Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Ha végig gondolod, gyárilag is annyira adódik [#integet2]
Egy kosár nélküli csapágyba, mindig a lehető legtöbb golyót kell belepakolni, de a golyóknak lazának kell maradnia, mert ha összeszorul, akkor nem sokáig lesznek golyók.

keri

Meg amúgy is, ha tudná hogy mennyi kell bele gyárilag, szerinted kérdezte volna?

gaben

Szia Tamás,

én a GrabCad-en szoktam letölteni különféle alkatrészek 3D-s rajzait.

GC

wvdn6us49

Sziasztok!

Az alábbi típusú cnc vezérlőm van:
Léptetőmotor vezérlő

Sajnos azonban a hetekben megadta magát a vezérlőpanel! Mivel egyszer már volt javítva, így úgy gondolom/gondoltam, hogy eljött az idő lecserélni!
Érdeklődnék, hogy ki milyen vezérlőt használ, milyen vezérlőt javasolna?
Laptopról szeretném vezérelni, de sajnos a laptopon nincs nyomtató port, csak USB kimenet, ezért valami olyat keresnék ami USB-vel is összeköthető!

Köszi

Motoros

A linkelt vezérlő elég megbízható, lehet érdemes lenne még egy esélyt adni neki és megjavíttatni.
Viszont ha LPT port nélküli laptopot akarsz használni akkor szükséged lesz egy USB-s mozgásvezérlőre ...mondjuk egy UC100-ra és egy hozzávaló szoftverre, pl Mach3 vagy az ajánlottabb UCCNC programra.

vadember

Nem lehet annyira megbízható,ha még a forgalmazását is beszüntették a megbízhatatlansága miatt. Biztos sok volt a reklamáció és megunták.

vadember

Ha szükséged van annyi tudásra mint a Mach3 akkor válts át UC100-ra az USB-s. 23000Ft + a program.
 Ha elegendő kevesebb tudás is a szoftver részéről akkor Arduino. 1-5000 Ft. De pl. 3D reliefekhez ez is bőven elegendő. Ha nagyobb áramú meghajtókra van szükséged azt is hajthatsz vele pl:TB6560,TB6600,MKS LV8727, DM542

c2nsu773m

Köszi a segítséget , de sajnos nem találtam meg közte amit keresek....[#szomoru1]

ywathzay

Tegyél már be róla képet, amit linkeltél nekem aliexpressz jön be, ott van több minden, mire gondolsz?

ann5b758w

Üdv uraim.
HBM BF 25 marrógéphez,x tengely elötolást+ciklusvezérlést(közelit,munkamenet,kiindulási pont,változtatható sebességgel,)szeretnék épiteni,költséghatékony és a lehető legegyszerűbb  módon.Mivel kezdő vagyok,kérném a nagyérdemű segitségét.[#help]

idr4n47nh

Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy egy hobby cnc marógépre hogyan lehetne egy lasert applikálni ? A vezérlőm elvileg nem kezeli,venni kell egy, olyan vezérlőt ami tudja vagy van valami sufni tuning megoldás is ? A mozgás ugye adott,a lézert ki be kapcsolgatni lehetne a Z tengellyel és egy mikrokapcsolóval. Az árnyalatokkal lenne a baj,szerintem. Valaki csinált már ilyet,esetleg ötlet,tapasztalat ? Köszönöm.

Motoros

Érdekes amit mondasz, nekem pár éve ez van a kis gépemen, és semmi bajom vele. Igaz ügyelek a bekapcsolási sorrendre és a tápfesz sem 36 V.
Viszont rákerestem az ebayon és ez a piros szinte tényleg eltünt. Helyette mindenhol ott a sokkal megbízhatatlanabbnak tartott kék verzió. Ki érti ezt?[#confused]

000000000

Természetes szelekció !
A piros használhatóbb mint a kék ezért tűnt el a piacról és marad a selejt.
Mellesleg a piros is ugyanolyan megbízhatatlan csak picit jobb az optocsatolós része.
Amiben ezek a TB IC-k vannak azok mind egy vicc !
Akinek nem volt még problémája vele az vagy nem használja, vagy oltári szerencséje volt !
Ami késik az nem siet, de eljön előbb utóbb ! [#hehe]

PSoft

Szerintem is érdekes.:)

Azt írja...
"Megbízhatatlan minősége miatt nem forgalmazzuk! Helyette ajánlott a modulos Pico Drive léptetőmotor vezérlő..."
Ami ugye, ugyanarra a "megbízhatatlannak" bélyegzett TOSHIBA TB6560AHQ motorvezérlő IC-re épül, mint a kínai háromtengelyes piros, vagy akár a kék.

Érdekes üzletpolitika.

fa4igtzhp

Tulajdonképpen mitől is megbízhatatlan ez az IC? TB6560AHQ Illetve milyen hibákat produkál?

Hirtelen googlivel egy link milyenem van:
http://www.goodluckbuy.com/cnc-router-single-axis-3a-tb6560ahq-stepper-motor-driver-board-dc-10-35v.html
Én ebből vettem 3db-ot és most tartok ott, hogy elkezdtem éleszteni a vezérlőmet.

Már több helyen olvastam, hogy megbízhatatlan. De pontosan mitől? Lépést téveszt? Van más hibája is?

Itt van egy fórum bejegyzés arról, hogy valaki hogy javította meg a saját vezérlőjét:
http://www.cnczone.com/forums/general-cnc-machine-related-electronics/110986-software.html
Ahogy latom ez azért egy másik vezérlő mint amit én vettem. Azért majd megnézem, hogy ezek közül igaz-e valamelyik az enyémre. Illetve, hogy a vezérlő ha lépést veszt akkor milyen jelalakokat generál.