Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

000000000

Nagy hiba !
A már említett 12 éves Fujitsu Siemens PDA pocket XP-vel is tudta ezt, hogy maggival a kéktyúkon csatlakozott a GPS modulhoz.
És ez mellet volt benne is GPS modul.

000000000

Azt tedd hozzá, hogy a mm pontosságot csak akkor tudja ha van plusz földi telepített mérőpont is hozzá !

KBalázs

Az kell persze, nem magában tudja, kell egy bázis ami pontosítja.
Én építettem egy ilyen cumót, szerencsére nem kivitelezhetetlen házilag sem, bár volt benne kihívás.

000000000

Alapból a centiméterest tudja ha az időjárás is kegyes.
De erről a földi bázispontról regélhetnél pár sort.

szf

A kedves Pál által linkelt (hsz33985) programmal szoktam megmérni egy szállítópálya sebességét . A pálya sebességét látok is egy kalibrált műszeren. Feldobom a telefont a pályára mellettem álló kolléga leolvassa és leveszi.Ennyi idő alatt megméri, és a kalibrált műszerhez hiteles.
A telefon az egy Lenovo A7010.
A fiam kerékpárjára egy leselejtezett Samsung telefon van felapplikálva ugyanezzel a progival bezacskózva és még egy plexi dobozba. Egyfolytában üzemel neki hetente egyszer van töltve a telefon. Ott egy kicsit lassabb de műkszik. Ahol hagyta a bringát ott éri a tűző nap eső miegymás.

KBalázs

A bázis is rögzíti azt amit lát a holdakról, meg a rover (ez van a rúdon, kézben) is, a bázisról tuduk hogy nem mozog (még ha a rögzített adatokból ez úgy is tûnik) és ezt a mozgást ki lehet matekozni a rover mozgásából. Itt már nem simán a GPS jelei jönnek le, hanem fázisinfók is, ezért jóval pontosabb mint egy telefonba rakott cucc, bár árban nem nagy az eltérés (a modul szintjén).
Ezen a képen én vagyok, a saját épített cuccal, munka közben. A bázis is így néz ki, csak az egy háromlábún van.

000000000

Jó telefonod van ! [#papakacsint]

svejk

Előre is bocsi a láma kérdésért, de  ha már szakmabeli vagy azt mond meg nekem mi a logikája, hogy hol mértek azaz hova állítjátok le a cuccost.
Sokszor elnézem utcán, külterületeken a manuszokat és számomra rendszertelen helyeken mérnek.
Nem látok ott épp sem egy csatornafedelet, vagy egy kereszteződési pontot vagy akármit amit egy térképen be lehetne egyértelműen azonosítani.

000000000

Komoly megoldás a 200-as KG-PVC dugó és kupak doboz összefordítva.
A tetején az a kék miből van ?
Az antenna is homemade benne ?

KBalázs

Fogalmam nincs, nem vagyok földmérô. Nekem a bázisra annyi a megkötés hogy szabad rálátása legyen az ég mindél nagyobb részére (ideális a teljes horizont, fák se legyenek).
De általában kimérnek egy ismert pontot mûszerrel (teodolit) és az a kiinduló pont.

szf

Nekem az a komplett iroda!
Folyamatosan úton vagyok ezért olyan kell ami bírja. Már mindenféle készülékem volt egy ideje már nem is garanciáztattam őket hanem oda adtam a 7 éves fiamnak.
Cégesbe is csak ez a márka lehet. Kell a biztonság, hogy műkszik bármikor bárhol.
Csak hát 2 szolgáltató kell ez egyiken olcsón beszélsz a másiknak meg van bárhol térereje. Pinkről hívok a kéken fogadok.

KBalázs

Az egy ráfordított mûzlistál :)
Ja, az antenna is házi, egy quad-helix.

000000000

Ismerem nekem is ez van csak 10-el kevesebb [#nevetes1]
Amúgy meg minden irányba minden időben 8 Ft-ér beszélek és másodperc alapúan számláznak.
A térerővel meg nem volt gondom csak mikor a föld alatt mászkálunk 4-5 méterrel.

Csuhás

A google talál jó pár applikációt amivel a BT gpst belső gps-ként látják a programok. Régi androidon használtam is ilyent (2.4) de szerintem ma is van olyan ami működik.