Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A képeken csak a lényeg nem látszik, de nagy a valószínűsége ez nem egy szervó jellegű motor.
Permanens mágneses az állórésze a motornak vagy tekercs van venne ?  
Utóbbinál nem igazán lesz jó a számodra.

ecp4rs0md

Nem egyszerű ez az egész! Lassan feladom.

000000000

Minden kezdet nehéz !
Aki nem mer az nem nyer !

ecp4rs0md

Ez igaz! A képen látható dc motor tápja viszont jó lehet?

000000000

Ha jól látom az egy 1300VA-es 400/230 voltos biztonsági trafó plusz egy 75 VA-es 330 voltos kijárata van.
Valamire biztos jó, például a mágneskapcsolók behúzótekercseinek meghajtására. [#nemtudom]
Általában ez van ha megalomán mértekben gondolkodik az ember.
Igen nehéz megtalálni az arany középutat a költségvetés és az igények között.

ecp4rs0md

Akkor marad az Indramat de beépíthetem talán ennek a helyére. A trafót bekötöttem 230-ra a 380 helyett és a 140 helyett 210-et ad. Ilyen trafót még nem is láttam a tekercsek között légüres rész van.

000000000

A trafó 0 és 140 voltos kimenete között mérted?
Ez már egyenirányított pufferelt feszültség volt ?

ecp4rs0md

Mellékelek képeket, az első a rákötött feszültség PE-re földet kötöttem mellé a 380-ra a fázist és ezt áthidaltam a következő 380-ra is. A következő mérés a PE és 140 között kb.210, a következő mérés 0 és 140 között 0.

ecp4rs0md

A 0-kat és a 140-ket összesípoltattam és mindnél sípolt a szakadásvizsgáló tehát nem "üres" kapocsra tettem a műszert.

000000000

Jól van, csoda hogy még élsz !
A PE az a védőföldelés és nem a betáp nulla ! [#felkialtas][#felkialtas][#felkialtas]
A 230 voltot a 380/380 közé kössed, azaz egyik 380 jelöléses sorkapocs a hálózati Nulla a másik 380-as a Fázis.

Ha ajánlhatom szerintem ne erőltesd ezt amíg agyon nem vágatod magad.  
Remélem a zöld/sárga kábel valóban a földelésre volt kötve. [#guluszem1]
Csak akkor mit keresett itt a 230 volt ha a kék a nulla ?

Kristály Árpád

Halihóóó!

Pálnak Teljesen igaza van!!!

Ez egy szakma!

Ezért ítélem el az OKJ képzést,  mert három hónap alatt NEM
lehet megtanulni...
Kérj segítséget!!!
Csak avn a környéken egy értő ember![#csodalk][#conf][#wow3][#wow1][#help][#help][#help][#integet2]

ecp4rs0md

Igen a PE a föld,(erre figyelek hiszen ez nagyon fontos) ez egy próbakábel (földelt)villás dugóval a végén és pont úgy dugtam be,hogy a kéken jött ki a fázis ezért kötöttem azt a kapocsba. A másik gondolatom pedig az volt,hogy a Hetra trafó is úgy volt 380-as,hogy két fázissal ment,gondoltam ez is két fázissal 380-as, kérdeztem is,hogy ez hogyan 380-as. Az hogy nullát nem kötöttem az meg abból ered,hiszen egy háromfázisú motor is csak 3 fázist kap meg egy földet és ennyi gondoltam ez kap egy fázist meg egy földet azt ennyi. Nekem eddig csak hagyományos gépeim voltak nem vagyok műszerész sem villanyszerelő, ezért is kértem itt a segítséget mert ha az lennék lehet már megcsináltam volna, de mivel érdekel és szeretném megcsinálni így gondoltam megkérdezek hozzáértőket akik elmagyarázzák mit-mivel és miért kössek össze ennyi.

ecp4rs0md

Igen bekötöttem így, teljesen jó 92,7 V.

ecp4rs0md

Érdekes a trafó jelölése, a betápnál miért nem 0V-ot ír?

uacr7pzm

Sziasztok

Van egy FANUC Wire Cut W1 típusú huzalszikra gép aminek tönkremenőben a crt monitora. Szeretnék rá egy lcd monitort rakni. Már vettem egy ilyen áramkört:
RGBS-CGA-EGA-YUV -ról VGA-ra átalakító
Viszont az eredeti helyett egy fabrikált  és nem gyárilag belevaló Panasonic TX 1450 AB típus van benne. Valaki tud segíteni kapcsolási rajz, vagy bekötés terén? Elég sok leírás van a neten FANUC CNC átalakításokról CRT-ről LCD-re. Csinált már valaki ilyent? Elektronikai műszerész lennék, de még ilyent nem csináltam ezért előbb informálódnék a tapasztaltabaktól.
Előre is köszi.