Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Csak azért kérdezem mert van pár program amikben van ilyen AKNA ami felrobban ha megokosítják.
Aztán a Z szépen elkezd felfelé mászni.
Első körben próbáld kifújkálni a motor csapágyait, mert ahogy nézem elégé porolós a meló.
De találkoztam már olyannal is, hogy maga a kuplung lazult fel és azért csinált hülyeséget.

drehás

Szevasztok!
Nyáklemezről kellene levennem kettő db TQFP 128 DSP ic-t úgy,
hogy a" Lead Temperature 280 C 5sec" nem léphetem túl.
Szükségem lenne erre a DSP ic re,de ilyet még nem bontottam úgy,hogy utána felhasználható maradjon.
Kisebb tokokra találtam okosítást a yutubon,de ekkorára nem.A tok ADSP 2181 KS133.
Ötletet,elképzelést is szívesen fogadok,és köszönöm előre is.

kaqkk007

Ha a nyákra nincs szükséged akkor alulról melegítsd hőlégfúvóval és csipesszel emeld le róla az ic-t

drehás

Az a baj,hogy ha beállítom mondjuk 250 fokra a hőlégfúvót és alulról melegítem akkor nem óhajt lejönni.A hőfokot pedig nem merem emelni.

kaqkk007

Emelheted mert mire a cin megolvad a chip még nem melegszik fel 280 fokra ,vagy ha mégis maximum a tokja ...

PSoft

Emeld még a hőfokot, de...
Ha annyira tartasz a "hőmegszaladástól"...
A kimelegítés előtt, szoríts a chipre egy megfelelő méretű, előtte mélyhűtőben tartott pld. alu hasábot.
(növeli a biztonságérzetet):)

drehás

Köszönöm az ötleteket,egyenlőre jobb nem lévén akkor alulról melegítem,és a plasztikot némiképp hűtöm.
Mondjuk az a nagyobb baj hogy kétoldalas a nyák,de majd alulról lekaparom a fóliát és csak azután melegítem.
Köszi.

kua93zk4w

Köszi küzdök még vele.

jani300

Az adok veszekben hirdetésre került egy gázlefejtő panel .
Nem igazán értem mire is való .
Ha esetleg valaki fellibbentené a homályt ...

PSoft

Van egy régi, ma már mellőzött/elfeledett(a segédanyag miatt) módszer. Segítségével, pár másodperc alatt leemelhető sérülés mentesen a tok a nyákról.
(nem írok itt róla, mert már előbbre egyszer...kaptam érte):)

jani300

PSoft

Retorzió, az nem volt.
Csak ejnyebejnye, meg...irgumburgum.:)
Egyáltalán nem "EUKOMPATIBILIS"[#nevetes1]a módszer.

jani300

Hátaztán !
Egyre jobban érdekel :) Amit ennyire tiltanak az csak jó lehet :)

drehás

Ha így érdeklődés esetén sem kívánod megosztani,akkor légyszíves privátban,vagy emailban áruld el nekem.
Bár nem értem ezt a titkolódzást.

frob

mindenképp melegítsd elő, az egészet legalább 200°C ig, jó lenne valami szabályozható lap, és amikor átmelegedett, akkor fentről egy még adsz neki és hopp lejön, a mélyhűtött alutuömböt meg felejtsd el hanem akarod hogy elrepedjen a tok...