Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

"Ezért ítélem el az OKJ képzést..."

Teljesen igazad van! Papírt ad, semmi mást.
No meg arcot hozzá, de azt...jó nagyot!:(

000000000

Gyorsan rajzoltam egyet.
Mellékelt ábrára magyarázat !
Felső   : ahogy eredetileg be volt kötve !
Középső : ahogy be kellene kötnöd !
Áthúzott: ahogy bekötötted és így nem működik, sőt elrettentő példa ! [#circling]

000000000

OKJ-s papírral rendelkező "villanyszerelő" nem tudott bekötni egy kompresszor nyomáskapcsolást.
Erről ennyit !

ecp4rs0md

Sajnos az igazi villanyszerelők, műszerészek elfogytak, képzés is nulla. Hónapokig kerestünk hirdettünk,villanyszerelőt és senki sem jelentkezett.

uacr7pzm

Ez konkrétan nem igaz!
Léteznek, csak ma már (legalábbis Győrben a fizetésük cégnél nettó 250 ezer feletti, plusz évi 400 ezer cafeteria, 100%-os utazási költségtérítés...stb) bagóért még az állásinterjúra sem mennek el. Nagyot fordult a világ. Ha egy cég komolyan keres, akkor KI MERI ÍRNI, hogy mit és mennyit tud adni.

jani300

Ezek szerint át kell értékelnem a dolgaimat .
Van a szomszédomban végzett villanyszerelő srác , hát megdöbbentő a tudása . Áramutas rajzot talán nem is ismeri .

ecp4rs0md

Igen ebben is igazad van, de amikor én szakmunkás tanuló voltam 90-es évek, évente 2 (2x18-22 fő)osztály végzett vill.szer ként. Most mennyi? Évente 6-8 fő. Ennyi embert érdekel csak? Akik azokban az évfolyamokban végeztek hol vannak? Mi 24 végeztünk csőszerelőként abból 10-en helyiek akik sehol nincsenek vagy inkább külföldön.

000000000

Akkor ehhez az egyszerű relés kapcsoláshoz biztos értene ha " megdöbbentő a tudása " [#hehe] [#guluszem1]
Pár arretálás, öntartás meg miegymás csak.  

jani300

Tesztelsz ? :) Elég összevissza feltételék vannak , de egyszerű . Megfogod már egy reteszelt irányváltással is szegényt .

000000000

Nem tesztellek !
Ezt az egészet egyszerűbb már PLC-vel kiváltani.
Az egészet relés és mágneskapcsolós vackot meg betolni a kukába.
Ennyi relé meg kapcsoló már simán kitesz egy PLC-t árban.
És az a durva, hogy megbízhatóságban is az elektronikus verzió viszi a prímet.

jani300

Akarnám is gyakorolni a nyomi plc programozást , de csak faxnis vackokat tudtam szerezni olcsón .
De negyek hegeszteni ...[#integet2]

remrendes

000000000

Nekem is van pár faxnis meg egyszerűbb is.
Omron ZEN, Siemens LOGO, Sharp Fanuc ami most hirtelen eszembe jutott.  
A Sharp elég brutális tudású ha jól emlékszem 8192 IO portig bővíthető érintőképernyős meg minden amit tudnia kell.

s7manbs8

Aztán ezekkel miket csinálsz, ezt még felsorolni is elég munka, nemhogy mindezeket használni, valami értelmes dologra, le a kalappal, ha nem csak a szöveg áramlik belőled, haenm csinálsz is ezekkel valamit. :)

jani300