Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Képzeld de !
És méghozzá réz !

000000000

Ja és ez nem is a helyi halálgyár volt hanem csak a mosoda betápja !

PSoft

Az APU-50A típusokból, gyártott a Lengyel 1000-1600-2500A-es verziókat.
Mindegyik 20x80-as "papucsokkal" volt szerelve, három-három M16-os  csavarral kapcsolódott a sínezés a papucsokhoz.

jani300

Na azt segítek bontani :)
Az egyetem mosodáját itt már rég szétverték .

000000000

Az emlékezetem sem tévedhetetlen, mert akkor nem apu hanem a magyar megfelelője.
Legalább 20 éve volt mikor hasaltam azokon a síneken mert oldalról kellet feszegetni a mechanikáját, hogy a felhúzószerkezet beakadjon.
Egy biztos, volt rajta kurbli és nyomógombos felhúzó is.

jani300

Hát APU-t sokat láttam ,magyar megfelelőt nem igazán .

000000000

Mondom legalább 20 éve volt.
Ami tuti, hogy kurblival is fel lehetett húzni sok sok tekeréssel.

PSoft

Ugye, ezek az APU-k a '70-es, '80-as évek kapcsolói.

Jó pár példányuk, a mai napig szolgál.
Egészen egy túláramos kioldásig, vagy egy mai eon-os "ficsúr" visszakapcsolási kísérletéig.

Ilyenkor egy régi "szaki" rutinja/emlékezete, aki tudja melyik oldalán, hova, melyik kézzel kell/lehet benyúlni...aranyat ér!
(tapasztalatból tudom):)

Az APU-50 felhúzó, kettős csigás hajtóműve.

PSoft

Igen, kurblival is felhúzhatóak.
A képen(képeken) a hasított végű tengelycsonkra megy a kurblivas.:)
Nehéz felhúzni, mert a motor nem szétkapcsolható a hajtástól.

000000000

Akkor lehet, hogy mégis csak APU az az APU.
Ocsmány egy süvítő hangja van amikor húzza fel magát.
Bekapcsolásnál meg megrázkódott minden.
Aztán a vele szembe lévő szekrénynek meg neki volt támasztva az ajtó és a bekapcsoláskor eldőlt és pont rá kinyitott szerszámos ládára, a szerszámok meg szanaszét repkedtek.
Mindenkiben vigyázzba áll a kaki egyből [#nevetes1]

PSoft

Legutóbb, úgy öt-hat éve Budafokon, a Törley Nagytétényi úti telephelyén(vasút-4)cseréltem egy APU-50-est.
Nem kevés keresés után, Győr mellett sikerült találnom egy 1600-as vadi új, gyári faládába csomagolt elfekvő példányt.:)

000000000

Vettem egy kis marógépet ami frankón működik, de van egy nagy gondja, hogy USB CNC licence volt hozzá programmal. Van valakinek ezzel tapasztalata?

Egy kérdés: 1.8Nm 0.9° Léptetőmotor, Bipoláris, Hibrid Ilyen motorom van.
Milyen mikrolépésekre állítanátok ezt be és milyen paramétereket társítanátok hozzá a progiban?

y580keijn

Üdv.

Sajnos bejött a hűvösebb idő.
Nagypapa megrakta a kandallót, üveg kiugrott belőle.

Gyári nincs, meghajtani állítólag nem tudják az edzett üveget.

Egy idősebb üveges azt javasolta,hogy a két hajtásnál vágassak két lemezt amit szögben meghajtok és heggesszem be.
Abba már tud vágni üveget.
Viszont mindenképpen hőálló lemezből készüljön mint a kandalló különben be fog repedni az üveg.

Itt a környéken senkinek sincs és nem is hallottak róla.

Hol tudok ilyet vásárolni?

Esetleg ha tudtok olyan embert aki evvel foglalkozik és elkészíti megfelelő anyagból a vasalást annak is örülnék.

Előre is köszönöm a segítséget.

Kappann

c2nsu773m

Saválló kell neked az sokat bír!

ANTAL GÁBOR

A kandallóüveg messze áll az üvegtől tehát én nem mennék üvegeshez . Az speciális üvegkerámia ami bírja a hőt , kicsi a hőtágulása és átereszti az infrát
Miskolc mellett ( Kistokaj ) van egy komoly kandallós cég ott érdeklődnék. ( Fireplace)   Az átalakítást nem fogod megspórolni . Létezik hőálló lemez ( A régi szabványban H9 ) de valószínű oda felesleges . A kandallósok nem használják .Az hogy hőálló az OK de  hogy mit vetemedik hőre azt nem ismerem .( a rozsdamenetes és a saválló alkalmazása is hasonló kételyeket vet fel bennem )   Én sík "üveggel" próbálkoznék.  Ideiglenesen működhet az a kandalló egy beleszabott vaslemezzel is de az infra lesugárzása alaposan le fog csökkenni ...