Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem kell/szabad a pákahegyet hajlítgatni mert annak a fix mérete (ellenállása)határozza meg a hőfokot a pillanatforrasztóknál.

Bármilyen SMD IC-t körbe kell keríteni 1,5 mm2-es rézdróttal, gyakorlatilag a pákahegy anyaga, nyomni mind a két vagy adott estben négy oldalára kis ónt,- előny, ha a rézdrót már eleve ónozott- aztán a neki a Cseh pákával.

Lábas IC-nál meg egyik lábsor mellé fektetni a segéd drótot aztánkibillenteni először az egyik lábsort majd a másikat.
De ha tuti rossz az IC akkor ár kínlódni, mint ahogy írták ki kell csipkedni.

Nagyon drága vagy pótolhatatlan dolgok esetében meg vörösrézből kell

Az IC-k sokkal többet kibírnak mint gondolná az ember...
A fő tényező az idő, nem is igazán a hőfok.

ui: Aki nem tud a Cseh pákával forrasztani az igazából a Weller és társaival sem fog megtanulni sosem rendesen. :)

svejk

no ez kimaradt:
szóval drága dolgoknál szoktam legyártani rendes, illeszkedő kiforrasztófeltétet vörösrészből.

000000000

5fgy7npup

sziasztok! adott egy arduino uno r3 és hozzá egy cnc shield v3.0 olyan kérdésem lenne hogy a végállás kapcsolókat hova kell kötni rajta? (ha lehet rajzzal létszives)
köszönöm

Kisamotors

5fgy7npup

és ami alul van vcc az nekem nem kell?? már mint csak rá kötöm a vég állást és már megy is semmi más nem kell??

5fgy7npup

KoLa

A harmincéves olajsár mivel jön le leghamarabb egy gépről?
A brigéciol lassú!a benzin és a gázolaj nem jó!
Nincs valami vegykó amit nem ismerek, és pillanatok alatt felmarja?

xg2w6ib9x

Devecz Miklós

fpd0kbd4

Ipari körülmények között,zsírtalanításra használják:triklóretilén

KoLa

Köszi! valami ilyesmire gondoltam! de, ahogy rákerestem ez egy eléggé veszélyes anyag: "Kis mennyiségben altató hatású, nagy mennyiségben mérgezést okozhat. Ennek tünetei az émelygés és a hányás, és akár halálos kimenetelű is lehet."
Marad a spakli, és a magasnyomású mosó!+ brigéciol...

zozo

Nem tudom, a régi sárral mit kezd, de régen szoktunk trisót oldani vízben és azzal mosni. Lehet, hogy ide kevés lenne.

fpd0kbd4

Egy volt munkahelyemen rendszeresen használtuk alkatrész mosásra. Nincs vele semmi probléma ha megfelelő légtér és szellőzés van.

KoLa

Ez jó ötlet! és megerősít az első ötletemben - hogy mi is kéne ide?
Köszi! holnap kipróbálom.