Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem téveszt lépést, csak néha beragad vagy kiakad, lefagy vagy a fene tudja mit csinál és tartóáram helyt rátolja ami csak tud a motorra.
Ekkor a FET-ek szénné égnek benne és jobb esetben a motor tekercsét is lefüstöli.
Van aki azt állítja, hogy évek óta működik (szerintem nem használja és azért ) [#nevetes1]
Van akinek már bekapcsolás után kijött belőle a füst azonnal.
Az én tapasztalatom, ez az anomália totál rapszodikus.
Ki tudja miért, a csillagok együttállása vagy a vak szerencse, de mindig bekapcsolás után van ez a hiba.
Ha a bekapcsolás után nem akad ki akkor működik stabilan.
Elég sok vezérlőt összeraktam már másoknak és volt közöttük ez a kék a piros és szinte az összes TB szériás IC csoda.
Tehát volt tapasztalat tesztelés terén.
Előbb utóbb mind kifeküdt !

4ybj8h3c8

Mert kínai.

Sokan elhiszik maguknak, hogy spórolás az ha veszik a 2000 forintos olcsót, amit aztán évente cserélnek szintén kétezerért, mint ha megvennék a jót 10 rongyért és használnák 10-15 évig gond nélkül.

Amúgy az első az, hogy alaposan át kell nézni az összes forrasztást, hűtőfelületeket normálisan lezsírozni, hogy legyen kapcsolat a borda felé és nem lesz vele gond.

Az alkatrész hamisítással meg nem tudsz mit kezdeni, a gagyiba ugyanazt szerelik mint a drágába.

s7manbs8

Lehet csak érzékeny a külvilágára, ha rendesen megkap mindent, meg nem zavarja semmi, akkor örök életű, lehet gyeng a zajvédelme belül meg ilyesmik és meg tud hülyülni a program benne, ami fut, bár lehet nincs belül mikrokontrollere csak sima hardver, valamit elcsesztek a tervezésnél.

000000000

"Amiben ezek a TB IC-k vannak azok mind egy vicc !"

Ez természetesen nem igaz, ez csak a te nagyképű, vicces, szakmaiatlan szokásos böffenésed.
Évek óta használok Toshiba 6560, 6600 IC-kel saját Nyák tervezésű meghajtókat, semmi gond nincs velük. Kell pár megfelelő helyen alkalmazott hidegítő kerámia kondi, és be kell tartani a gyártó határadatait, azokat ~80 % fölött nem kell erőltetni.

guliver83

[#eljen]Nálam is több éve megy TB6560 saját nyákterv alapján semmi gond nincs vele! [#taps]

fa4igtzhp

A forrasztás nálam is gond volt. Már rutinosan néztem át őket és mindegyiken volt 1-1 láb ami nem volt szépen forrasztva.

Illetve az egyiken a kapcsoló szétesett, de azt sikerült összerakni.

Valóban kínai :(

fa4igtzhp

Mik lennének ezek a helyek ahol kell hidegítőkondi? Te hova raktál? Ezek alapján megnézném az én kínai csodámon hol vannak vagy nincsenek és pótolnám őket.

000000000

Érdekes minden más vezérlő tudja a gyári adatokat 100%-ig
Ez olyan mint mikor megvesz az ember egy kocsit , de csak 50-el lehet vele még autópályán is járni mivel 100-nál beáll a motor.
De ha nem keresztbe kulcsot ujjal a bal kezünkkel a jobb válunk fölött átnyúlva indítjuk akkor is beáll már indításnál.
Egyes napokon meg ezek ellenére is tönkremegy, mert ez a gyárilag előírt specifikáció mivel tervezett elavulást beleépítették !
Aki meg kicsit ért hozzá és újra alkotja az egészet az ki is tudja hozni a 80-at belőle [#hehe]
Az erre elbaszott időt pénzt és energiát felszámolva meg lehet venni olyat ami ehhez a vezérlő IC-hez képest egy Rolls-Royce!
Például a Leadshine M542
Ergo egy vicc ahogy te is, próbálsz lejáratni a nulla tapasztalatoddal ! [#nevetes1]

fa4igtzhp

Ezt a bekapcsolási dolgot viszonylag könnyen ki tudom próbálni. De rendelnem kellene hozzá még egy panelt amit rátolok egy relére ami egész álló nap ki-be kapcsolja. Aztán meglátjuk, hogy mi történik. Ha tényleg elszáll akkor lehet hibát keresni mert reprodukálható a hiba. Mondjuk nem örülnék a füstnek mert a szobámban pont itt van a tűzjelző.

svejk

Nem a 6560-ra írtad anno, hogy komolytalan, ellépi belül magát és nem talál vissza a HOME pzíciójába?

fa4igtzhp

Mit ajánlanál helyette?
Nekem most pont ilyenem van:
http://www.electrodragon.com/product/tb6560-3a-stepper-motor-driver-board-single-axis/
Már szépen beépítette meg be is kábeleztem. Hasonló mértben és kivitelben mi az ami jó lenne helyette?

000000000

Hiába minden erőlködés !
Annyit ér, mint döglött lovon a patkó.
ideig óráig jó lesz , de Murphy törvénye szerint úgyis akkor döglik be amikor a legjobban kellene.

MoparMan

"ez csak a te nagyképű, vicces, szakmaiatlan szokásos böffenésed."

erre nincs szükség a szövegedben.
nem fogom kérni többet sem privátban sem nyilvánosan, hogy hagyd ki belőle ezeket a feleslegesen személyeskedő nüanszokat.

a következő alkalommal végleg elbúcsúzunk tőled!

svejk

A 6560-nak sok verziója létezik és sok javítást, gyári ajánlást is kiadtak, amit érdemes betartani.

Én egyszer kísérleteztem ezzel a kék és piros vezérlővel, nálam működött rendesen.

Nekem meg az Allegro IC-k nem a szívem csücskei, igazából amiben Allegro volt talán még semmi sem működött rendesen. :(
Mindig vannak ilyen mumusok az ember életében...

000000000

Ott a pont !
Erre én is emlékszem !
De ez azért van mert én mondtam, hogy használhatatlan ez az IC
Erre a mérnokkur  kontra, rekontra, szubkontra, mordkontra, hirschkontra, Fedák Sári, [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]