Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fakukac

jani300

Na ugye :) Avval nehéz lesz túlterhelned a 16 os földkábelt .  A feszültség esés sem lesz elfogadhatatlan a végponton , de ezt csak hasraütéses alapon mondom .
A 120 méter 16 os alu kábel ellenállását kellene kiszámolni , és 16 aperes terhelésre megnézni a feszültség esést .
De én már csak gyakorlati ember vagyok :)

fakukac

Nekem már esz is segítség volt!
Köszönöm!

zozo

" Ráadásul azt se tudjuk, milyen mértékben lett előmunkálva a horony, amikor ezzel a szerszámmal kezd el majd forgácsolni, ez is korrigálhatja a végeredményt."

Ez csak egyféle előmunkálás lehet, mégpedig ujjmaróval a teljes mélységig (kötelezően) ki kell szedni az árkot. (középen meg még kikönnyíteni)
A marónak csak a 60 vagy 55 fokos palástja forgácsolhat, a talpa pedig érintőn, (vagy max. pár százados fogással) fut.

Balgaság lenne mélységet is marni ezzel a maróval.

kuner

3 fázisú hálózat esetén 70m kábelhosszt feltételezve, 8kW-os terheléssel 16mm2 kábel keresztmetszettel számolva cirka 2,3V feszültség esés következik be.

Az a kb 2,5kW amivel terheled majd, vígan kibírja a 16-os kábel.

A kalkulátor a megadott adataiddal 6mm2-t ír, de véleményem szerint 10mm2 is elég lehet. Tán még olcsóbb is [#nevetes1]

Szalai György

fakukac

Szia!
Köszönöm!
Szerintem akkor marad a 16-os, így esetleg a későbbiekben ha véletlenül mégis lenne egy nagyobb teljesítményű gép, azt is bírnia kell ezek szerint.

gaben

Szia,

70m-es távolságra én a helyedben 4x25mm2-es alukábelt tennék. A szolgáltatók is alapból ezzel a keresztmetszettel létesítik az új bekapcsolások alkalmával a fogyasztói csatlakozókat.
Természetesen standard bekapcsolásokról beszélek, nem ipari létesítményekről.
Ebben az esetben tényleg nem lesz gondod egy nagyobb 3 fázisú gép használata esetén.

kart emg

Szia!

Én nemrég fektettem 50m 5x6mm2 rézkábelt a kertbe hasonló okból. Több kábelméretezőt is kipróbáltam, a csatolt képen mutatott tűnt a legjobbnak. Végül beszéltem egy minősített villanyszerelővel, aki korrektül be is kötötte az óra alatti elosztódobozba.

Szalai György

A szolgáltatót igen szigorú előírás köti, a méretlen áramú csatlakozó vezetéken megengedett feszültség esésre vonatkozóan.

Mért áramú magán kábelen már nincs ilyen szigorú követelmény.
De ha abból tud venni elfogadható áron "maradékot" az lehet ok a vastagabb keresztmetszetű magánkábelre. [#vigyor2]

gaben

Persze Gyuri, én sem méretlenről beszéltem.
De ha a helyében lennék, a 4x25mm-est tenném le a földbe. ;)

kua93zk4w

Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, frekvencia váltó motorhoz paraméterezésben?
A forgalmazótól kapot adatokat beállítottam de nem indítja el a motort.
Erről lenne szó  
Mit hagyhattam ki?

somma

Megoldódott a probléma ?
Írtam privibe.

Sanyi Bá

Segítség, béna vagyok, aki ismeri küldje el nekem ennek a led világításnak a bekötését.

r5y7cufaj

Sziasztok!
Egy dc24v-os motort a kínai 5 tengelyes leválasztókártyával szeretném pwm-en (0-10v) vezérelni mach3-ban. Milyen kártya kellene nekem ami a pwm 0-10V digitális jelből 0-24V analógot csinál és bírja a 3A-t?
Köszi!