Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Az gondolom tudod, hogy a monitoron megjelenő fordulatszám adat és a motorod valós fordulatszáma (ha meg még terheled is de pláne) elég nagy eltérést fog adni egy mezei pwm-es vezérlő kapcsán. Szabályzó kellene neked, vagy pedig virtuális, műszaki hazug világban fogsz élni.

Sanyi Bá

r5y7cufaj

És ez a szabályzó mi fán terem?

6j6rd7mmm

Sziasztok!

Épülgető gépem a képen látható hibát produkálja. G kód szimulátorban megnéztem ott nem látszanak ezek a hibák. Van valakinek ötlete? Valaki futott bele ilyenbe? MACH3.

kg0sy39yf

Ma belefutottam egy kis "ASPIRE" problémába.
Elállítottam a kimeneti File módját G-code(mm)-ről Tiny G-code(mm)-re innentől kezdve a kigenerált *.tap filéket nem kezeli a CNC szoftver.(a file nem értelmezhető)
Hiába állítottam vissza, vagy telepítettem újra (ASPIRE-t) a hiba megmaradt.[#fejvakaras]
Valaki tud valami megoldást?[#nemtudom]

zotykó

Nyák készítésben kérek segítséget.
Valaki használ Mach1 Filter -t?
Régóta megoldottam vele a cncvel készített nyákjaimat. (kb 2 éve nem volt rá szükségem.)
Azóta a gépek is frissítve lettek...
Most viszont nem tudom miért, de nem működik. Azt írja MFC Application leállt.
Lehet erre megoldás, vagy az is érdekel, hogy Ki mit használ Gerber vagy PLT file átalakításra G-kóddá.

svejk

Nem értem...
Adva vagyon ez az oldal.
XP-s gépen letöltöm az AIDA64 Extreme Edition 30 napos próbaverzót, feltelepítem működik.

A előzőleg letöltött telepítő file-t pendrive-on átmásolom egy win-7 64 bites gépre és az azt mondja, hogy:
Korrupt file, bla-bla-bla...töltsem le újra.

Mos mi van???

jani300

Észre vehette hogy egyszer már telepítetted ?
Telepítés előtt elmenteni ?
Vagy csak nem jó win 7 re ?[#nemtudom].

6j6rd7mmm

Megválaszolom saját kérdésem, hátha valaki belefut.
A probléma a Mach3 NEMismerete. Előtolás vezérlési módok - G61, és G64. Alapértelmezetten G64-ben volt ami állandó sebbesség mód. Ehelyett a pontos megállás kell ami a G61.

4ybj8h3c8

Csak tippelek, de úgy rémlik, ha jól vannak beállítva a motor sebességértékei akkor ennek a "hibának" egy egyszerű sarokmarásnál is ki kell ugrania, mert az egyik állásban lekerekíti a sarkokat. Rajzolj egy négyszöget legalább 10 centis oldalhosszal, hogy legyen ideje rámpázni (egységugrással most ne foglalkozz), és próbáld ki a két állásban, ha nincs különbség akkor többet is tud a motor.

niu7vyvp0

Sziasztok,

Ilyen vectoros rajzokat hogyan lehetne készíteni 3D modell nélkül?
3D illusion

Köszönöm!

szf

Véleményeteket kérdezném.
Kb 20m hosszú LED szalagokat kell beüzemelni.
- lehet-e a táp primér oldalàn a  kapcsoló vagy nagyon lecsökken az élettartam?
- érdemes-e 24V-ra kötni, persze soros kötéssel vannak a szalagok ?

kuner

Sokan mondják, hogy sok fesz esik a hosszú szalagon, ezért az egyenletes fényerő eloszlás érdekében ajánlatos 5m-enként megtáplálni.
Lehet benne valami, érdemes lehet erre is figyelni.

vadember

Egyszer megmértem az öt méteres szalagon az átfolyó áramot. A névlegesnek még a negyede sem tudott átfolyni a vékony vezető miatt.
Elkezdem szabogatni miközben mértem a luxot, és az lett az eredmény, hogyha szeretnénk a lehető legtöbb megengedett  fényt kivarázsolni belőle akkor igazából méternél is rövidebb szakaszokat kellene megtáplálni.