Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

A DD8727 vezérlőről mi a vélemény ? Vettem egy ilyet , remélem nem volt pénzkidobás , 3A os motorokat raknék rá és olyan 30V körüli tápot .

000000000

Kanalast bizonyára ismered te is, Alchman Kálmán.
Neki is csináltam pirossal vezérlőt és kifeküdt.  
És mikor ?
Pont akkor amikor a legjobban kellet volna.
Ennyi !
És ez nem összeesküvés elmélet.

svejk

Sokan emlékeznek még a HobbyCNC elindítójának -Magi Istvánnak- a Profi1 vagy valami ilyesmi elnevezésű létetőmotoros hajtására.
Ott pl. nem volt mindegy, hogy milyen gyártmányúak voltak a 74LS191-ek. Később jött rá egy javítás egy C tag személyében

De pl. egyzser én a mezei 4013-al szívtam egyet,  mint később kiderült az adatlapból a CLK bemenetnek kell egy minimális jelmeredekség mert különben nem működött. Volt amelyik ment volt amelyik gyártójé nem.

Szóval valószínű a ezekkel a vezérlőkkel is az a gond, hogy valami felett elsiklott a kínai tervezőmérnök.
Ettől az IC még jó lehet...

000000000

Mivel ez Toshiba gyártmány lenne ami japán, de ezt már rég nem is gyártják, így a kinai kezdte koppintani.
Hát nem sikerült neki !
Ennyi !
Eredeti talán még létezik 20-30 éves tűs nyomtatókban.

MoparMan

szerintem nekem van egy csíkkal valahol. 20 éve vettem egy felszámolt számítástechnika szervizt. rengeteg ilyesmi volt közte. akkor még nagyban mentek a floppyk, tűs nyomtatók stb.

000000000

Az még eredeti Japán gyártmány lehet !
Az most egy vagyont érhetne ! [#nevetes1]

s7manbs8

Van ilyen nyákterved, azt meg tudod mutatni ?

s7manbs8

Így ránézésre nem lesz szerintem vele gondod, inkább még olyan hibalehetőségeket tudok elképzelni, hogy az árambeállító dip kapcsoló gyenge minősége vagy rossz érintkezés okozhat behalást akár, nem feltétlenül az IC, már ha persze nem tényleg valami kínai rossz másolat vagy hamisítvány, ami nem is tud csak 1.5A-t a 3 helyett pl.

Motoros

Lehet, hogy ez az egész a 6. oldalon lévő bekeretezett résszel függ össze. ..De csak lehet.

2f428kduf

Segítsetek.
Szeretnék néhány feliratot gravírozni a csatlakozók alá, ez bizonyítja sok más mellett, hogy öregszem. Korábban ilyen eszembe sem jutott volna, már a csinosságra is ügyelek. Gondoltam erre való a Mach-varázsló: Write. Néhány sikerült, azután nem menti, vagy nem tudom hova teszi. A korábbiakat a Mach/Gkod-ba tette.

ANTAL GÁBOR

Évek óta gond nélkül működik nálam a Sir nyeteg féle Pico drive . Most gondosan elolvastam a Toshiba  adatlapot ahol korrektül le van írva hogy hogyan kell bekapcsolni az IC t . ( felhívják a figyelmet hogy ha nem megfelelő a sorrend akkor károsodhat az IC ). A lényeg hogy a reset és enable csak a VMA és VMB felépülése után lehet magas. ( gyárilag le van húzva egy belső ellenállással )
Azt tudom hogy nem fogják  Sir nyeteg-ék a shematic ot a rendelkezésünkre bocsájtani de valamit azért vissza is lehet fejteni . Nos én úgy látom a Reset egy RC komplexumon van a tápon .   Ez lenne a titok ??

s7manbs8

Szinte minden mikrokontrolleres cuccon is a RESET lábat hasonlóan kell használni, hogy rendesen induljon, nem csoda, ebben nincs is semmi különös szerintem, csak lehet más IC-kben belül is teszenk ilyesmit, hogy még bolond biztosabb legyen talán.

PSoft

De bizony!

De az...akkor volt.:)

PSoft

Évekig használtam a Magi-féle H2-es vezérlőt, minden gond nélkül.
Most is van még belőle egy eredeti példányom dobozában, ahogy István becsomagolta.
Hogy miért nem volt vele(velük)probléma? Talán István sem siklott el lényeges, a TOSHIBA-t érzékenyen érintő részletek felett.

jani300

Találkoztam ma egy érdekes dologgal .
Jött a haver autómentővel , nem megy rajta a csörlő .
Tekercselt állórészű önindítómotor viszi , 3 + kivezetése van a motornak . 4 egysarkú mágneskapcsoló intézi az irány váltást , ezek kattognak ., Mivel semerre sem megy arra jutottam , szénkefe lehet .
Közép megcsapolásúnak gondolom az állórészt , de fene tudja . Leszerelni ,szétszerelni szerencsére csak az egész csörlő bontásával lehet . Na erre nem ér rá egyikünk sem .
Az a kérdésem ,találkozott már ilyennel valaki ? Esetleg egy rajz ?