. A szalag szépen felmászott a kerekek közepére és ott maradt stabilan. Támasztás nélkül is lehet vele fűrészelni nem mászik le a szalag. Szóval egy kis domborulat feltétlenül kell a szalag vezető kerekekre. Ez megvolt a te gépeden?

zozo

Eszembe jutott, hogy régen kismotor/robogó  kerekeit használták a házi szalagfűrészek kerekének. Felpumpálták keményre a gumit, aztán le se lehetett robbantani róla a szalagot, Nem kellett domborítani, parafázni, szabályozni stb. [#nevetes1]

svejk

Bizony, egyszerű és nagyszerű.

Csuhás

Gatter  fűrészeken láttam ilyen megoldást. Nekem viszont egy meglevő gépen kellett megoldást találnom.

ANTAL GÁBOR

Ismerem a domborítást ( volt  laposszíjas esztergám ) Bobinának hívják és régi könyvekben meg is lelném a szabványát. Amikor megvettem a gépet parafa volt rajta de lecseréltem gumira ( talán el is készült a bobina) Azután megpróbáltam még egy kereket dönthetőre csinálni , majd peremesre csináltam a kereket ( mint a vasipari gépeknél ) Most áll a projekt ( Megérett a gép a MÉH re... )

24sce5uu

Sziasztok!
Van egy ilyen AC szervó motorom, adatok a képen.
Szeretném eladni mennyi lenne a reális ára.
Az ebay-n használtan láttam 1500 euróért. Most tudom
hogy ezen a fórumon ez az ár egy kicsit durva volna ezért kérem a véleményeteket. A motor még nem
volt használva, esztétikai hibák vannak rajta az ide-oda
pakolgatástól.
Válaszokat köszönöm.

designr

Ha kompletten kínálnád,nekünk alkalmas sep-dir vezérlővel,vezetékekkel akkor 150-200 körül érne.Így nagyon kevés az esély hogy valakinek van ilyen erősitöje és motort keres..40-50 körül..ha egyáltalán kell valakinek..Tudjuk az új árakat,és ismerjük az ebayost is..De minenki arra ad ki pénzt amit használni tud..

24sce5uu

Köszönöm én is kb 50-re gondoltam.
Majd meglátjuk hátha kell valakinek!

niu7vyvp0

Sziasztok,

Hétvégén olyan problémába ütköztem, hogy 0.6 mm mélyen szerettem volna marni, de a végeredmény dupla ilyen mély lett. Ha midi-be állítom 0.6 mm-re akkor annyit is mar. Van rá esély, hogy a generált programba csúszott valami gigszer, mert már martam így és akkor nem volt baj ezzel v. gép hiba lehet? Találkozott valaki már ilyen jelenséggel?

Köszönöm

000000000

Valamelyik kiemelésnél ellépte magát a gép és így dupla mélységet mart.
Próbáld meg a Z tengely gyorsítását csökkenteni és utána újra marni.
Ha ekkor is hibázik akkor más lesz a hiba.  
Esetleg a főorsómotor bekapcsolásakor hülyíti meg a Z tengely vezérlőjét és ezért az ellépés.

niu7vyvp0

Külön Kress marómotorom van, így nem használom ezt a részt viszont a programban benne van. Hétvégén kipróbálom a tanácsodat hátha :)

zozo

Vagy a szerszám volt laza, ha csavart élű, akkor le tud mászni.

niu7vyvp0

Rétegelt lemezt egyenesélűvel marok, mert eddig nekem az csinálta a legszebb felületet :)

x0bnhi5ag

Tisztelt Uraim!
Tudna nekem segíteni egy SGDA-08AS servo 1CN bekötésében?
 Analóg a servo, egy fordulatszámot befolyásoló potit és egy indítási engedélyezést szeretnék mindösszesen bekötni.
Köszi a segítséget!!