Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Amit ma hirdettek az adok-veszekben, azt nézted?
Ajtók anyagát vágták vele.

zozo

Devecz Miklós

Köszönöm, de ez nekem egy kicsit nagy, ha berakom a garázsba, akkor én már csak kivülről nézegethetem. [#integet2]

KoLa

A trisó bevált! szépen leoldja a régi szutykot!
Ecsetelem, aztán vizes ronggyal letörlöm, a kezem mint egy nőgyógyász-é![#nevetes1]

PSoft

Használj gumikesztyűt, Ők is azzal matatnak![#nevetes1]

wkbgzy80t

Sziasztok!

Szereztem egy nagy 2 cm vastag vaslemezt egy jó masszív állvánnyal, amit hegesztőasztalnak szeretnék használni.

A probléma, hogy van rajta egy elég jelentős "pukli" kb. egy méteres átmérőjű, "kör-szerű felület" közepén durván 6-7 mm-el tér el a síktól, mintha pontszerűen megnyomták volna, de elég egyenletesek az ívek, nincs törés.

A lemez 2,4x1,2 méteres, kb 500 kiló, nem nagyon tudom emelgetni, de hozzáférhető alja-teteje.

Keresgélés után arra jutottam, hogy lánggal esetleg ki lehetne egyenesíteni.

Csinált már valaki ilyesmit? Mielőtt jelentős erőfeszítések érén kibérlem és a helyszínre cígölöm a palackokat/egyebeket jó lenne tudnom, hogy kb. mekkora hibákat lehet így korrigálni...

(ezt beírtam a semleges csevegőbe is, nem tudom ki mit olvas, bocs a duplázásért...)

Üdv!

morfeus

Sziasztok!
Nincs valakinek megmaradt 3-4 szál betonvasa(10-12mm-es)?
Ha lehet a közelemben és/vagy aki tudna segíteni elhozni?
Előre is köszönöm [#vigyor5]

bundyland

Szia !

Egyben kell ? (6m/szál)

morfeus

Majd darabolnám méretre ,de igen vagy legalábbis 3m darabokban :)

bundyland

Szállítás miatt kérdem mert kell mennem majd vastelepre
(Lőrinci úti vastelep) és csak egy berlingóm van amivel 6m-t nemigen szállítok el.(max 3m)

morfeus

000000000

Ha szabad kérdezni mégis mit akarsz ilyen betonvasból csinálni ?
Vannak például olyan húzott anyagok amik tökéletesen egyenesek.
Például itt a vastelepen a 8-as (van vastagabb is) 500Ft volt egy szál.
Ebből csináltam egy 1 méteres fúrószárat amivel egy ajtólapot kellet széltében átfúrni.
Műemlék épület és nem igazán vették jó néven az elektromos zár kábelét az ajtón elvezetve.

9hpa53xy

Üdv Fórumtársak!

SOS segítséget szeretnék kérni tőletek.

Valaki aki hódol a Jack Daniel's whiskey ízének legyen szíves tolómérővel lemérni az üveg "szájának" átmérőjét! (ahol a nedű kiömlik) 0.75 és 1l-es palackok jók.

Előre is köszönöm!

ecp4rs0md

Sziasztok! Van egy ilyen jó képű trafóm amiből egyenáramot szeretnék kifacsarni. Mi kell az egyenirányításhoz kb. 20A-ig? Hogy kell ezt bekötni?

Csuhás

A kapocslécen nem látok utalást arra hogy volna olyan tekercs ami 20A leadására képes volna. Egyébként is milyen feszültségen gondolod ezt az áramot? Az egyenirányító szempontjából nem mindegy. Másrészt, más szűrés kell galvanizálásra, és megint más motorokhoz vezérlésekhez, szóval több infót adj hogy válaszolni tudjunk.