Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xt79ipd3

Ahogy látom, nem lesz könnyű emberi áron venni hozzá.

nwmewgze

Hello mindenki!
Valaki meg tudna mondani elmèletileg mennyire kell állítani a motortunningban a Step per-t ha Gt2-es 2mm-fogtávú 20bordás bordáskerék-1,8 fokos nema23-as léptető motorom van?
Köszönöm!

istvan3

Helló!

1 fordulat 20x2mm= 40mm elmozdulás.

Ha mikrolépés nélkül használod a motort, szóval 200 lépés 1 fordulat, akkor 5 lépés kell 1mm-hez. Ezt kell beírni.
Így 1 lépés 0,2mm elmozdulást jelent.

Érdemes mikrolépéssel használni a vezérlőt, így elméletben jobb lesz a lépésenkénti felbontásod. Ekkora arányosan kell számolni számolni a beállítást a fentiek alapján.

Pl.: 800 mikrolépés/ fordulat = 20-at kell beírni.

remrendes

Nincs golyosorso vagy hasonlo a rendszerben? Mert akkor az elozo hsz kisse modosul.

nwmewgze

Nincs!
Csak a bordáskerék!

Arany János

Úgy érzem, hogy elnézést kell kérnem!!!
Nem gondoltam át a dolgot!!!

jh6nntzmv

Hello, vasaroltam 3 golyosorsot hasznaltan, olcson es eleg lepukkant allapotban. Az orsot szetszedtem kibontottam belole az osszes golyot es kitakaritottam. Holnap vasarolok hozzajuk megfelelo meretu golyot, a kerdesem az lenne hogy van e valami kulonleges zsir amit hsznalnom kellene az osszerakasnal ? Milyen szakszeru lepesei vannak az osszerakasnak? Eleg ha csak megtomom golyoval, forgatom, ujra golyok, forgatas es egyszer majd kijon a visszaforditonal? Mennyit kell beletennem ? Koszonom a valaszokat!

keri

Annyit kell belerakni, hogy 1 vagy annál kisebb hézag maradjon.
lágy fehér lítium zsír
adalékolt zsír megakasztja

000000000

Összerakásnál arra figyelj, hogy a golyók nem fognak kijönni a visszavezető furaton, mivel a visszavezető cső kampós vége alakítja ki azt a pályát ami kivezeti.
És inkább legyen 2 golyóval kevesebb mint véletlen 1-el több !
Ismerős sokeresen megtömte fullra golyókkal majd a visszavezető csövet is és a rögzítő elemmel ráhúzatta a helyére.
Az elején egész jónak tűnt aztán meg elkezdett szorulni.  
24 Nm alap nyomaték meg nem az a dolog ami viccel, de az is megizzadt ez az 1 darab plusz golyó miatt.

szf

Haveromnak bedöglött a solar állomásában a keringető szivattyú.Van helyette egy másik de az PWM jelet kér (0-10V 500Hz).
A régit a szolàrállomás vezérelte 230V-os PWM jelel.
Van valakinek ötlete, hogy lehetne összehozni?

LittleSV

"Annyit kell belerakni, hogy 1 vagy annál kisebb hézag maradjon."
Vagy annyit amennyi benne volt gyárilag?! :)

3vv2btrhv

c2nsu773m

Nem tudja valaki ennek a cad-es rajzát hol lehet megtalálni?