Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

szf

Kb 20 éve gyári gépről lemásolt támasztó szerkezet.
Az eddigi pályafutásom alatt kb 25 db hasonló felépítésű gépet láttunk el ilyen szerkezettel.
Senki nem panaszkodott. Igaz van olyan változata is ahol az oldaltámasztó csapágy vagy keményfém gyűrűvel ellátott csapágy.

Csuhás

Többeknek válaszolva.

Fura hogy ledobja a szalagot. Elég sok ilyen gépet gyárthattak, hogyan lehet ennyire hibás. Az enyémen most kopott kemény bőr bandázs van, talán az is számíthat, mert ha homorúra kopik, vagy feszítéskor rugalmasan belapul akkor a szalag igyekszik a szélén a magas pontra felmászni.

A képen mutatott támasztónál az oldaltámasztók milyen anyagból készültek?

Pici barkácsáruházi fűrésznél az ilyen elrendezésű hátsó támasztó csapágy gyűrűjébe árkot koptatott a szalag, illetve az oldalsó támasztó csapágyak rávasalták az oda került forgácsot a szalag oldalára.

Ezen a gépen nincs az asztal alatt szalagvezetés. Hasonló gépeken szokott lenni? ( Oda milyen rendszerűt érdemes rakni hiszen azt elborítja a fűrészpor )

Szerintetek a gépet frekiváltóval meghajtva használható lehetne fémvágásra is? Ha igen milyen szalaggal?

Hasonló gépeken nem szokott lenni valamilyen, akár forgó szalagtisztító kefe?

9pk59nuy

"Ezen a gépen nincs az asztal alatt szalagvezetés. Hasonló gépeken szokott lenni? ( Oda milyen rendszerűt érdemes rakni hiszen azt elborítja a fűrészpor )"

Faipari szalagfűrészeken van csapágy a szalag hátsó élénél,néha egy csapágyazott tárcsa ami sokkal jobb támasztást biztosít. Az oldal és irány vezetést olajjal kezelt fapofák biztosítják. Alul szintén fa vezető betét van az asztalba építve. Az alkalmas faanyag például az akác a tölgy, a kőris vagy a gyertyán. Eredményes még a textilbakelit vastaglemezből készített vezető is.

Az olajkezelés úgy történik, hogy a kiszemelt faanyagot beledobják paraffinolajba, és legalább fél évig ott tartják. Ha nincs paraffinolaj, akkor a motorolaj is majdnem olyan jó.

Fentiek egyáltalán nem vonatkoznak a barkácsgépekre és a tűzifa aprító alkalmatosságokra!

zozo

Én hosszú évekig használtam egy gyári (DOFÉM) 3db 300-as alu kerekes faipari fűrészt kisebb kazánlemezek kiszabásához, marásra előkészítéséhez. Akkoriban 24ezer volt a gép új ára, motor nélkül :)

Egyedül az asztalt erősítettem meg, mert alapból rezgett, a lapvezetés textilbakelit pofák közt volt és egy csiga-hajtóművet dobtam rá. A4-as méretű 8-10-es kazánlemezt vágtunk vele, 8-as fűrészlappal. Kézi előtolással szépen vitte, még nagyobb rádiuszokat is lehetett vágni.

Oldalmegvezetés közvetlenül az anyag felett. A lap hátulját mélyhornyú csapágy támasztotta, egy felül, egy pedig közvetlenül az asztal alján.
A hajtóműve még most is megvan. :)

svejk

"...hátsó támasztó csapágy gyűrűjébe árkot koptatott a szalag,..."
Pár fokban meg szokták dönteni a csapágy tengelyét.
Így szélesebben fekszik fel, de a vezetést nem befolyásolja.

z2a2u8wf

Sziasztok
Mach3 ezt tudja vezérelni?
lézer

szf

Valakinek ígértem egy tűzoltó készüléket ,
légtartálynak.
Ha magára ismer akkor jelentkezzen!

Kidwick

Üdv!
segitenétek milyen géphez valók ,a síktárcsa és a késtartó szán? Mi az a zöld karos eszköz? S kb mennyiért lehet eladni őket? Előre is köszömöm!
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

3vv2btrhv

Keresem azt a ragasztót amivel az üvegre lehetne papírt ragasztani . Az kéne amit nem lehet levakarni a különböző üveges termékekről .Amit eddig találtam és kipróbáltam nem vált be , mert kb 5 perc múlva lejött az üvegről .A cél , hogy a papír mechanikus igénybevételnél sem váljon le az üveg felületről .

ywathzay

Araldite 2020. Ez a papírt biztos átitatja, mert folyékony, de ha megköt szerintem csak üveggel együtt jön le.

sasi

Frekiváltóval, motorcserével a nem túl masszív szalagfűrészemmel, bimatal szalaggal fától a vasig mindent vágok. A vágósebességet tapasztalati úton állítom be.

Célszerű különböző fogazatú szalagot használni fához, aluhoz és acélhoz.

4ybj8h3c8

Megkérdezhetem, hogy milyen motort tettél fel? Van ilyenem, de a gyári motorral max. plexit lehet vele vágni.

sasi

550 W-os peremes, 1350-es fordulatú a motor.
Lefullasztani nem lehet alacsony fordulatszámon sem, legfeljebb ledobja a szalagot.

5fgy7npup

Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni marlin konfigurálásában??

PSoft

Megoldást keresek...

100-110VAC feszültség kellene nekem, 5-6A terhelhetőséggel.
Akár, egy autótrafó is lehetne, nem szükséges a galvanikus leválasztás.
A fizikai méret annál fontosabb.
Kb. 200x200x200mm-es hely lenne az "eszköz" korrekt elhelyezésére.