Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

2013 áprilisában írtam egy szösszenetet ama bizony "kék" léptetővezérlő hibáiról átalakításáról Egy ISEL CPM gép átalakítása kapcsán.
Később össze is hasonlítottam a "piros" , egy MSD és motion vezérlőjével.

Az átalakítást 2-3 fényképpel is dokumentáltam de sajnos a winyómon sérültek a képek.

Valaki emlékszik rá melyik topicba tettem?
Az elektronikában és a bipolárisban nem találom az idő tájt.

Tényleg az mitől van, hogy néha-néha egy képem java része csak szürkeként töltődik be? Hogy tud a file így megsérülni?

svejk

svejk

No most hülye vagyok, vagy hülye vagyok de elektronika az a boncolós topic. De a link az jó.

Ráadásul az előbb a LinkTár lehetőség sem volt meg, most meg itt újra itt van.
Lehet dógozik' a Gazda.

swghderh5

Sziasztok!
Ha béna nem is vagyok..:D de segítséget kérek....Van valakinek tapasztalata vagy ötlete réz lemezek ragasztásáról!? Egész pontosan a ragasztás előkészítő zsírtalanítás illetve az oxid réteg (nem csiszolással)el(meg)szüntetése mivel,hogyan lehetséges!(esetleg van egy jó galván ismerőse) A ragasztó amit eddig használtam az egy egykomponensű gél ragasztó(pattex totál)! 4db (3x1.5mm-s és egy 0.8mm-s)lemezt kell összeragasztanom és még levegővel is meg tudom préselni! Eddig nem volt 100%-s minden ragasztásom... :(
Köszi a segítséget
Üdv Gyuri

Csuhás

Mi az oka, hogy a réznél kézenfekvő lágyforrasztás helyett ragasztasz?

swghderh5

A felülete szépnek kell maradnia illetve,ha forrasztom elég körülményes a mivel különféle alakzatok vannak kivágva huzallal és 4 réteget kellene összeforrasztani viszont nem szabad a forrasztási ónnak megmaradni....magyarán tisztának kell maradni az egész nem ragasztott felületnek!Ezért kérdeztem,hogy nincs valakinek egy galvános ismerőse,hogy mivel lehet oxidmentesíteni ameddig összeragasztom a lemezeket.

b4nm7gjvr

Én üveget írtam...ugyanaz vonatkozik az üvegre is?

Rabb Ferenc

4-10 tömeg %-os kénsavba kell mártani a réztárgyat 20-25 °C-on. Ez a legegyszerűbb. A többi recept karcosabb anyagokat tartalmaz [#kuss]

Fontos a felületek előzetes nedvesítése!

swghderh5

Köszi ezt kipróbálom.......

jani300

Köszönöm a választ . Kb 20 éve én is tekertem egy trafót 25 négyzetcentis vasmagra .A szekunder 25x10 réz sín .
Megviselte az idő , letörtek a csévetest oldalai
Azért megpróbálom , ha működik még .
A spotter egy különleges esete a ponthegesztésnek , a részletek érdekeltek volna .
Ma is egyengettem hagyományos módon egy ajtót .
De ennek nincs olyan értéke hogy megérné túl sok időt ráfordítani , ki kellett nyíljon , működik ...

Szalai György

Ez szemlélteti a légcsapágy belső kialakítását?

Nekem az továbbra is logikai ellentmondásnak tűnik, hogy kottyanásmentes, pedig egy összenyomható légpárnán siklik.
Azt meg feleslegesnek gondolom egy kézzel mozgatott, megvezetett szerkezet esetében, hogy ennyire ,,akadálymentes" legyen.
De hát, sosem dolgoztam ilyennel, nem tudhatom.
A köszörűpor legalább biztos nem megy bele és még kenheti is a táplevegőbe porlasztott olaj.

Majd tanulok a munkádból. Köszönöm.

Csuhás

Igazából a légpárna nagyon vékony, valahol ezred mm körül lehet, azt hiszem ha egy századot meghaladja akkor már nem jól működik. A legjobb volna magát a formaleválasztóval bekent tengelyt műgyantával körülönteni. (De ehhez nem találtam gyantát ) Ez a csapágy akkor fontos ha 10mm alatti marónak az élszalagját szeretném köszörülni úgy hogy az él mögött egy csúcsra támaszkodik a maró. Ilyen esetben ha nem elhanyagolható a súrlódás akkor elnyomódik a tüske ( ami elég karcsú hiszem vastagabb nem fér oda ) illetve elhajlik maga a maró. Szóval nagyon kicsi nyomatékkal kell az élszalag mentén végigvezetni a marót, miközben a korong érinti az élszalagot, és ez csak akkor megy ha a befogó mozgatása alig igényel erőt.

Létezik más megoldás is: ahol a spirált egy külső lejtős pályán elcsúszó fogasléc ( vagy acélszalag ) adja a befogónak
de annak elkészítése nehezebbnek tűnik. Nem beszélve arról hogy a légcsapágyas befogó néhány apró kiegészítővel igen alkalmas lépcsős fúrók, kúpos süllyesztők, csigafúrók, vagy menetfúrók élezésére is

Rabb Ferenc

keri

Ugyan úgy működik mint a sikló csapágy csak nem olajjal hanem levegővel. A levegő jó kenőanyag csak alacsony a viszkozitása, ezért durván szűkebb illesztések kellenek.
Úgy tudom 5mikron vastag a légpárna. Szóval így már azért lehet pontos :)

000000000

Pont ezért kell szűrt szárított levegő mert egy kis olajtól vagy víztől beállna az egész.
Tehát többe van a leves mint a hús !