Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

Mekkora a motor? Az enyém TB6600 alatt mindennel zünnyögött, ezzel megszűnt.

y580keijn

Üdv.

Köszönöm a segítséget.

Kappann

hostya

Ne zsírozd semilyen zsírral...
Olajozd..!

A tokmányba bekerülő forgácsok a zsírban "megtapadnak", és szorulást/berágódást okoznak.

pv6cdvuc7

Helo, a motorjaim talán nema 23-asok,az 1. kicsit nagyobb kb 1,5 Amperes és talán 1Nm-es -ezzel még talán jó is lenne,de van 1 kisebb azzal jobban zümmög,amikor visszaállítottam a felbontást 400-ra akkor mondjuk jobb lett, mert előtte 800-ason volt. Szíjas hajtásom van direktbe hajtom.Az elején mikor nem volt beállítva még a lépés/1 mm egység és nagyobb lépés szám volt megadva pl 20 akkor szépen mentek.Mikor 5-re tettem(mert így lett jó az elmozdulás) akkor lett nyüszögösebb.
Mivel hajtottad később te őket?
Köszönöm mindnyájatok segítségét!!!

6bk3t9hzg

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Németországban élek és beiratkoztam egy CNC tanfolyamra. Beszélni jól tudok, de az olvasás nem nagyon megy tanulás alatt. Szeretnék kicsit magyar nyelven tanulni egy kicsit. Hol találnék elméletet CNC gépkezelés és programozásról? Tudom sokféle gép van... Kicsi általános tudást szeretnék magamba szívni. Már befizettem, és nem akarom abbahagyni a tanfolyamot.

000000000

Kérlek nézd meg a léptetőmotor 5384-es bejegyzését. A mérési digrammból világosan láthatod, miért nem szabad esetedben egész vagy féllépést használni. Borzalmas rezonanciák keletkeznek így a szíjas hajtásodban.

A másik nagy baj lehet, hogy valószínűleg a léptető motorod nagyobb induktivitású, feszültségű (~ 4-7 V), mint ami optimális lenne ehhez a meghajtóhoz. Ezt a csak motorcserével tudod megoldani, és emiatt is "jobban zümmög".

Nem ártana egy dinamikai bemérés se így erre a mostani nem egészen optimális hajtásodra, ha egyszer erre jársz felém, megejthetjük.

000000000

Még egy fontos dolog lemaradt az előbb, lehetőleg párhuzamos tekecs bekötést alkalmazz, ha 8 kivezetéses a motor.

pv6cdvuc7

Köszönöm Robsy! Sajnos messze lakom,de így is sokat segítettél.az 5384-est biztos elírtad ,ott nincs semmi.Ha esetleg lenne trapéz orsó akkor simábban futna?

pv6cdvuc7

Ja , igen az 1. motor 8 kivezetéses. Megpróbálom párhuzamosan.A motormeghajtón 1,5 Ampert állítottam be, lehet ez is a baj, túl nagy neki az áram.Valamelyik talin vettem a talán szegedi bácsitól.(nyomtató gépekből való talán és semmilyen adat nics hozzá)

t62d6ha2b

Szia!

Köszönöm a választ.

Ott bizonytalanodtam el, hogy régi, belekövesedett zsírt kellett belőle kitakarítani.

000000000

Nem tudom, te mit néztél...
A léptetőmotor topikban nálam az 5384 továbbra is stimmel.

Várjuk meg a párhuzamos kötés javító hatását, majd aztán pontosítjuk, hogy is képzelted a trapéz orsót.

jani300

prés
Ajánlgatnak egy talán ugyanilyen prést megvételre.
Kevesellem a 3,5 tonna nyomást . Mennyire használható gép lehet ez ?

s4sryue

Kedves fórumtársak!3tengelyes dc szervóerősítőhez keresnék mozgásvezérlőt ami 0-10v-al vezérelné az erősítőt.Továbbá fogadná az enkoder jelet,és step -dir ...Milyen fajtát tipus ajánlanátok?pl :http://dynomotion.com/KFLOP.html????

ywathzay

Valószínűleg épp annyira használható mint egy 3.5T prés.... Nem egy rossz szerkezet, és gondolom mint általában ennek a mechanikája is túl van méretezve. Ha a munkahenger tud annyit, 5T nyomóerőt biztos ki lehet vele fejteni. Hát ha erre 20T van írva, akkor arra a c elrendezésű kazánlemezre nem is tudom mennyi lehet a max terhelés.

pv6cdvuc7

Szia Robsy! Bocsánat ebben a topikban néztem nem a léptetőmotoroknál.Módosítottam a felbontást és ennek megfelelően a lépésszámot(növeltem)>>>>>>egész jó lett, csendesebben fut[#vigyor4]
A motor mégis 6 vezetékes rosszul emlékeztem, csak érdekes párosítása volt a kivezetéseknek.(tehát nem tudtam párhuzamosan kötni). De így már jó lesz. Köszönöm Javaslatod!