Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Kétoldalas furat galvanizált nyáknál simán kiszoktam fújni sűrített levegővel az olvadt ónt.Lábanként persze.

kaqkk007

Most smd tokról folyik a beszélgetés ...

Csuhás

Egy működő ötlet Alacsony olvadáspontú ötvözet készítése.

B.Zoltán

Ezt a kiszedési módszert nem ismertem eddig.

jani300

Nekem a higany ugrott be először , de nem tudom ...

Csuhás

A higany nem eu kompatibilis. Ráadásul ez most nem eu baromság  mert tényleg mérgező.

jani300

Valamiért nem akarja írni .

PSoft

Igen, a higanyról beszélek, mint segédanyag.

A kései válasz oka...
Egyik Fórumtárssal folytatott tel. beszélgetés, pont erről a témáról.
(meg még, másról is):)

gg58bmmp2

Szeretnék csinálni a linkben szereplő csőhajlítót.
Először is kérdésem lenne: max 2-es falvastagságú  22 - 25 ös rozsdamentes csövet megroggyanás nélkül meg lehet hajlítani?

keri

Miért hogy máshogy lehet házilag kiszedni?

Érdemes amúgy beszerezni hőlégfúvós pákát. Van ilyen pici és szabályozható fúvókája, azzal körbenyalod a lábakat és már kint is van. Múltkor Atmega 256-ost cseréltem...a lábait nagyító alatt kellet igazítani mert nem láttam.

B.Zoltán

Van nekem légfújós forrasztó berendezésem, azzal ki lehet szedni elég könnyem.

Amíg nem volt hőlégfújóm, akkor leszívtam ón szippantó huzallal és utána egyesével a lábakat megmelegítve föl emeltem a panelról egy-két tized milliméterre, kicsit lassú technika,de nagyon kíméletes és biztos.
40-50 lábnál még elviselhető megoldás.

drehás

Az a baj,hogy elment a vezérfonal.
Én nem egy hibás DSP ic-t szeretnék lebányászni,kicserélni egy újra,éppen ellenkezőleg.Egy elavult ám működő készülékből,egy kétoldalas nyákról egy 128 lábú smd ic-t szeretnék óvatosan leválasztani valamiképp,hogy a gyártó által megadott 280 fok forrasztási hőmérsékletet ne lépjem túl,

PSoft

"Miért hogy máshogy lehet házilag kiszedni?"

Amikor döglött a chip, van egy másik módszer is.
Szikével közvetlen a tok mentén elvagdosod a lábakat.(könnyen megy)
Utána csipesszel, egyenként ráfogva leforraszthatóak a lábak.
Kicsit macerás, hosszadalmas, de járható út ez is.

zozo

Mindenképp lapulni fog, fordított arányosan az ív rádiuszával. :)
Jobb eredményt érsz el, ha rádiuszos görgőket csinálsz, természetesen a cső átmérője szerint. A két görgőbe 1-1 rádiusz mélységben esztergálva.

PSoft

Írtam, itt az üzenőben.