Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

És miért is olyan fontos ez ?

zozo

A versenyszellem miatt. Nem vadi új vitorlázatom van, kicsit már nyúlottabb egyik-másik. Másképp kell állítani a vitorlák alsó, hátsó és az első élét is , mint egy új, szép "szárnyprofilos" vitorlán.

000000000

Akkor inkább nem a problémát kéne orvosolni mint rosszakodni valamivel ami talán fog valamit csinálni ?
Azaz a vitorlát kéne cserélni !

svejk

000000000

Például aki folyó mellet élt mindig annak alapértelmezett, max a kádban áll a víz amíg ki nem ugrik a dugó ! [#hehe]
A tutajos kolléga sehol nem említett, hogy mégis hol szeretné használni !!!
Tehát ennek tekintetében lehet köpködni.
És még mindig GPS a megoldás, azt az 1 maximum 2 másodperces frissítési időt meg ki lehet bírni !
Mert ha már ennyire vérre megy a játék ahol ennyi is számít akkor inkább vitorlázatot kéne cserélni !  
Egy biztos, itt minden pici számít ! [#eplus2]

Csuhás

Vannak olyan gps modulok BT kapcsolattal amelyek 10Hz-el mérik a pozíciót, azok elég gyorsan reagálnak és elég pontosak is. A telefonokba, de főleg a karórákba épített vevők elsősorban energiatakarékosságra vannak optimalizálva, és sajnos a kijelző miatt antenna egyikben sincs ( csak valami pár mm-es kerámia vacak amit képesek antennának nevezni, ráadásul az is a föld felé néz ) GPSként valami ilyenre gondolok: qstarz

svejk

[#t200p33986#] Ezen hozzászólás után valószínű valami analóg mutatós lenne a legjobb, itt már úgy látszik csak finomítgatásokról van szó.
Az abszolute érték meg szinte egyáltalán nem számít, hiszen arra ott az említett "karórája".

000000000

Felejtsed el a kerámiás antennákat !
Már a telefonokban ilyen nincs. (bele sem férne akármilyen kicsi )
A 12 éves Fujitsu Siemens PDA-ban sem volt ilyen csak egy pici folia antenna aztán csókolom.
De van még egy csokor ilyen kerámia GPS külső antennám valami névtelen gyártótól, talán valami Hirschmann vagy mi.

svejk

A katamarán, vagyis az állandóan változó vízbemerülés mélysége miatt akkor a torlós felejtős.

Csuhás

Ezért javasoltam a 10Hz-es gpst, ahhoz keres egy analóg mutatós programot egy telefonra és már kész is mérőeszköz.

000000000

Meg van még Motorola GC3LP273CA

Csuhás

Ez csak aktív antenna, amit linkeltem az komplett bluetooth gps, + logger egyben. Annak az elődjét sokáig megelégedéssel használtam amikor aktívan geocachingeztem.

000000000

Nagyon jól tudom mi ez !
Nem is ara írtam. de olvasd el az előző hozzászólást is , úgy talán értelmet nyer neked is !

zozo

Értem én, de csak az alap vitorlázat csere több mint egy milla, ezért a meglévőből szeretném kihozni, amit lehet.
Ezért jött az ötlet az optimalizálásra, de lehet nem kellett volna felvetnem...

Svejk, nem vetem el egyelőre a torlós mérést, mert amelyik test a vízben van, az nem sokat süllyed a terhelés hatására sem. (a sebesség miatt kiemelkedik)

A gyorsabb GPS lehetőségét sem vetem el, de kézen kellene lennie, mert sokszor kell helyet változtatni.

Az egész lényege az, hogy a vitorlán lévő áramlás jelzők optimális állásához nem párosul a hajó maximális sebessége, ezért kísérleteznék vele, 1km/h változást meg nem nagyon érezni, érdekesebb lenne látni.

Köszi mindenkinek.

svejk

Hát ez, -mint mindegyik más fórum- már csak ilyen.
20-30 válaszból azért ki lehet silabizálni egy-egy jó ötletet. :)
(no persze a kérdezőn,  a kérdés részletességén  is sok múlik, az igaz)

Egyébként csak úgy kiváncsiságból, hozzánemértőként kérdezem mennyi lehet a sebességrekorod?