Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Sajnos ez nagy valószínűséggel a gépednek a pontatlansága.

kg0sy39yf

Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Ennek így működnie kellet volna!
És ha megváltoztatod az X-Y irányt akkor is ez történik?

kg0sy39yf

akarom mondani ha nem hosszában hanem keresztben maratsz vagy fordítva?

idr4n47nh

Mindegy melyik iranyban melyik tengely csinalja. Ezért is gondolom hogy nem a gép,mivel mindíg ugyanott van ahol elhagyja és visszatér. Szerintem is működnie kellett volna,most arra gondolok hogy a gravirtűvel nem oké valami. Van amit Kínából rendeltem az csak lapolt,meg van amit a cncpart.hu oldalról rendeltem de mintha nem lenne vizszintes az alja.

Arany János

A két nagyobb az zártnak néz ki.
Majd ezekbe is belenézek!
Köszönöm!

000000000

idr4n47nh

Hali. Ma eszre vettem hogy a főorsó motor tengelye kicsit kottyanik,gondolom ez elég is a csikozashoz es ezert csinálja mindkét tengelyen. Szerinted elég hozzá,mert akkor cserés.

Motoros

Nem akarom védeni a kínai gravírtűket, de ez nem tű hiba, hanem a géped hibája valószinűleg. Méghozzá valamelyik tengely kicsit "kottyanik"...esetleg bizonyos helyen szorul is  és emiatt pontatlan a beállás ..lebeg.
A gravírtűk alja mindíg olyan ferde kicsit, ha a felezés felöl nézed a lapolást.ITT egy rajz róla  Amikor lemegy és fogást vesz akkor ugyan egy kis mikroméretű kúpot is létre hoz a hegynél, de amikor elindul X vagy Y irányba akkor rögtön síkot mar.....gondold át. Különben a tű hibája az egész munkadarabon mindenhol megjelenik szinte egyenletesen.

kg0sy39yf

Ami kottyan az nem jó!
Ha kézzel érezhető, akkor azt bizony meg kell javítani.
Vagy így hagyod, és ha jól emlékszem MACH3 belül valahol lehet állítani a kottyanás mértékét.
Csak arra nem emlékszem hogy csak is az X-Y -ont vagy a főorsót is lehet?!
[#rinya]

happisusu

igen okozhat csikozódást, ha radiális a lógás akkor a gravírtü aláköszörülése nem érvényesül, és rossz a forgácskiszóródás, ( kenödik az anyag) ha axiális holtjátéka van akkor minden egyes Z irányú mozdulatkor inerciális mozgás generálódik, és pontatlan a Z pozicionálása.
csere előtt megnézném az utánállítási lehetöséget.

fn47xk7ei

Béna vagyok .. fogalmam sincs . Készítek a kompresszoromra egy levegőszárítót hőcserélővel de sajnos az anyag adott azaz ami van itthon - a hűtőrész egy Festo 63x150 mm-es pneumatikus henger van kijelölve - bár jobb lenne egy kétszer ekkora méretű de hát ez van . Peltier elemekkel akarom hűteni kívülről de fogalmam sincs mekkora teljesítményt képes átadni a kb. 296,7 cm2-es alu belső palástfelület delta T 50 fokot feltételezve ( + 4 fok lenne az ideális hűtött levegő hőmérséklet és persze készül hozzá még a hőcserélő is ). Kérdés : kb. mekkora teljesítmény átadására képes ez a felület azaz nem akarom nagyon túlméretezni az elemek vásárlását .Ha valaki egyszerűsített számítással meg tudná mondani kábé milyen teljesítménnyel számoljak annak nagyon örülnék ill. megköszönném .[#worship]

fn47xk7ei

. és természetesen a sűrített levegő belső terelő alu és műanyag elemekkel a palásthoz lesz kényszerítve .

idr4n47nh

Köszi mindenkinek a válaszokat,igazából meghuzkodtam az összes csavart,és így már nem érzem hogy kottyanna,viszont valamivel baj van az tény,még nem jöttem rá mivel. A gravírt egyenlőre megoldottam,0.4 mm stepoverrel szépen dolgozik,mivel nem érnek össze a vonalak igy a hiba sem látszik szabad szemmel. Teljesen jó,szeretem ha látszik hogy vonalakból áll a minta,látszik mivel készült. Mindenesetre át kell néznem a gépet mert azzal lesz valami. Lehet éppen a Z nem pozícionál pontosan és amég folyamatosan megy addig jó,ha megemeli nem tud pont ugyanoda pozicionálni és vagy mélyebb vagy kissebb lesz a mart vonal és azt látom. Mindenesetre köszönöm az eddigi segítséget és szivesen fogadom az ötleteket hogy pl hogy lehetne tesztelni hogy mi nem oké.

Rabb Ferenc

Nyugvó levegőben kb 10 W/m2K. Áramoltatva ettől több, de annak a pontos számítása már sok tényezőtől függ.

Szóval ekkora felületen nem túl sok...

svejk

Jelöld össze a Z orsóját a csapágyházhoz filctollal a munka pozícióban és figyeld árgus szemekkel munka közben.
(a marómotor tengelyének axiális kottyanását gondolom kizártad már)