Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A 10Hz-es GPS infó frissítést blútyúkon az android 2.4-es rendszertől felfelé már tökéletesen kezeli.

keri

Fú basszus, tényleg többet kéne innom. Mondjuk valami 30 fokosat az helyre tenné a dőlés szöget [#vigyor]

keri

Én még WinCE-es PDA-n szórakoztam ilyenekkel utoljára. Ott rendesen mint a windowsban sorosporton keresztül csatlakoztatható volt bármi....de jó is a fejlődés :D

keri

Amúgy race lap timer hívószavakkal keres, pár éve még tuti volt ami kezelt 10Hz-es GPS.

keri

Valószínűleg egy geodéziai alappontnál állnak. Aminek nagy pontossággal már meghatározták a helyzetét, és ahhoz viszonyítva mérnek.
Ez amúgy lehet egy betonba leütött szeg is, tehát nem feltétlenül feltűnő.

zozo

A semlegesben később válaszolok neked a sebességi adatokra vonatkozólag :)

Virbo

Hát az bizony. De most mit csináljak? [#nemtudom]
Kb 1 éve egy fél napom ráment, kipróbáltam vagy 20 appot, de egyik se tudta a külső csatlakoztatott vevőt kezelni. Be se lehetett állítani ilyesmit nekik. Guglis keresésben meg nem annyira voltam sikeres. [#vigyor3]

Virbo

Régen talán kevésbé volt elterjedt a belső gps vevő, lehet hogy ezért voltak erre rákészülve.
Nekem régi nokián futott navigáció külső vevővel anno szintén probléma nélkül.

Egyébként el tudom képzelni hogy túrázással összefüggően lehet ilyesmit találni, de nekem csak egy aktuális sebesség adat illetve a min-max érték kellene semmi több.

Keri: a Racechrono-t használom, tökéletesen kezeli a 10Hz-es vevőt és a hivatalos méréshez képest is igen pontos. De abból kinyerni a max sebességi értéket elég macera. :) Frissíteni nem akarom, mert elég régi eszközön fut, nem szeretném ha nem működne az új verzió. [#vigyor]

cipk5xtny

Sziasztok van egy problémám... Néha megőrűl a gépem most pont felvettem.
Mi lehet a baj.?

Segítsetek!

Szirtimorc

Próbáld meg úgy, hogy letiltod a belső vevőt, lehet akkor fölkínálja a külsőt.

s7manbs8

A gép vezérlésről mit tudsz mondani, mivel hajtod, milyen tápról megy, hogyan csatlakozik és a többi ?

USB- keresztül küldödd  a G kódot ?

Mi a configurációd magyarán ?

Csak hogy lehessen ötletünk, mely pontokon keletkezhet a hiba.

cipk5xtny

Szia
erős pc
Mach3 r3 lpt porton
tb6560 vezárlő madein china 5tengelyes
kapcsoloüzemű táp 24v-os szerintem vagy 10 ampert tud.
elvileg testelve van minden....
nem mértem de annak kellene lennie.
marómotor kb 50v ról mehet külön táp.
láttam már hogy leszólják ezt a vezérlőt de igazándiból ez egymezei TTL logika .. amig a pcből jó jel jön ki ez elvileg nem hibázhat....
harmadszor csinált ilyet...,,nem értem miért.

s7manbs8

Mennyi idő alatt csinálta ezt a 3 alkalmat ?

A Mach3 is csinálhat olyat, hogy ha a gyorsulásod vagy a sebességed túl nagy egy rossz jelkiadásnál megcsusszanhat.

A videót lassítva nézve esetleg meglátszik, hogy tulajdonképpen egyáltalán hol hibázott, melyik pozicionálásnál tévedt el.

Anyagban marás helyett a levegőben működtetve is meg lehet tesztelni, hogy megint fog e hibázni, úgy nem töri össze a marót legalább.

Akár rossz érintkezés a csatlakozásoknál, meg még egyéb hibák is lehetnek, ha nem elég biztos a jelszint a PC meg a vezérlő közt pl. elektromos zavarok is lehetnek, vagy rossz földelési hálózat ésatöbbi.

Mach3-ban is érdemes a jel egyenletességét megvizsgálni menynire egyenletes, esetleg zavarhatja valami egyéb program.

Ugyanezen hardverrel esetleg LinuxCNC-vel működtetve megnézni azzal nem e javul meg, stb.

s7manbs8

TB vezérlők lassú Ooptotcsatolója miatti lépéskihagyás, a jel hosszát legalább 15uS-ra venni pl. meg ilyesmik.

kxaxi8zfe

Hasonló összeállítású gépem van.
3 tengellyel tökéletesen működik,viszont ha a negyediket is használom ami egy forgató,akkor az Y tengelyem téveszt.
Acélhuzalos szíjat használok,és sajnos a hiba oka a bordásszíj és bordáskerék kapcsolata között van. (Az én gépemen)
A mechanikai részét ellenőrizd le,lehet apró forgács került valamelyik kocsi vagy anya golyói közé és néha megakad miatta.
Vagy ha szíjjáttételes annak futását.