Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez egy 400 voltos 1 fázisú trafó.
Ezzel a 140 volt AC egyenirányítva pufferelve közel 200 volt DC lesz.
Kell hozzá egy megfelelő Graetz kapcsolású egyenirányító és amperenként legalább 1000 μF-os elkó

ecp4rs0md

DC motor hajtásához szeretném, a képen a motor adattáblája ennyi amit tudok a többi tök sötét bennem, megvan a motor vezérlője is de abban tuti,hogy nincs trafó legalábbis ekkora. Más vezérlő is megfelel nekem mert a háromból csak egy motort szeretnék használni. Ezért arra gondoltam,hogy a trafó,vmi. egyenirányító,vezérlő,motor,számítógép, program és ezt a satupadon összeállítva életre kelteni a motort, ill. még két másik motort de azok kisebbek lehetnének ez viszont jó lenne Z tengelynek az alábbi marógépre(kép). Ezt a gépen szeretném CNC-síteni de nem értek hozzá, nem sürgős ha egy vagy két év az sem gond,ahogy a pénztárca és az idő engedi. Szeretném a motorokat a műhelyben összeszerelni a vezérlést,számítógépet,stb. és ott szárazon "kipróbálni" majd instalálni a gépre.

000000000

Ebben az indramat hajtásban már benn van minden. [#papakacsint]
Csak egy a bibi vele, hogy ez analóg szervó, ha még nem csináltál ilyet akkor kicsit nehézek lesznek az első lépések.
Ha csak ezek vannak meg akkor 100% nem tudod összehozni Mach vagy egyéb step dir-es rendszerrel.

ecp4rs0md

Mi kell hozzá még? Ezeken kívül?

000000000

Először is 3 fázis és ehhez trafó mert ez egy tirisztoros hajtás őskövület aminek a beavatkozási sebessége függ a nullátmenetek számától.
3 fázisnál ez 150/másodperc.
A tranzisztorosoknál ez több kHz.

ecp4rs0md

Három fázisom van 3xC16A, háromfázisú trafó az amelyiknek 3 oszlopa van?

000000000

ecp4rs0md

Lehet egyszerűbb volna ezeket a cuccokat mégis eladni és nulláról kezdeni az egészet? Vagy megpróbáljam elcserélni mi az egyszerűbb és ésszerűbb megoldás, nem akarok nagy fogyasztókat csak annyit ami szűkséges a hatékony de gazdaságos munkavégzéshez.

000000000

Állítólag van ebből a hajtásból 1 fázisú is.
Egy biztos eléggé őskövület a maga előnyével és sos sok hátrányával.
Egyedüli előnye, hogy ezt még van esély javítani a kommersz alkatrészek miatt.

000000000

Indramat TDM drive lenne akkor azt mondanám, hogy van értelme vele foglalkozni mivel az már analóg AC szervó.

ecp4rs0md

A trafót is abból a gépből bontottam amiben ezek a vezérlők voltak és három oszlopost nem találtam benne hanem egy ilyent ami ennél kisebb volt.

000000000

Ahogy mondtam az előbb a 34554 hozászolásomban.
Létezett belőle 1 fázisú is az még rosszabb ami a beavatkozási sebességet illeti ott másodpercenként max 50 lehet.
Adott vezérlőnél ez nem okozott problémát.

ecp4rs0md

Az ismerősödet nem érdekli? Trafót is adom hozzá+még egy kisebb trafót.

000000000

Mondtam már neki, de ott is hasonló átalakításban lenne része mert ott is a vezérlő adta meg magát ami a drive-ot vezérelte.
Csak ott nehezítő tényezőként az AC szervókat is valaki akkurátusan kivégezte.
Tehát hasonló módon szinte 0-ról kell összehozni a gépet.  
Egyenlőre azon múlik, hogy javítható vagy sem az eredeti drive.

ecp4rs0md

Valaki van itt a fórumon aki azt mondja itt a három motor és itt a vezérlő, rajz ezt így bekötöd a számítógép+progi és már működik is a dolog?