Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

remrendes

Van egy 110V-os japan smt feeder kalibralom, azon ilyet hasznalok.

remrendes

Hetfon le tudom merni a befoglalo mereteit, ha erdekel.

svejk

Ezen mérteken belül még hagyományos trafófal is jó vagy, toroiddal meg pláne.

Persze ettől a választól még nem lesz fizikai eszközöd.

PSoft

Ma délután kicsit turkálva a "lomjaim" között...
Talán, még eszköz is lenne hozzá.
(képeken az eszköz)
Fordítva tápolva, úgy húsz voltnyit kéne letekernem belőle.
Kecsegtető, mert ezt kevés munkával, "kivasalás" nélkül is meg lehetne oldani.:)
Talán, elég lehetne a 400VA is, az 5-5,5A csak impulzus szerű, szakaszos terhelés(fűtés). Az állandó, úgy 3A körül van.
Van egy kaposvári 400-as is, hasonló paraméterekkel, kicsit több vassal,(nagyobb fizikai méretekkel)de a vaskeresztmetszet kb. ugyanaz mindkettőnél.
A kaposvári viszont, hegesztett vassal rakódott össze.[#violent]
Mondjuk, annál se lenne gond szétszedés nélkül "lefűzni" azt a pár menetet.

PSoft

Előre is köszönöm!
A három közül, Te melyiket használod?

remrendes

svejk

Hát rajt' is van, hogy 1248 VA csúcsban... no persze, hogy ez alatt milyen időkitöltést ért?

zozo

A minap vettem tükröt a mezei, kézi hegesztő pajzsomba, felette volt írva, 2db üveg. Tapogatva éreztem is, hogy a tükör mellé van csomagolva a védőüveg is.
Most, hogy kibontottam, a tükörhöz adott védőüveg helyett egy 1mm-es műanyag lap van, rányomtatva: nwTec 1 s

Hát ilyenem még nem volt, ennek meg hol a helye?
Belülről? -és valami plusz védelemmel szolgál?

jani300

Kívülről , a védőüveg helyett . Jó az . Régóta létezik már .

zozo

PSoft

A tükrön kívülre tedd.
Előnye az üveggel szemben, hogy nem ég bele a fröcsögő cunder.
Én, 2mm-es víztiszta plexiből szoktam vágni, ha kell.

zozo

Én meg pont azt gondoltam, hogy majd jól beleolvad a cunder :) Hiába, holtig tanul az ember...

upb5upaw6

Sziasztok,

vettem használtan golyósorsót anyával. Pár hónapig állt a műhelyben, majd elővettem, pár hónapja beépítettem most meg azt látom, hogy eléggé elkezdett rozsdásodni. Mit lehet vele kezdeni? Kuka, vagy kenegessem ezerrel? Az orsó sík része rozsdásodik főleg, a golyók vájata relatíve jól néz ki. Az anya azért még jól megy rajta, de ha így folytatódik, lehet, hogy pár év alatt kuka lesz.

üdv
W.

remrendes

A pontos tipusa Goldsource ST500.
105x120x160mm a befoglalo merete.

RJancsi

Már elnézést, de mindig tanul az ember... Minek kell tükör a hegesztő pajzsba? [#fejvakaras] Magadat akarod nézni a varrat helyett? [#awink] Eddig úgy tudtam, a hegesztő tükröt a csőszerelők a fal felőli oldal hegesztéséhez használják mert csak úgy látják mit csinálnak. Ha a pajzsba teszed a tükröt, olcsóbb egy darab karton. Azon se látsz át... [#nevetes1]